SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Eğitimde İstanbul’un En Sorunsuz İlçesi Tuzla!

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi tarafından, Tuzla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne 2 Teknoloji Sınıfı yaptırıldı. Törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, “İstanbul’da eğitimin en sorunsuz diyebileceğimiz ilçesinde, eğitimin fiziki altyapısının en sorunsuz olduğu yerdeyiz. Okullarımızdaki derslik başına istatistikler anlamında ilimizdeki en iyi ilçelerimizden birisi Tuzla. Böyle bir sonucun ortaya çıkması tesadüfi değildir.” dedi.

 

Tuzla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde teknoloji sınıflarının hizmete açılması nedeniyle okul bahçesinde tören düzenlendi. Törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü H.Nazmi Yekrek, Tuzla Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk ve Serhan Kural, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Nitelikli İşgücü, Verimli Ekonominin Vazgeçilmezidir

Tuzla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Ali Şahin yaptığı konuşmada mesleki eğitimin önemine değindi. Şahin, “Nitelikli işgücü verimli bir ekonomi için vazgeçilmez bir unsurdur. Nitelikli işgücüne sahip olmanın yolu planlanmış mesleki eğitimle mümkündür. Mesleki eğitim gelişmekte olan toplumlar için büyük önem arz etmektedir. Öğrencilerimizin bilgi beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, nitelikli birer teknik eleman olarak yetiştirilmeleri konusunda katkılarını esirgemeyen ve okulumuza 2 adet tam donanımlı teknoloji sınıfı kazandıran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

egitim-tuzla

 

Bilgisayar Okur Yazarlığının Önemi

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, okuryazarlığın yerini bilgisayar okuryazarlığının aldığını söyledi. Bilgi teknolojilerinin önemine değinen Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Dünyada artık okuryazar olmanın ötresinde aranan bir şey vardır. Eskiden her ülkenin ve her toplumun okuryazar oranı araştırılır, incelenir ve bu oranlar gelişmişlik göstergesini oluştururdu. 80’li yıllardan sonra değişen ve küreselleşen dünyada, gelişen bilgi işlem teknolojileri ile beraber bir konunun daha altını çiziyoruz. Bilgisayar okuryazarı olabilmek ve bilgisayar okuryazarlık oranının önemli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Artık bir mühendis eğer bilgisayarı bilmiyorsa, bir doktor bilgisayarla ilgili değilse veya kendi branşında kendini yetiştirmiyorsa artık O’nun hizmet yapması, bir şeyler üretebilmesinin çok zor olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Eğitimin belli aşamalarından geçerken bu kategoride elde edeceğimiz bilgi ve birikimlerimizi ve eğitimimizi tamamlama konusunda ilkokuldan başlayan süreçle bunu en iyi şekilde uygulayacak ve kendi donanımını sağlayacak teknoloji sınıflarına ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Her okulumuzda var olan bu sınıflarımızı da bu imkanları geliştirme konusunda gerek Milli Eğitim Bakanlığımızın gerekse idarenin, eğitim kurumlarının ehemmiyet gösterdiğini biliyoruz. Biz de bu konunun altını çizerek, burada yaptığımızı çalışmayla da her okulda, her yerde ve bireysel olarak da mutlaka buluşturmaya çalışmış olduğumuz teknoloji uygulamalarını bu okulumuza da yaptık”

 

Eğitime Hizmetimizi Arttırarak Sürdüreceğiz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eğitimin fiziki eksiklerinin giderilmesi, kaliteli eğitim sunulması için bilinçli yerel yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi. Başkan Yazıcı, “Öğrencilerimizin eğitimini test edilebilecek ve geliştirebilecek deneme sınavları, her okuldaki ölçme değerlendirme sistemleri, 2001-12 ve 2012-13 yılı eğitim programlarında ilk önce 40, daha sonra 38 okulun bakımı, bütün okullarda periyodik olarak çalışan profesyonel ekiplerimizin sürekli temizlik hizmeti, yaptıklarımızın bir kısmını oluşturuyor. E-5 üzerinde sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan okulların temizliğinin sağlanması için her okula 1’er olmak üzere 33 personel görevlendirdik. Tuzla’da eğitimin en iyi şekilde alınabilmesi, yapılabilmesi için gayret sarfediyoruz. İyiliğin düşmanı cehalettir. Birkaç okulumuzun ek binasının yapımı, birkaç okul yapımı ile ilgili bağışçı bulunması, 2 adet 8 derslikli okul yapımı ihalesi ile eğitime katkı sağlayan Tuzla Belediyesi olarak sevgili gençlerimizin, milletimizin ve devletimizin hizmetinde çalışıyoruz. Eğitime hizmetimizi artırarak da sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Eğitimde İstanbul’un En Sorunsuz İlçesi Tuzla

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, eğitimde İstambul’un en sorunsuz ilçesinin Tuzla olduğunu söyledi. Bu unvanın oluşmasında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın büyük emeği olduğunun altını çizen Yıldız, “İstanbul’da eğitimin en sorunsuz diyebileceğimiz ilçesinde, eğitimin fiziki altyapısının en sorunsuz olduğu yerdeyiz. Dolayısıyla sesimiz burada daha gür çıkıyor, daha rahatız. Okullarımızdaki derslik başına istatistikler anlamında ilimizdeki en iyi ilçelerimizden birisi Tuzla. Böyle bir sonucun ortaya çıkması tesadüfi değildir. Bugün olduğu gibi her zaman eğitime en iyi şekilde katkı veren, emek veren, eğitimin fiziki altyapısı, üstyapısı, okullarımızın tamiratı, boyası badanası, temizliği hizmetlerini yürüten değerli belediye başkanımı tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından teknoloji sınıflarının açılış kurdelası, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü H.Nazmi Yekrek tarafından birlikte kesildi. Protokol üyeleri, sınıfları gezerek öğrencilerle görüştü.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio