SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da Dünya Çevre Günü Etkinliği !

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi, 5-7 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde “Çevre Sağlığı ve Çevrenin Önemi” konulu panel düzenledi.

 

Kartal Belediyesi, çevre bilincinin artması için çalışmalarını sürdürüyor. 5-7 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde bir panel düzenledi. Panele Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri, Kartal Cemevi Kültür Eğitim ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı İbrahim Saçlı, Erzincan Tanyeri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rıza Fındık ve Kartallılar katıldı.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Mete panelde, Kartal Belediyesi’nin çevreye verdiği önemi ve çalışmalarını sunum eşliğinde anlattı. Dr. Dilek Mete, Kartal Belediyesi’nin çevreye duyarlı olduğunu ve Kartal’da çevre bilincinin en üst seviyede olduğunu söyledi. Mete, “Kartal Belediyesi okullarda çevre eğitimi veriyor, paneller düzenliyor. Çevre konulu görsel malzeme ve konusunda uzman arkadaşlarımızla vatandaşlara bire bir bilgilendirme yapıyoruz” dedi.

 

cevre-panel

 

“Atık Yağ Kampanyasıyla Ekonomiye Katkı Sağlanıyor”

 

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Mete, atık yağ kampanyası başlattıklarını vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti: “ Çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla bitkisel atık yağ bilgilendirme ve eğitim çalışmalarını hayata geçirdik. Bitkisel atık yağların kontrollü olarak toplanması ve geri kazanımı sağlanarak ekonomiye katkı yapılıyor. 5 litre bitkisel atık yağ biriktirene 1 litre ayçiçek yağı hediye ediyoruz” diye konuştu.

“Elektronik Atıklar Kaynağından Toplanıyor”
Elektrik ve elektronik atıkların kaynağında toplandığına da işaret eden Mete, “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında elektrikli ve elektronik atıkları topluyoruz. Vatandaşlar ellerinde bulunan ömrünü tamamlamış, kullanılmayacak halde olan elektrikli ve elektronik atıkların cinsi ve miktarıyla ilgili bilgileri Alo Çevre Hattı’nı (586 87 87) arayarak verebilirler” dedi.

 

“Solucan Gübresi Üretiyoruz”

Solucan gübresi ürettiklerinden de bahseden Dr. Dilek Mete, “Kartal Belediyesi, özel bir okulla işbirliği yaparak solucan gübresi üretimi projesini hayata geçirdi. Çevremiz giderek kirleniyor. Anavatanı Avusturya olan bu solucanlar bugün evlerde ve pazarlarda atılan sebze ve meyve kabuklarını yiyerek gübre üretiyor. Solucan günde 1 gram gübre üretiyor. Bu solucanlar evlerimizde de beslenebilir. Evdeki sebze veya meyve atıklarını yiyerek gübre üretiyorlar” dedi.
Evsel Atıklar Poşetle Toplanacak

Kartal’da çöp toplamada yeni bir uygulama başlatacaklarını da açıklayan Dr. Mete, “Cadde ve Sokaklarda bulunan çöp konteynırlarından kaynaklanan kötü koku oluşumu, haşerat ve kemirgen zararları, kaldırım ve yol işgali nedeniyle araç ve yaya trafiğine olumsuz etkileri, olumsuz görüntü oluşumu, çevre ve halk sağlığının olumsuz etkileri vb. giderilmesi için evsel katı atıkların ağzı kapalı poşetlerle toplanması için çalışma başlatıyoruz. Halkımızın da bu bağlamda vereceği destekle bölgemizde uygulamayı kısa sürede yaygınlaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

Ömrünü Tamamlamış Lastikler  Çevreye Zarar Veriyor

 

Panelde Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Mete, ömrünü tamamlamış araç lastiklerinin çevreye zarar verdiğini de belirterek “Ülkemizde her yıl araç sayısı yükseliyor. Trafiğe kayıtlı araç sayısı 993 bin 925 adet artarak geçen yıl sonu itibariyle 16 milyon 89 bin 528 adete ulaştı. Bu araçlardan ömrünü tamamlayan lastikler, petrol türevleri olduğu için çevreyi önemli derecede kirletmektedir” dedi.

Kartal’daki Parklar Güneş Enerjisiyle Aydınlatılıyor

Kartal Belediyesi tarafından yapılan parklarda güneş enerjisi kullanıldığını söyleyen Dr. Mete, “ Parklar, güneş enerji panelleri sayesinde gün ışığından alınan enerjiyle aydınlanıyor. Kısa süre zarfında alım ve kurulum maliyetini karşılayacak olan sistem sayesinde parklar daha sonra sıfır maliyetle  aydınlatılıyor.

Sistem, güneş enerji panelleri sayesinde gün ışığından alınan enerjiyi aküde depolayarak hava karadığında otomatik olarak devreye girip armatürlerin yanmasını sağlıyor. Böylelikle Kartal Belediyesi enerji tasarrufu da yapıyor” diye konuştu.

 

Engellilerden Çevre Katkı

Kartal Belediyesi Engelsiz Üretim Atölyesi’nin, engelli vatandaşlara el becerisi ve meslek eğitimi vererek onlara yeni ufuklar açtığını söyleyen Dr. Dilek Mete, Engelsiz Üretim Atölyesi’nde engelli vatandaşların çevreye olan duyarlılıklarını gösterecekleri bir projeye daha imza attıklarını söyledi. Mete, “Pazar Filesine Dönüş” projesiyle, Engelsiz Üretim Atölyesi’nde engelli vatandaşların ördükleri filelerle çevreye duyarlı bir toplum için mesaj verildiğini belirterek “Kartal Belediyesi Engelsiz Üretim Atölyesinde üretilen pazar fileleriyle çevreye bir katkı da engellilerden geliyor. Engelsiz Üretim Atölyesi’nde üretilen pazar fileleri tezgahlarda yerini alacak ve Kartallılar çevre bilinciyle naylon poşet yerine pazar filesine dönecek” dedi.

 

Panelin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza İki Sivri, Erzincan Tanyeri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rıza Fındık’a ve diğer katılımcılara Denizli Serinhisar hatıra ormanından oluşan ağaç sertifikasını takdim ederken panele katılan Kartallılar, yanlarında getirdikleri atık bitkisel yağları Çevre ve Koruma Müdürü Dilek Mete’ye vererek 1 litre temiz bitkisel yağ aldılar.

 

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]