Avrupa Alkol Politikaları Birliği’nden Alkol Yasasına Destek!

Yayın: 06:30 - 11.06.2013
Güncelleme: 06:30 - 11.06.2013

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman Brüksel’de gerçekleşen Avrupa Alkol Politikaları Birliği’nin  (EUROCARE)Genel Kurulu’na katıldı. Karaman kurulda, Türkiye’den EUROCARE’e ilk ve tek üye olan Yeşilay’ın özellikle son dönemde gerçekleştirilen çalışmalarını ve Türkiye’deki son dönem alkol düzenlemelerini anlattı, kurul üyelerinden tam destek aldı.

Avrupa Alkol Politikaları Birliği (EUROCARE), Avrupa bölgesindeki 25 ülkeden 50 kuruluşun katılımıyla oluşmuş bir çatı kuruluş olarak; bölgede alkol politikaları alanında etkili çalışmalarıyla öne çıkıyor. Yeşilay, Avrupa Alkol Politikaları Birliği’nin Türkiye’den tek üyesi olarak ilk kez Genel Kurul’da temsil edildi. Genel Kurula katılan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman Yeşilay’ın çalışmalarını ve Türkiye’deki son dönem alkol düzenlemelerini anlattı.

Birliğin 30-31 Mayıs tarihlerinde Brüksel’de gerçekleşen Genel Kurulu’nda Yeşilay Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman bir konuşma yaparak Türkiye’de son dönemde gündemde olan alkol yasası hakkında bilgi verdi.Konuşmada Yeşilay’ın faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Karaman, Yeşilay’ın kurulmakta olan Türkiye Alkol Politikaları Platformu’nun (TAPP) öncü kuruluşu olduğunu ve bu platformla sivil bir dayanışma ortamı oluşturduklarını belirtti.

Türkiye’nin Avrupa Birliği aday ülkesi olarak Avrupa Bölgesinin ciddi manada etkisi altında kaldığını belirten Karaman, alkol politikaları alanında etkili düzenlemelerin yapılabilmesi ve tüm Avrupa Bölgesinin alkolün zararlarından korunabilmesi için daha fazla işbirliği gerektiğine dikkat çekti. Genel Kurul’da söz alan çok sayıda kuruluş temsilcisi Türkiye’de son dönemde alkolle ilgili yapılan düzenlemelere ilişkin desteklerini belirtirken,Türkiye’nin alkolü sınırlandıran politikalar geliştirmesi kurul üyeleri tarafında takdirle karşılandı.

Merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Alkol Politikaları Birliği (EUROCARE ), alkol politikaları alanında Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu nezdinde önemli çalışmalar yapıyor.

 

Exit mobile version