SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Adalar Her Mevsim Güzel

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’un İncileri Adalar her mevsim doğal güzelliklerini korumaya devam ediyor. Yaz aylarında insan sayısı yaklaşık 200 bine çıkan adalarda kış aylarında sadece 13-14 bin arasında olduğu belirtiliyor.

 Bünyesinde bulundurduğu Çam Ormanları ile Marmara’nın adeta oksijen depoları haline gelen adalarda ekolojik dengenin bozulmaması dikkat çekiyor. Özellikle daların simgesi durumuna gelen faytonları, Aya Yorgi Kilisesi, plajları, sahil gazinoları ve tarihi konumu ile yerli ve yabancı turistlerinde adeta cazibe merkezi konumuna gelen adalar ne üzücüdür ki, betonlaşma tüm hızı ile devam ediyor.

Ulaşım Zorluğu Yok

Adalara Vapur, Deniz Otobüsleri ve yolcu motorları ile gidip gelmek çok kolay ve ekonomik. Belli saatlerde Sirkeci, Kadıköy, Bostancı ve Kartal’dan kalkan ulaşım araçları ile Adalara sadece iki lirası ile gitmek mümkün.

Fayton veya kiralayacağınız bisikletle ada turu da yapabilirsiniz ya yürümeyi seviyorsanız yürüyerek te adalar da bulunmanın zevkini çıkartabilirsiniz ve.

Canınız balık yemek mi istiyor? Sahil restoranlarında her çeşit balığı ve meze çeşitlerini bulmak mümkün. Bir süre önce inşa edilen, mümkün de 20 metre yükseklikteki Ada kuleden Marmara Denizini ve karşı sahil şeridini kuş bakışı seyretmeniz. Bu arada ada sahillerinde sıralanan çay bahçelerinde yorgunluk kahvesi veya demli çay içmenizde mümkün.

Adaları’ın Tarihçesi

 

Istanbul Adaları Tarih boyunca pek çok isme sahip olmuştur. Bunlar; Evliya Adaları Kesiş Adaları-Ruh-Cin Adaları Adaları-Halka Adaları, Prens Adaları-Kızıl adalar gibi. Bunların en yaygın ve dünyaca tanınan PRENSES ADALARI dır.

Nedeni de Roma devrinden, Bizans devrenin Sonrasına kadar asillerin, prenslerin, hatta kraliçelerin sürgün edilerek buralarda çeşitli işkence görerek öldürülmeleridir. Heybeliada nın en yaygın isimleri Dimonisc, Khayly, Halkltis ve Haklı dir.

Halk arasında en çok kullanılan HALKI olmuştur. Çam limanındaki bakır madeni ilk defa Demoniso isimli bir vatandaş çalıştırdığı için adaya bu izm konulmuş, İsa’dan önce 4.yy. kadar işletildiği ve o zamanlar bakır en kıymetli madenlerden birisi olduğu ve içinden altın çıktığı için uzun süre Heybeli adanın ismi Demoniso olarak kalmıştır.

Yunanca Halkos bakır demektir ve HALKI sözcüğünde Halkos tan gelmektedir. Eskiden cevher denizin içinden çıkartılırmış tır, Çam Limanı da bu nedenle kazıla kazıla ay biçimini almış. Bakırdan altını ayıran Konstantin isimli bir patrik olmuştur.

 

Adalarda bol miktarda demir madeni vardır ada topraklarının kırmızı olmasında bu nedenledir. En çok demir madeni çıkan yer Büyükada’nın doğusundaki yerdir buraya bu nedenle MADEN denilir.

 

Fethi Satıcı

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Discussion of B2B Markets and Globy Presentation

B2B markets differ from classic stores in that they are not created for individuals but for legal entities. In order to place an item in the catalog, you should have your own organization or be an individual entrepreneur. This is how B2B markets differ from B2C stores, although they are very similar. As an example, […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]