SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bağış: “Yangına benzinle gidildiği aşikardır”

Yayınlanma:
ABONE OL

Ab Bakanı Egemen Bağış: “Yangına benzinle gidildiği aşikardır”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Taksim Gezi Parkı’ndaki olayların, çözüm sürecini çekemeyen çevrelerin de etkisiyle abartıldığını ve büyük bir fitne mekanizmasıyla adeta yangına benzinle gidildiğini söyledi.
Bakan Egemen Bağış, Yıldız Sarayı’nda düzenlenen “Saray Akademi Yıldız” konferansına katıldı. Konferanstaki konuşmasında Taksim Gezi Parkı olaylarına değinen Bağış, “Birkaç gündür ülkemizde bazı olaylar yaşanıyor. Bu olayların özellikle bazı dış medyanın yansıtmasının yarattığı intiba maalesef gerçek Türkiye fotoğrafıyla alakasız bir intiba. Türkiye’de AB sürecinde o kadar şey yapılmışken, Türkiye tarihinin en demokratik, en şeffaf, en müreffeh, en özgüvene sahip dönemini yaşarken, dışarıya verilen intiba maalesef bunun tam tersi. Demek ki bu önyargıları biz kırmak için uğraşırken, birileri de artırmak için uğraşıyor. Ona karşı da hepimizin bir ortak mücadele sergilemesi gerekir” dedi.
Türkiye’de çözüm sürecinin başarılı bir şekilde devam ettiğini aktaran Bağış, “Aslında yaşanan son günlerdeki bazı olumsuz gelişmelerin bunu çekemeyen çevrelerin de etkisiyle abartıldığı ve büyük bir fitne mekanizmasıyla bunun adeta yangına benzinle gidildiği de aşikardır” diye konuştu.
“Mayıs 2013 iddia ederek söylüyorum belki de Cumhuriyet tarihimizdeki en başarılı aylarımızdan bir tanesidir” diyen Bağış, Türkiye’de mayıs ayında yaşanan gelişmelere değindi. Bağış, “Böyle bir dönemin hemen akabinde Türkiye’de kimilerinin başka yerlerdeki bir takım mevsimlerle karıştırdıkları bu eylemleri yapanların önemli bir kısmının özellikle başlatanların samimi duygular, gerçekten çevre ve ağaç sevgisiyle başlattıklarına inanıyorum.

Maalesef yaşanan süreçte ki iki yanlış bir doğru yapmaz, bu süreç tamamen o iyi niyetli insanların kontrolünden çıkmış ve farklı kesimlerin, farklı çabaların, kötü niyetli bir takım emellerin kurbanı olma riskiyle baş başa kalmıştır. Peki, burada gündeme getirilen ifade özgürlüğü, gösteri yapma özgürlüğü, eylem yapma özgürlüğünün AB sürecimizdeki karşılığı nedir? Daha ilk gününden itibaren çözüm sürecine karşı olduğunu ifade eden bir ana muhalefet partimiz var. Hiçbir şekilde bunun parçası olmayız diğer bir başka muhalefet partimiz var. Kardeşlik dokusunu güçlendirmekle hiçbir ülke bölünmez. Ülkeler kalleşlikle bölünür, biz de ona son vermek için bu yola çıktı. Bunun AB süreciyle direkt alakası vardır. İşte AB süreci bizim üzerinde yoğunlaşmamız gereken bir süreçtir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio