SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

YTÜ Öğrencilerinden TT Arena’nın Zeminine Çözüm!

Yayınlanma:
ABONE OL

Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mezuniyet projelerinden oluşan Sanat ve Teknoloji Sergisi büyük beğeni topladı. Çevre problemlerinden, alternatif enerji kaynaklarına kadar pek çok konuda çalışmanın yer aldığı sergide,kamuoyu gündemini uzun süre meşgul eden TT Arena Stadyumu’nun zemin sorununa çözüm getirmeyi hedefleyen “Eko-Stad Projesi’nden”,“Akıllı Şehir Projesi’ne”, “Akıllı Çardak Projesi’nden”, “Rüzgar Enerjisi İle Mekanik Su Pompalama Projesi’ne” kadar pek çok proje görücüye çıktı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Sanat ve Teknoloji Sergisi açıldı. Maslak’taki YTÜ Meslek Yüksekokulu Hool Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,  YTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turgut Kocatürk, Prof. Dr. Salim Yüce, Prof. Dr. Yusuf Ayvaz,ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı. Sergide Alternatif Enerji Programı, Elektronik Teknolojisi Programı, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı, Bilgisayar Teknolojileri Programı ve Seramik, Cam ve Çinicilik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 80 proje sergilendi. Sergide, Süleyman Demirel Üniversitesi’ndeki Bahar Şenliği Proje Yarışması’nda birincilik elde eden ‘Hareketli Taşıt Simülatörü Projesi’ ile aynı yarışmada ‘Tarım, Orman ve Su Ürünleri’ dalında 3.lük kazanan ‘Rüzgar Türbini ile Su Pompalama Sistemi Projesi’ de yer aldı.

 

“REKTÖR YÜKSEK GÜNÜN STRESİNİ DİREKSİYONUN BAŞINDA ATTI”

Sergiyi gezen YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, tüm projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı. Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Rektör Yüksek, ‘Hareketli Taşıt Simülatörü’nü denedi. Sürücü kurslarının eğitimlerini bilgisayar ortamında gerçeğine birebir uygun şekilde yapabilmesini amaçlayan projenin başına gelen Rektör Yüksek, bir süre öğrencilerden bilgi aldı. Daha sonra kravatını çıkaran Rektör Yüksek, direksiyonun başına geçti.

Ardından Seramik, Cam ve Çinicilik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı ürünleri inceleyen Rektör Yüksek, Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yaptıkları çalışmaların gerçekten övgüye değer olduğunu belirterek, “Türkiye’nin gelecek hedeflerine ulaşması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu anlamda Meslek Yüksek Okulları’nın günün ihtiyaçlarına cevap verebilen öğrencileri mezun etmesi ayrı bir önem taşıyor. Bugün buradaki sergide yer alan projeler, Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrencilerin aldıkları eğitimi ortaya koyması açısından çok önemli. Öğrencilerimizi ve onlara en doğru eğitimi veren öğretim görevlisi arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum.” dedi.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

YTÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Şimşek de, Meslek Yüksekokulu’nda çağı yakalayan ve pratik yönü ağır bir eğitim vermeyi amaçladıklarını söyledi. Öğrencilerin yıl boyuncu yaptıkları çalışmaların yer aldığı serginin, büyük uğraşlar vererek yaptıkları çalışmanın yansıması olduğunu vurgulayan Şimşek, sergide emeği geçen öğrenci ve öğretim görevlilerini tebrik etti. Şimşek, geçtiğimiz sene tamamen kendi imkanlarıyla yaptıkları sergiye bu yıl Rektörlüğün de katkı verdiğini belirterek, katkılarından ötürü YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’e teşekkür etti.

 

EKO-STAD PROJESİ

Alternatif Enerji Kaynakları Bölümü öğrencilerinden Burak Güneş, Güney Sezgin ve Muhammed Parlar hazırlanan proje stad içi ve dışı faaliyetlerin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması amaçlandı. Proje ile Yıldızlı öğrenciler aynı zamanda Türkiye Spor Kamuoyunu uzun süre meşgul eden başka bir soruna da çözüm önerisi sundu.

Proje, Galatasaray’ın maçlarını oynadığı Türk Telekom Arena Stadyumu’nda yaşanan ve kulübün yurt dışından büyük kaynak ayırarak kullanmaya başladığı ışıklandırma sistemi ile çözdüğü çim problemini de tamamen yerli kaynaklarla çözümünü önerdi.

Maket stat üzerinde uygulaması gerçekleştirilen projede, stat etrafının PV güneş panellerinden sağlanması ile ciddi enerji tasarrufu sağlandı. Projede aynı zamanda bu PV panelleri sayesinde stad çimlerinin özel büyütme ledleri aracılığıyla ışıklandırılması ve çim kalitesinin artırılması sağlandı. Projede, uygulanan ray sistemi ise, ışıklandırma sisteminin istenilen zaman kolaylıkla tekrarlanmasını sağlıyor.

 

“SÜRÜCÜ KURSLARINA HAREKETLİ ARAÇ SİMÜLATÖRÜ ÇÖZÜMÜ”

Elektronik Teknolojisi öğrencilerinden Furkan Yılmaz ve Fatih Yılmaz hayata geçirdiği proje önemli bir sorunun çözülmesini amaçlıyor.

Teknolojinin ilerlemesi sonucunda özellikle araç sistemlerinde kontrol ve test aşamalarının önem kazanması üzerine harekete geçen Furkan ve Fatih Yılmaz, araç simülatörü projesini gerçekleştirdi. Askeri, eğitim ve eğlence sektöründe uygulamaları bulunan proje ile teknolojinin yerli kaynaklarla gerçekleştirilmesi amaçlandı. Proje ile 3 eksenli hareketler başarıyla gerçekleştirildi.

Sürücü kurslarına hem maliyet hem de zaman kazandırmayı amaçlayan proje ile eğitimlerin bilgisayar ortamında gerçekleştirilmesi hedeflendi. Sürücü kurslarının ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlanan ve gerçek araba ekipmanına sahip olan projede, manuel vites, gerçekçi direksiyon, dönüş açısı, gerçekçi gaz, fren ve debriyaj pedal sistemleri bulunmaktadır. Geliştirilen simülatör arabanın hızlanmasına, yavaşlamasına ve dönüşlerine tepki vererek aşağı, yukarı, sağa ve sola hareket edebiliyor. Sürücü kurslarının kullanabileceği bu proje ile dersler, yakıt, araba ve daha fazla efor harcanmadan verilebilecek.

 

“AKILLI ÇARDAKTA PARAN YOKSA PEDAL ÇEVİR”

Alternatif Enerji Kaynakları Bölümü öğrencileri Emre Kayalı, Hakan Akgün, Metehan Aygün ve Muhammet Güven’in gerçekleştirdiği proje, çağımızın vazgeçilmezi haline gelen teknolojik araçların, şarj ihtiyacını alternatif enerji kaynaklarıyla çözmeyi hedefliyor.

Açık alanlarda ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlamak için geliştirilen projede geliştirilen ürün, şebekeye bağlı olmadığı için ilk yatırım maliyeti dışında maliyeti gerektirmiyor.

 

Güneş enerjisi ile cep telefonu ve tablet şarjını mümkün kılan ‘Akıllı Çardak’ bu özellikleri için kullanıcıdan ücret talep ediyor. Ancak parası bulunmayan yada bozuk para sorunu yaşayanları da çözümsüz bırakmıyor. Yanında parası olmayanlar ise pedal çevirerek enerji ihtiyaçlarını karşılıyor. Çardağa monte edilmiş pedal sistemi sayesinde kendi enerjisini üreten vatandaşlar, cep telefonlarını yada tablet bilgisayarlarını hiçbir ücret ödemeden şarj edebiliyor.

Çardağa monte edilmiş pedal sistemi ile kendi enerjisini üretip, enerji ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Gün içinde güneş enerjisinden depoladığı enerjiyi 24 saat boyunca kullanabilen ‘Akıllı Çardak’ daha çok enerji hatlarının bulunmadığı alanlarda rahatlıkla kullanılmak üzere tasarlandı.

 

 

İlgili Haberler