SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tuzla’da Etkinlik Günleri Yoğun Katılımla Sona Erdi!

Yayınlanma:
ABONE OL

5 gün süren Tuzla 5. “Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri” kapsamında, 13 farklı yerde 25 etkinlik düzenlendi.

Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 5. Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Günleri sona erdi. 15-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerde, Tuzla’nın bilim, kültür, sanat ve spor alanındaki yetenekleri ödüllendirildi.

 

Sergilere Yoğun İlgi

Tuzla Belediyesi Sanat Galerisi’nin önü, etkinlikler kapsamında Sanat Sokağı’na dönüştürüldü. 5. Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Günleri’nde 3 farklı alanda Bilim Proje Sergisi, Öğretmenler Resim Sergisi, Kültür-Sanat ve Bilim Sergisi açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergilerde, Tuzla’daki okullarda hazırlanan eserler yakından incelendi.

 

Öğretmenler de katıldı

Tuzla’daki okullarda görev yapan öğretmenler, öğrencilerini etkinliklere hazırlamakla sınırlı kalmayıp kendileri de yeteneklerini ortaya koydu. Öğretmenler, voleybol ve futbol liginde ter döküp, resim sergisinde sanatsal yönlerini ortaya koydu.

 

Tuzla’nın Sporcuları Göz Doldurdu

Tuzla’da yıl boyu düzenlenen sportif etkinliklerde başarı elde eden öğrenciler, Spor Yıldızları töreninde ödüllendirildi. Sportif etkinlikler kapsamında Engelli Çocuklar Spor Şenliği, Raket Ayaklar müsabakası, Stretball Şenliği ve Kano Yarışları da düzenlendi.

Defile ve Okul Sergisi, tiyatro, sinema ve konserler ile zenginleştirilen program, Tuzla’nın cevherlerini ilçe ve bölge halkına tanıttı.

 

Yazıcı: Başarıyı Ödüllendiriyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, düzenlenen etkinliklerin başarıyı ödüllendiren bir yaklaşım olduğunu söyledi. Gençleri başarıya motive etmenin bir yolunun da onların bilgi, beceri ve yeteneklerini geniş çevrelere ulaştırmak olduğunu söyleyen Başkan Yazıcı, “Bir yerde saklı kalan yetenek, dış çevreye ulaşmadığı sürece körelir. İnsanın yeteneklerinin ortaya konulması, bunun geniş kesimlere ulaştırılması ve bu başarının ödüllendirilmesi, gelecekte daha iyisini ortaya koyma adına motivasyon oluşturur. Bizim yaptığımız da, gençlerimizin bilim, kültür, sanat ve spor alanındaki özel kalan başarılarını, hem diğer arkadaşlarına hem de topluma ulaştırmaktır. Başarıyı ödüllendiriyoruz, başarmak isteyene de yol gösteriyoruz, teşvik ediyoruz. Biz, kurumsal olarak bu etkinliklerin vazgeçilmez parçası olmaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]