SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sultangazi’deki STK’lardan Sağduyu Çağrısı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Merkezi Sultangazi’de bulunan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Taksim’de Gezi Parkı’na yapılması planlanan Topçu Kışlası’nı istemeyen bir grup vatandaşın başlattığı protestoların farklı grupların devreye girmesiyle şiddete dönüşmesinin ardından İlçede hizmet veren Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelerek tüm taraflara sağduyu çağrısında bulundu..

Sabah Saat 10:00’da başlayan Kahvaltılı toplantıda STK temsilcileri konuyla ilgili görüşlerini aktardılar. Sağduyu çağrısı metni üzerinde görüş birliğine varan Sivil Toplum Kuruluşları adına Sağduyu çağrısı açık havada düzenlenen basın açıklaması olaysız bir şekilde son buldu

Yaklaşık 100 Sivil Toplum Kuruluşu’nun ortak olarak hazırladığı basın bildirisini okuyan İSEDER Genel Başkanı Ramazan Altan şu şekilde konuştu:

“Yaklaşık 12 gün önce başlayan Taksim gezi parkıyla ilgili yapılan iyi niyetli protestolar farklı grupların devreye girmesiyle maalesef içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir. Toplanan kalabalığı fırsat bilen provakatifler yaptıkları eylemlerde özelikle kamu araçları, başta olmak üzere Esnaf ve Sanatkarları’da hedef alarak, işyerlerini yağmalayarak büyük ölçüde maddi zarar vermişlerdir.

Vatandaşlarımızın ulaşım hizmetlerini karşılayan toplu taşıma araçları ile birlikte can kurtaran ambulansları yakmak suretiyle ülkeyi kaosa götürmek isteyen grupların son olarak İbadethanelere ayakkabı ile girmeleri bardağı taşırma noktasına getirdi.

Elbette Her bireyin ve her toplumun İktidarlar tarafından yapılan hizmetleri beğenmeme hakkı vardır. Ancak bunları engellemenin yolu kamu araçlarını yakmak, ateşe vermek, Yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşıladığımız bu ülkenin istihdamına ve kalkınmasının büyük katkı sağlayan Esnaf ve Sanatkarlarımızın işyerlerini yıkarak yakmak değildir.

Bu ve benzeri olayların hafife alınmaması gerekiyor,  Bu olayları fırsat bilip, etnik ve mezhepsel farklılıkları kaşıyan provokatörlere halkımız fırsat vermemelidir.

Siyasi emel ve çıkarlar gözetilmeksizin herkes üstüne düşen görevi yapmalıdır. Polisimizle halkımız karşı karşıya getirilmemelidir.  Herkes kendi siyasi ve kişisel çıkarlarını bir kenara bırakıp yeniden barış hoşgörü ortamının sağlanmasına destek olmalıdır.

Bölgenin ve dünyanın ateş altında olduğu bir dönemde her zamankinden daha çok sağduyuya, hoşgörü, tahammül ve barış ortamını oluşturmaya çabalamalıyız. Gruplar arasından yapılan kavgaların ve etnik çatışmalara sıçratılmaması için hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız.

Toplumsal huzura, birlik ve beraberlik ruhuna zarar veren, Türkiye’mizi iç çatışma ve kaosa sürüklemek isteyenlerin oyununa halkımız gelmemelidir.

Bin Yıldır Kardeşçe yaşadığımız bu topraklar üzerinde uluslararası güçlerin hesabı olduğu unutulmamalı atalarımızın bize armağan ettiği cennet vatanımızda kardeşçe barış sevgi ve hoşgörü içerisinde yaşamaya devam etmeliyiz. Bizleri bölmeye çalışan güçlerin oyununa gelmemeliyiz

Tüm birey ve Kurumların inanç, fikir, ibadet, özgürlükler ile farklı kültürlere saygı göstermesi barıl ve huzur ortamının tesisinde önemli rol oynayacaktır. Devletten istenilecek olan haklar ise hukuk ile demokratik kurallar çerçevesinde olmalıdır.

Kısacası Sultangazi’deki  Sivil Toplum Kuruluşları olarak tüm vatandaşlarımızla birlik, beraberlik, sevgi ve barış içerisinde yaşama azmimiz her geçen gün daha çok artıyor.

Bunun  temelinde  ‘Kardeş kavgasının ilçemize  ilimize, ülkemize faydası olmayacağı açıktır. Aynı geminin yolcuları olarak şunu unutmamalıyız eğer bindiğimiz bu gemi batarsa hepimiz birlikte batarız’ anlayışı yatıyor.”

Bu duygu ve düşüncelerle başta Sultangazi’nin duyarlı Sivil Toplum Kuruluşları’mızın çok kıymetli başkanlarına ve bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmayan basın mensuplarımıza şükranlarımızı arz ediyorum

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]