SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Ar-Ge altyapısına güç katan YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin lansmanında, Üniversite-Sanayi İşbirliği çevrelerini bir araya getirilirken, sanat da unutulmadı…

 

Kurulduğu günden bu yana faaliyetleri ile YTÜ Ar-Ge altyapısına güç katan ve TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı kapsamında 10 yıl boyunca yılda 1 milyon lira destek kazanan Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin lansmanı renkli görüntülere sahne oldu.

 

Üniversite Sanayi İşbirliği konusunda önemli adımlar atan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) resmi açılış ve lansmanı, YTÜ Davutpaşa Kampüsü Otağ-ı Hümayun binasında yapıldı. Etkinliğe, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz,  TÜBİTAK Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Programı Komite Sekreteri Ahmet Rıza Balım, TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Hilmi Yavuz, MÜSİAD, TÜBİTAK gibi kurumların temsilcileri, diğer üniversitelerin TTO temsilcileri, sanayi firmaları temsilcileri, Yıldız Teknopark firmaları temsilcileri, bazı üniversitelerin Teknopark yöneticileri ile YTÜ ve Türkiye’deki diğer üniversitelerden çok sayıda akademisyen katıldı.

 

Rektör İsmail Yüksek’in Türkiye’nin gelecekteki hedefleri ile Yıldız Teknik Üniversitesi ve YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin bu hedefler doğrultusundaki çalışmalarına değindiği açılış konuşmalarında, TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz da, YTÜ TTO’nun fiziki ve teknolojik alt yapısı konusunda bilgilendirme yaptı.

 

Açılış konuşmalarının ardından YTÜ Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atan’ın ‘Tekno-Art’ isimli sergisinin de yer aldığı kokteyl alanına geçen katılımcılar, YTÜ Sanat Tasarım Fakültesi Araştırma Görevlisi Tolga Ünaldı’nın ney, Güç Başar Gülle ve triosunun caz dinletisi eşliğinde, keyifli dakikalar yaşadılar.

 

 

YTÜ Teknoloji Tranfer Ofisi Hakkında:

YTÜ Teknopark TTO, öncelikli olarak Enerji, Makine İmalat, Elektrik-Elektronik, Bilişim, Malzeme, Kimya, Nanoteknoloji, Gıda, Çevre, İnşaat, Mimarlık ve Şehircilik, Ulaşım ve Haberleşme, Otomotiv, Biyoteknoloji ve Denizcilik alanlarında hizmet vermeyi planlamaktadır.

 

Sanayi sektörünün il temelli ihtiyaç ve sorunları arasında rekabet gücü, verimlilik, girdi maliyetleri, kaynak yaratamama gibi kurumsal nedenlerin yanı sıra kentleşme (kentsel dönüşüm), çevre, enerji tüketimi, ulaşım, turizm (kıyı alanlarının kullanımı) gibi kentsel sorunlar sayılabilir. Bunların yanı sıra özellikle KOBİ’lerin karşılaştığı,

ü  Patent ve faydalı model başvuru ve uygulamaları,

ü  Ar-Ge ve Ür-Ge desteklerinin kullanımı,

ü  Marka oluşturma ve

ü  Desteklerden faydalanmak için gerekli işletmelerde bürokrasinin fazla olması

gibi sorunların çözümüne yönelik çalışmalar ve bunlar için gerekli profesyonel destek YTÜ Teknopark TTOtarafından sağlanacaktır.

 

Stratejik Planlama çalışmalarını bu doğrultuda Ar-Ge/inovasyon ve üniversite-sanayi işbirliği odaklı yeniden yapılandıran Yıldız Teknik Üniversitesi, benzer yaklaşımın tüm alt birimlerinde yaygınlaşarak kurumsallaşması yönünde çalışmalarını sürdürmektedir. Üniversitenin liderliği, güçlü desteği ve sorumluluğunda, yenilikçi ve girişimci üniversite misyonu kapsamında, YTÜ Teknopark TTO; adaptif, esnek, özerk, arayüz olmayı iyi beceren, güven veren, her iki tarafı çok iyi anlayabilen nitelikli, becerikli insan kaynağına sahip olmaya büyük önem vermektedir.

 

Mezunların girişimci öğrenciler ile birlikte olabilecekleri ortamlar oluşturularak “mentorluk” ve rehberlik hizmetleri öne çıkarılacaktır.

 

YTÜ Teknopark TTO tarafından yürütülen faaliyetler hem bilginin paylaşımını arttıracak hem de uzun vadede ülke çıkarlarına fayda sağlayacak biçimde en doğru teknoloji transferinin ortak akıl doğrultusunda araştırmacı ve sanayici arasında köprü kurmasını sağlayacaktır. Bu bağlamda YTÜ Teknopark TTO’damodül bazında bir yapılanma kurulmuştur. Hizmet verilecek modüller şunlardır:

 

ü  Farkındalık, tanıtım, bilgilendirme ve eğitim hizmetleri

ü  Destek programlarından yararlanmaya yönelik hizmetler

ü  Proje geliştirme/yönetim hizmetleri (üniversite sanayi işbirliği hizmetleri)

ü  Fikri Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH) Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri

ü  Şirketleşme ve Girişimcilik Hizmetleri

 

Yıldız Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi, tüm girişimci, araştırmacı ve projeci öğrencileri, akademisyenleri ve sanayicileri işbirliğine davet etmektedir.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio