Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi’nde, gençler ile buluşan bakanların gündeminde huzur ve kardeşlik ortamı oluşturulması çalışmaları yer alırken, YTÜ Rektörü Yüksek, “sesi değil, sözü yüksek gençlere kulak verilmesini” istedi…
Farklı ülke ve illerden gelen üniversiteli gençlerin bir araya geldiği, Yıldız Teknik Üniversitesi Genç Türkiye Zirvesi’nde konuşan YTÜ Rektörü Yüksek, gençlerin sesini değil sözünü yükseltmesinin önemine işaret ederken, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gençlere nasıl bir gelecek devretmek istediklerine dair açıklamalarda bulundu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, kalkınmanın lokomotifinin üniversitelerin olacağını söylediği toplantıda, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ulusal ve Uluslararası huzur ve barışın tesisi konusunda Türkiye’ye önemli görev düştüğünü söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Türkiye’nin gelişen teknoloji şartlarına kayıtsız kalmasının mümkün olmayacağını belirtirken, birçok konuda Avrupa ülkelerinin önünde olduğumuzu söyledi. Bakanların ortak gündeminde, geride kalan 10 yıl içerisinde kendi bakanlıkları bünyesindeki gelişmeler ile bundan sonraki 10 yıl içinde huzur ve kardeşlik ortamı oluşturulması çalışmaları yer aldı.
Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi’nde, Türkiye’nin 81 il ve 22 farklı ülkenin 193 üniversitesinden stratejik vizyon sahibi gençler bir araya gelerek, “Hedef 2023: Lider Ülke Genç Türkiye” temasını tartıştı. İnovasyona ve bilgi paylaşımına açık 3 bin öğrencinin İstanbul’da misafir edildiği zirvede, “Ekonomi ve Değer Üretimi 2023, İnsan Kaynağının Niteliği ve Eğitim 2023, Türk Dış Politikası ve Kapasite İnşası 2023, Enerji ve Nükleer Teknoloji 2023, Bilim, Sanayi ve İleri Teknoloji 2023, Ulaşım ve Bilişim 2023” konu başlıkları altında ortak akıl oluşturacak bir platform oluşturuldu.
Yıldız Teknik Üniversitesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde; T.C. Başbakanlık, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği Genç Türkiye Zirvesi’nin açılış konuşmalarını T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, TİM Başkan Vekili Ali Nedim Güreli, Zirve Koordinatörü Muhammed Attila Sevim gerçekleştirdi.
Açılış konuşmalarında kürsüye ilk olarak çıkan Zirve Koordinatörü Muhammed Atilla Sevim etkinlik hakkında verdiği bilginin yanı sıra, salonu dolduran gençlerin sadece Türkiye’nin değil, 2023 yılında tüm dünyanın umudu olacağını ifade etti.
Ardından kürsüye çıkan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek; zirve aracılığıyla, gençlerin, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşılması için çaba gösteren bakanlıklar ve sektörün önde gelen kişi ve kurumlarıyla bir araya getirdiklerini söylediği toplantıda, “Gençlerimizin üretecekleri en küçük düşünce kırıntısına bile ihtiyacımız olacak.” dedi. Yüksek, konuşmasına şu şekilde devam etti:
Sesi değil sözü yüksek gençlere kulak veriyoruz
“Ülkesini seven ve bir adım daha ileriye gidebilmesi için çabalayan üniversite öğrencileri; eğitim, araştırma ve sosyal sorumluluk alanlarında çok ciddi çalışmalar yapmakta ve Ülkemizin geleceğine daha umutla bakmamıza neden olmaktadırlar. Mevlana Celaleddin biz sözünde, ‘Sesini değil, sözünü yükseltmeli insan! Zîra gökgürültüleri değil, yağmurlardır yaprakları yaşatan.’ demiştir. Maalesef günümüzde sesi değil sözü yüksek olan bu başarılı öğrencilerimizin kamuoyunun gündeminde kapladığı alan çok sınırlı olmaktadır. Gençlerimizin muhatap alınmaya, kendilerini anlatmaya, başkalarını anlamaya ve böylelikle yaşadıkları hayata anlam vermeye ihtiyaçları var. Bizim en önemli sorumluluğumuz onlara bu ortamı sağlamak, yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve destek olmaktır. Ülkemizin gerçeklerinin sizlerin hayallerini sınırlaması değil, hayallerinizin ülkemizin hedeflerine yön vermesidir. Hayallerinize ve hedeflerimize sahip çıkın.”
Bakan Kılıç: Genç Türkiye Zirvesi diğer üniversitelere örnek olmalı
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, salonu dolduran gençlere hitap ettiği konuşmasında, Türkiye’nin gençlere, gençlerin birikimlerine üretim potansiyeline ve taşıdığı enerjiye ihtiyacı olduğunu söyledi.
Konuşmasında Yıldız Teknik Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’i etkinlik dolayısıyla tebrik eden Bakan Kılıç, Genç Türkiye zirvesinin akademik hayatın ve Türk üniversitelerinin Türkiye’nin konularına yaklaşımını derinleştirmek adına çok önemli ve gelecekte hatırlanacak, değerli bir proje olduğunu vurguladı. Kılıç, zirvenin diğer üniversiteleri de uluslararası etkinlikler yapmaya zorlayacağını belirtti.
Türkiye’nin, yeni hedefler koyarak yoluna devam ettiğini belirten Bakan Kılıç, “Eskiden hep arkaya kara haberler alan, karanlık günlerden bir türlü kurtulup da kabusundan uyanamayan ve güzel hayaller kuramayan bir ülkeyken bugün; mutlu insanların ülkesi olma yolunda dev adımlar atan toplumlar haline geldik. Zaman zaman yaşanan olumsuzluklara rağmen, kendi birikimlerimizi hayata katarak, heyecanlarımızı sürekli yenileyip çoğaltarak geleceği inşa etme sürecimize devam ediyoruz.” dedi.
Türkiye’de 38 milyon 30 yaşın altında genç nüfus olduğunu aktaran Bakan Kılıç, günümüz gençlerinin bu günü hayal etmenin yanı sıra 2023 yılında bu hedefleri gerçekleştiren makamlarda bulunma şansını yakalayacaklarını belirtti.
Türkiye 2023’ün ardından 2053 ve 2071 hedeflerine yönelecek
Salonu dolduran gençlere seslenen Bakan Kılıç, “ Hepiniz elbette ki Cumhurbaşkanı olmayacaksınız, Başbakan, Bakan, Vekil, Rektör, Belediye Başkanı olmayacaksınız ama 2023’de hepiniz bu ülkenin, bu toplumun ihtiyaç duyduğu mevkide toplumsal hedefleri için çalışıyor olacaksınız. Doğru hedefler, gerçekleştirilebilir hedefler koymak lazım. Elbette ki en büyüğüne göre hazırlanmak lazım. Her ne yapmak istiyorsanız en iyisini yapmak hedefiniz olmalıdır. Başarmak için çalışmalısınız. Koyduğunuz her hedefin toplumsal hedeflerimiz içinde mutlaka bir karşılığı olmalı. ” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalamasının ardından İstanbul’un fethinin 600. Yıldönümü hedeflerinin geleceğini, ardından da 2071 hedeflerinin takip edileceğini sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Alkin’den gençlere tavsiyeler
Zirve’nin ilk oturumu olan ‘Ekonomi ve Değer Üretimi 2023’ oturumunun moderatörlüğünü YTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Aras yaptı. Prof. Dr. Kerem Alkin ve TİM Başkan Vekili Ali Nedim Güreli’nin katılımıyla gerçekleşen oturumda, ’Ekonomik büyümeyi sürekli kılarak cari açık azaltılabilir mi, neden ürettiğimiz birinci kalite ürünleri ihraç ederken diğerlerini biz kullanıyoruz, 2023 yılı ihracat hedefimiz nedir, Afrika ve Ortadoğu açılımları, ekonomi büyüyor ama işsizlik niye düşmüyor” gibi konular üzerinde duruldu.
Prof Dr. Kerem Alkin, sıra dışı hitabeti ile gençlerin ilgisini odakladığı konuşmasının sonunda şu tavsiyelerde bulundu:
Siz gençler; Hindistan’a çalışın, Hintçe öğrenin. Önümüzdeki dönemde 2030’da Hindistan ekonomisi büyümeye devam ederken, İngilizcenizin yanında bir diliniz daha olsun ve dilinizi yıldızı yükselen ülkelere göre belirleyin. Çok niş alanlar geliyor, 2020 yılını devirdiğimizde sağlık ve turizm hizmetini birleştirerek bu insanların ihtiyaçlarını karşılayacak bir ülke gerekiyor. Coğrafyası sebebiyle bunu yapabilecek tek ülke Türkiye’dir. Ekonomide öz kaynağı arttırarak, Türk halkını tasarrufa özendirmeliyiz. Rekabetçi bir ekonomi gerekiyor.
Ergün: Kalkınmanın lokomotifi üniversiteler olacak
Zirvenin ikinci gününde gerçekleştirilen “Bilim, Sanayi ve İleri teknoloji 2023” temalı oturumunun açılış konuşmasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün yaptı. Oturum Başkanlığı’nı Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun yaptığı oturumda TÜBİTAK başkanı Yücel Altunbaşak, Hyundai Türkiye Genel Müdürü Ümit Aslan ve İstanbul Milletvekili Gülay Aslan öğrencilerle bir araya geldi.
Oturumun açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’nin geçtiğimiz son dönemde, son 10 yıl içerisinde hayatın her alanında büyük ilerleme kaydettiğini dile getirdi. Hangi göstergeyle bakılırsa bakılsın Türkiye’nin 10 yıl öncesine göre çok daha güçlü bir ekonomi ve daha ileri bir demokrasiye kavuştuğunu belirten Bakan Ergün, Türkiye’nin 36 milyar dolar ihracat yapan ülke konumundan 152 milyar dolar ihracat yapan bir ülke konumuna yükseldiğini söyledi.
“TÜRKİYE’YE DİZ ÇÖKTÜREN SÜREÇ TASFİYE EDİLDİ”
Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde IMF’ye olan borcunun son taksitini ödediğini belirten Bakan Ergün, asıl önemli olanın ise Türkiye’yi IMF’ye götüren, Türkiye’ye adeta diz çöktüren süreçlerin tasfiye edilmesi olduğunu aktardı. Bakan Ergün, IMF’ye borcun kapatıldığı 14 Mayıs tarihi ile çok partili hayata geçişte 14 Mayıs 1950’nin çok önemli iki tarih olduğunu anlatan Bakan Ergün, bu iki 14 Mayıs’ın asla unutulmayacağını belirtti.
Türkiye’nin kredi notunun uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yükseltildiğini de hatırlatan Bakan Ergün, çok geç olsa bile Türkiye’nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyesine yükseltilmesinin önemli olduğunu belirtti.
“Türkiye’ye örtülü bir blokaj var”
Bakan Ergün, bu gelişmelerle birlikte Türkiye hakkında bir takım tereddütleri bulunan ve mevzuatları gereği Türkiye’ye gelmekte geciken yatırımcıların Türkiye’yi bir yatırım merkezi olarak görmeye devam edeceklerini söyledi.
“Biz ne kadar değer vermesek de, bazı yatırımcılar bu tür notlara değer vermekte” diyen Bakan Ergün, Türkiye’nin şimdiye kadar notunun yükseltilmemesinin de objektif olmayan kriterlerden kaynaklandığını söyledi. Bakan Türkiye’den durumu çok çok daha kötü, borç batağı içinde olan ülkelerin kredi notu yüksek tutulurken, Türkiye’nin kredi notunun düşük seviyelerde tutulmasının uluslar arası alanda Türkiye’ye uygulanan örtülü blokajdan kaynaklandığını ifade etti.
Türkiye’de iki hafta önce Nükleer santral ihalesi ve İstanbul’a 3. Havaalanı ihalelerinin gerçekleştirildiğini hatırlatan Bakan Ergün, bu ihalelerin 20 milyar doların üzerinde bir bedellerle gerçekleştirildiğini bildirdi. Geçmişte IMF’nin 1 milyar doları serbest bırakmasının gazetelerde ‘Ortalık paraya boğulacak, esnaf rahatlayacak’ manşetleri atıldığını aktaran Bakan Ergün, bu gün ise 20-30 milyar dolarlık ihalelerin her gün gerçekleşen olaylar haline geldiğini belirtti.
“Üniversiteler lokomotif olacak”
Türkiye’nin elde ettiği gelişmeler değerlendirildiğinde başarılı sayılabileceğini dile getiren Bakan Ergün, ancak bunun bir rehavete ve doymuşluğa sebep olmaması gerektiğini aksine elde edilen kazanımların sıçrama tahtası olarak kullanılması gerektiğini söyledi.
Türkiye’ye 2023 hedeflerine ulaşmasında kritik rolü bilim, sanayi ve teknoloji politikalarının oynayacağına işaret eden Bakan Nihat Ergün, dünyanın endüstri toplumundan bilgi toplumuna geçtiği süreçte üniversitelerin öneminin iyice artacağını söyledi.
Türkiye’nin geleneksel teknolojilerden yüksek katma değer taşıyan alana geçiş yapması gerektiğini ifade eden Bakan Ergün, üniversitelerin bu süreçte lokomotif olacağını belirtti. Bakan Ergün, “Üniversiteler bu süreçte kalkınmanın lokomotifi olacaktır. Bilgi orada var. Bilgi odaklı bir süreç yaşayacaksak bilginin merkezi üniversitelerdir. Üniversiteler boş tartışmaların, lüzumsuz itiş kakışların, onu nasıl engellerim, burayı nasıl kışlaya çeviririm merkezleri olmaktan çıktılar. Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında lokomotif haline geçek. Bu oyun hep birlikte oynayacağız. Ama mendili üniversitelere sallayacak. Halay başı üniversite olacak.
Barbarosoğlu: Dünya’nın geleceği siz gençlerin elinde
Bakan Ergün’ün açılış konuşmasının ardından, oturum Başkanlığı’nı Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun gerçekleştirdiği “Bilim Sanayi ve İleri teknoloji” başlıklı oturuma geçildi.
Türkiye’nin Rusya’dan sonra dünyanın en fazla üniversite öğrencisi olan ülke konumuna geldiğinin altını çizen Rektör Gülay Barbarosoğlu bunn Türkiye için önemli bir avantaj olduğunun altını çizdi. Barbarosoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Değerli Gençler; Dünya’nın geleceği siz gençlerin elinde ve bu organizasyon bunun için önemli adımlardan bir tanesi. Burada konuşmacılarımızın verdiği mesajlar çok açık ‘Ben yapamam, bana imkan vermezler.’ demeyin hayallerinizi yazmaya başlayın.’ İleri teknoloji üretmek için başta üniversiteler musluğu açmalı ve bu gelişimde öncü olmalıdır. Türkiye’nin diğer önemli çalışmaları da sanayi de gerçekleşmektedir ve sanayiciler katma değer kazandıran inovasyon odaklı bir hedef seçmişlerdir. ‘ Bunun olması için de iki tarafında bunu istemesi gerekir. Sanayilerimizden de bu alanda destek bekliyoruz. Bu hedeflerimize ulaşabilmek için yasal düzenlemelere ihtiyaç vardır. Bunun için de yetkili yerlerimiz ve kanunlarımız vardır.’’
Altunbaşak: “Türkiye’nin insan kaynakları imkanları başka hiçbir ülkede yok”
Ardından söz alan TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, Türkiye’nin çok dinamik bir ülke olduğunu ancak ülke içinde yaşayan insanların bunu denizdeki balığını suyu fark edemediği gibi fark edemeyebileceğini söyledi. TÜBİTAK olarak girişimciliğe çok önem verdiklerini söyleyen Altunbaşak, “Türkiye mali konularını halletti artık insan verimini arttırmak zorundayız. Bu da girişimcilik ve eğitimle olur. 1997 senesi Silikon Vadisi’nde bir şirkette çalıştık. ‘Google’ isminde bir şirket kuruyoruz dediler. Kafanızda büyütmeyin, ben de onun içinde yer alabilirdim ama fırsatı kaçırdım. Önemli olan başlamak, bunların bir kısmı tutuyor bir kısmı tutmuyor ama silikon vadisinde firma batırınca almıyor. Bu iyi bir şey, batırdıysan girişimcilik ruhun olduğu anlaşılıyor çünkü batırmak için senin bir şirket kurmuş olman lazım. Türkiye’nin birinciyi lige çıkmasını için inovasyon, eğitim, girişimcilik gibi konular literatürde yazıyor ben söylemiyorum. Sayın Bakanımız bahsetti, kendinize güvenmeniz lazım.” Diye konuştu.
Dalyan: “2023 hedefimiz siz gençlersiniz”
Son olarak konuşan İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ise: ‘’Sizler çok şanslısınız, bizim zamanımızda rektörü sadece bahçede görürdük, bir tek hocalarımızı bilirdik. Burada sizin bakanınız, milletvekiliniz var. Ben de sanayi kökenli bir ailenin bireyiyim. İnovasyon, hep anlatılır ancak öğrenci ruhuna anlatılmaz. Bizler yöneticiler olarak ekonomiden cari açığa kadar, inovasyonun bilim ve araştırmanın öneminin farkındayız. Eğitim bilim ve teknolojiye yatırım yapmalıyız. Okullarımızda şimdi her türlü imkan var.Üniversitelerimiz yeni kurulan arge merkezleri ve teknoparklar arasında işbirliği kurmamız gerekiyor. Teknoparklar, ileri teknoloji yakalamada önem taşımaktadır. Sanayi tezleri destek programı, tekno girişim ve arge merkezleri; rekabetçi bir ekonomi konusunda önemli bir geçiş sağlanmıştır. Bizim dönemimize kadar bir veri tutulmamış ama bizler şimdi rakamlarla konuşuyoruz, belge her şeyden önemli. Bizler bunlar için varız, 2023 hedeflerimiz sizlersiniz. Hepimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının evlatlarıyız, 2071’e çıkabilirsek onların hakkını verebiliriz.’’şeklinde konuştu.
Bakan Yazıcı: Barış ve huzurun tesis edilmesinde söz sahibi millet olmalıyız
Zirvenin “Türk Dış Politikası ve Kapasite İnşası 2023” oturumunun açılış konuşmasını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gelişen dünya ekonomisi ve bunun Türkiye yansımalarına değindiği konuşmasında, Türkiye’nin son dönemde “Çok Boyutlu Dış Politika” anlayışını benimsediğini dile getirerek, bu anlayışın, küreselleşen ticari ilişkiler için son derece önemli olduğuna dikkati çekti.
Avrupa’da büyük bir değişim yaşandığını belirten Bakan yazıcı, “Şu bir hakikattir ki Avrupa tarihi biz olmadan yazılamaz. Bizim tarihimiz de Avrupa faktörü olmadan anlaşılamaz ve yazılamaz. Avrupa Birliğinin geleceğini şekillendiren en önemli sorulardan biri; Türkiye’nin, Avrupa Birliğinin içinde mi, dışında mı olacağıdır. Bu soruya verilecek cevap, bizden ziyade Avrupa Birliği’ni şekillendirecektir.” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Somali’ye gittiğinde “Biz buraya maden için gelmedik, kıymetli taşlar için gelmedik, ekonomik varlıklarınız için gelmedik” dediğini anımsatan Yazıcı, bu bakışın kıymetli bir bakış olduğunu kaydetti.
Yazıcı, şöyle konuştu:
“Biz nimetleri paylaşmayı ve insanlığa hizmeti düstur edinmiş bir milletin evlatlarıyız. Bu nedenle dünyanın şekillenmesinde, barış ve huzurun tesis edilmesinde söz sahibi millet olmalıyız. Çünkü geçmişte bunu yaptık, bu tecrübeye sahibiz. Toplumsal bilinçaltımızda adaleti tesis eden, hakkı temsil eden bir toplumun genlerini taşıyoruz. Geleceğin inşasında da yine bu tarihi tecrübemiz sadece ülkemizin değil tüm dünyanın geleceğini belirleyen yolda kılavuz olacaktır.
Bugün dünyada adaletsiz bir gelir dağılımı tablosu hakimdir. 184 ülkeden oluşan dünya ekonomisinin büyüklüğü 70 trilyon dolardır. 70 trilyon dolarlık dünya hasılasının yüzde 62’sini 1 milyar nüfusa sahip gelişmiş ülkeler elinde tutmaktadır. Bu hasılanın yüzde 34’ünü 5,7 milyar nüfusa sahip gelişmekte olan ülkeler, yüzde 4’ünü 300 milyon nüfusa sahip geçiş aşamasındaki ülkeler almaktadır. En az gelişmiş ülke grubunda yer alan ve 850 milyon nüfusa sahip ülkeler ise dünya hasılasının sadece yüzde 1’ini paylaşmaktadır.”
Binali Yıldırım: Türkiye Offline Ülke Olmayacak
Genç Türkiye Zirvesi’nde “Enerji ve Nükleer Teknoloji” oturumunun ardından geçilen ‘Ulaşım ve Bilişim 2023’ temalı oturumuna Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katıldı. Türkiye’nin her ilinden ve dünyanın birçok ülkesinden öğrencilerin toplandığı böylesi bir organizasyonu gerçekleştiren Yıldız Teknik Üniversitesi ve proje ekibi adına YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’e teşekkür eden Bakan Yıldırım, konuşmasında zirveye katılan gençlere bakanlığı süresince yapılan icraatlar hakkında bilgi verirken, üniversitelilere tavsiyelerde de bulundu.
Artık zaman kavramının paranın da önüne geçtiğini anlatan Bakan Yıldırım, internet üzerinden yapılan ticaretin geçtiğimiz sene 41 milyar doları aştığını bu sene ise 60 milyar doları geçeceğini ifade etti. “Artık mekanik ve fiziki işler ortadan kalkacak.” diyen Bakan Yıldırım, “Akıllı yaşam kapımızı çalmak üzere. Nerde olursak olalım kapımızı çalacak. Bu gelişmeye kayıtsız kalmamak ve bunun gereğini yapmak da bizim görevimiz. İki seçeneğimiz var. Ya on-line ülke olacağız. Ya off-line ülke olacağız. Tükiye on-line ülke olmayı tercih etmiştir.” dedi.
10 yıl önce internete 256K teknolojisiyle bağlanan Türkiye’nin bu gün bu teknolojide yaklaşık 18 bin kat gelişme sağladığını aktaran Bakan Yıldırım, 3 hafta önce Amerika’da yapılan bir değerlendirmede dünyada 3 ülkenin internet merkezi seçildiğini bunlardan birisinin de Türkiye olduğunu belirtti.
“İnternet ilaç gibidir. Fazlası zehirler”
Asıl konuşulması gerekenin internetin insanlık ve küresel barış adına nasıl daha faydalı kullanılacağının konuşulması olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, “Bu konuyla ilgili uluslararası konvansiyonların oluşturulması icap ediyor. Gün bunların acil olarak yapılacağı gündür. İnternet ilaç gibidir. Gereklidir, ama doz aşımı zehre dönüşür.
“Her üniversitede sizin gibi rektörler olsa”
Konferans ve sunumların yanı sıra, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden kurulu Boğaziçi Caz Korosu ve İBB Mehter Takımı konserleri ile renklenen etkinlik, farklı ülke ve illerden gelen üniversiteli gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda boğaz ve miniatürk gezisi ile sona erdi. Binlerce üniversitelinin İstanbul’da misafir edildiği, Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı gençlik organizasyona katılan gençler organizasyondan memnuniyetlerini dile getirirlerken, Zirve Koordinatörü Muhammed Atilla Sevim ve tüm organizasyon ekibine teşekkür ettiler.
Öğrenciler, etkinlik boyunca kendileri ile yakından ilgilenen, gezi boyunca da öğrencilerle halay çekip şarkılar söyleyen, tüm öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirip, onlara İstanbul’u anlatan, aynı masada yemek yiyen Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’e, etkinliğin sonunda ilgisinden dolayı teşekkür ederken, “keşke her üniversitenin rektörü sizin gibi olsa” dediler.
İlgili Haberler
Başkan Yüksel, Kartal’da o bölgeyi akıllı bir kent yapmayı planlıyoruz
Kerkük’ün Türk kimliği değiştiriliyor!
AYGAD Basının Problemlerini Gündeme Getirdi
Kayıt Dışı Korsan Çalışan Elektrikçilere Dikkat Edin
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Montaj Başvuruları Erişime Açıldı!
Kripto para Bitcoin haftaya yeni rekorlarla başladı