YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı!

Yayın: 07:41 - 08.06.2013
Güncelleme: 07:41 - 08.06.2013

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Ar-Ge altyapısına güç katan YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin lansmanında, Üniversite-Sanayi İşbirliği çevrelerini bir araya getirilirken, sanat da unutulmadı…

 

Kurulduğu günden bu yana faaliyetleri ile YTÜ Ar-Ge altyapısına güç katan ve TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı kapsamında 10 yıl boyunca yılda 1 milyon lira destek kazanan Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin lansmanı renkli görüntülere sahne oldu.

 

Üniversite Sanayi İşbirliği konusunda önemli adımlar atan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) resmi açılış ve lansmanı, YTÜ Davutpaşa Kampüsü Otağ-ı Hümayun binasında yapıldı. Etkinliğe, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz,  TÜBİTAK Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Programı Komite Sekreteri Ahmet Rıza Balım, TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Hilmi Yavuz, MÜSİAD, TÜBİTAK gibi kurumların temsilcileri, diğer üniversitelerin TTO temsilcileri, sanayi firmaları temsilcileri, Yıldız Teknopark firmaları temsilcileri, bazı üniversitelerin Teknopark yöneticileri ile YTÜ ve Türkiye’deki diğer üniversitelerden çok sayıda akademisyen katıldı.

 

Rektör İsmail Yüksek’in Türkiye’nin gelecekteki hedefleri ile Yıldız Teknik Üniversitesi ve YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin bu hedefler doğrultusundaki çalışmalarına değindiği açılış konuşmalarında, TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz da, YTÜ TTO’nun fiziki ve teknolojik alt yapısı konusunda bilgilendirme yaptı.

 

Açılış konuşmalarının ardından YTÜ Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atan’ın ‘Tekno-Art’ isimli sergisinin de yer aldığı kokteyl alanına geçen katılımcılar, YTÜ Sanat Tasarım Fakültesi Araştırma Görevlisi Tolga Ünaldı’nın ney, Güç Başar Gülle ve triosunun caz dinletisi eşliğinde, keyifli dakikalar yaşadılar.

 

 

YTÜ Teknoloji Tranfer Ofisi Hakkında:

YTÜ Teknopark TTO, öncelikli olarak Enerji, Makine İmalat, Elektrik-Elektronik, Bilişim, Malzeme, Kimya, Nanoteknoloji, Gıda, Çevre, İnşaat, Mimarlık ve Şehircilik, Ulaşım ve Haberleşme, Otomotiv, Biyoteknoloji ve Denizcilik alanlarında hizmet vermeyi planlamaktadır.

 

Sanayi sektörünün il temelli ihtiyaç ve sorunları arasında rekabet gücü, verimlilik, girdi maliyetleri, kaynak yaratamama gibi kurumsal nedenlerin yanı sıra kentleşme (kentsel dönüşüm), çevre, enerji tüketimi, ulaşım, turizm (kıyı alanlarının kullanımı) gibi kentsel sorunlar sayılabilir. Bunların yanı sıra özellikle KOBİ’lerin karşılaştığı,

ü  Patent ve faydalı model başvuru ve uygulamaları,

ü  Ar-Ge ve Ür-Ge desteklerinin kullanımı,

ü  Marka oluşturma ve

ü  Desteklerden faydalanmak için gerekli işletmelerde bürokrasinin fazla olması

gibi sorunların çözümüne yönelik çalışmalar ve bunlar için gerekli profesyonel destek YTÜ Teknopark TTOtarafından sağlanacaktır.

 

Stratejik Planlama çalışmalarını bu doğrultuda Ar-Ge/inovasyon ve üniversite-sanayi işbirliği odaklı yeniden yapılandıran Yıldız Teknik Üniversitesi, benzer yaklaşımın tüm alt birimlerinde yaygınlaşarak kurumsallaşması yönünde çalışmalarını sürdürmektedir. Üniversitenin liderliği, güçlü desteği ve sorumluluğunda, yenilikçi ve girişimci üniversite misyonu kapsamında, YTÜ Teknopark TTO; adaptif, esnek, özerk, arayüz olmayı iyi beceren, güven veren, her iki tarafı çok iyi anlayabilen nitelikli, becerikli insan kaynağına sahip olmaya büyük önem vermektedir.

 

Mezunların girişimci öğrenciler ile birlikte olabilecekleri ortamlar oluşturularak “mentorluk” ve rehberlik hizmetleri öne çıkarılacaktır.

 

YTÜ Teknopark TTO tarafından yürütülen faaliyetler hem bilginin paylaşımını arttıracak hem de uzun vadede ülke çıkarlarına fayda sağlayacak biçimde en doğru teknoloji transferinin ortak akıl doğrultusunda araştırmacı ve sanayici arasında köprü kurmasını sağlayacaktır. Bu bağlamda YTÜ Teknopark TTO’damodül bazında bir yapılanma kurulmuştur. Hizmet verilecek modüller şunlardır:

 

ü  Farkındalık, tanıtım, bilgilendirme ve eğitim hizmetleri

ü  Destek programlarından yararlanmaya yönelik hizmetler

ü  Proje geliştirme/yönetim hizmetleri (üniversite sanayi işbirliği hizmetleri)

ü  Fikri Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH) Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri

ü  Şirketleşme ve Girişimcilik Hizmetleri

 

Yıldız Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi, tüm girişimci, araştırmacı ve projeci öğrencileri, akademisyenleri ve sanayicileri işbirliğine davet etmektedir.

 

Exit mobile version