SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sancaktepe II. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından organize edilen çocuk festivalinde, 5 ülkeden 156 çocuk, Sancaktepeli öğrencilerle birlikte programlar gerçekleştirmeye devam ediyor .

21-25 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen festival süresince Sancaktepe, farklı ülkelerden yüzlerce çocuğun bir araya gelmesiyle eğlenceli ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Festival kapsamında, 21 Nisan Pazar günü misafir öğrenciler ve Bilgi Evleri öğrencilerinin katılımı ile Boğaz’da tekne turuna katılan yaklaşık bin öğrenci, İstanbul’da boğazı ve sahilleri de görme fırsatı buldu.
Sancaktepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından organize edilen Sancaktepe Uluslararası Çocuk Festivali, 23 Nisan’da Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kaymakam Feyzullah Özcan’ın da katıldığı yürüyüş ve kortejle devam etti. Korteje dünya çocukları, grup liderleri, grup sorumluları, aileler ve çocukları katıldı. Misafir ülke öğrencileri ve Bilgi Evleri’nden 6 bin öğrencinin yerel kıyafetleriyle katıldığı kortej ve yürüyüş coşkulu ve heyecanlı geçti.

Azerbaycan, Makedonya, Sırbistan, Belarus, Çin Tayvanı olmak üzere 5 ülkeden 156 kişinin ve Bilgi Evleri öğrencilerinin katıldığı program; Sarıgazi, Samandıra ve Yenidoğan olmak üzere 3 farklı bölgede gerçekleştirildi.

İlk yürüyüş, Sarıgazi Yunus Emre Kültür ve Bilgi Merkezi’nde başlayıp belediye tören alanına kadar devam etti. Samandıra Kültür Merkezi’nin önünde başlayan ikinci yürüyüş ise, Osmangazi Caddesi boyunca yapıldı. Yenidoğan’daki yürüyüş de Karacaoğlan Bilgi ve Kültür Merkezi’nin önünde başlayarak Yenidoğan Kapalı Spor Salonu’nda son buldu. Yoğun ilgi gösterilen korteji Sancaktepeliler el sallayarak selamlarken, kortejdeki dünya çocukları da kendi ülkelerine özgü oyunları oynayarak doyasıya eğlendi.

Belediye Başkanı İsmail Erdem, kortej dolayısıyla yaptığı konuşmada, Sancaktepe II. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nin çocukların sevinç ve eğlence vesilesi olduğunu belirterek, “Bizim şehrimizin güzelliği içinde yaşayan insanlar ve çocuklar ile misafir öğrencilerimizle bu mutlu günde beraberce neşelenip coşuyoruz. Hem Sancaktepeli çocuklar hem de misafir çocuklar, ülkemizde, Sancaktepe’de geçirdiği günleri, ömrü boyunca unutamayacak. Hep güzel hatıralarla anacak” dedi.
Başkan Erdem, eğitim ve eğlencenin bir arada yaşandığı 23 Nisan Çocuk Festivali’nin; tüm ülkede olduğu gibi Sancaktepe’de temellerinin atılacağı dostlukların, daha güzel, daha huzurlu ve daha mutlu bir dünyanın da teminatı olacağını söyledi.

24 Nisan Çarşamba günü Yenidoğan Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak program; Bilgi Evleri’nden 550 öğrencinin bağlama ve 450 öğrencinin aynı anda gitar çalacağı şenlik ile öğrenciler tarafından müzik ve dans gösterileriyle devam edecek. Ayrıca Çin Tayvanı’ndan gelen çocuk senfoni orkestrası ile Bilgi Evleri’nden bin 280 öğrenci, “Hayat Bayram Olsa” adlı şarkıyı seslendirerek; tüm dünyaya barış, sevgi ve kardeşlik mesajı verecek.

Festivalin son gününde ise ülkemize gelen öğrenciler, Sancaktepe protokolünü ziyaret edecek. Bilgi Evleri’ni de gezecek olan misafirler, Bilgi Evleri’ni yakından tanıma fırsatı bulacak. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]