İstanbul İl Özel İdaresi’nden Gıda Denetimine Tam Destek!

Yayın: 11:06 - 14.06.2013
Güncelleme: 11:06 - 14.06.2013

2007’den bu yana gıda denetimlerine araç kiralama yöntemiyle destek veren İstanbul İl Özel İdaresi, bu yıl idare bütçesinden sağladığı kaynakla ilk kez araç alımı gerçekleştirdi.

İstanbul İl Özel İdaresi, gıda denetimi hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 milyon 754 bin 276 TL’ye 100 adet 2013 model minivan araç satın aldı. İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edilecek araçlar, ihtiyaç duyulan ilçe müdürlüklerine dağıtılacak.

 

2007’den bu yana gıda denetimlerine araç kiralama yöntemiyle destek veren İl Özel İdaresi, bu yıl idare bütçesinden sağladığı kaynakla ilk kez araç alımı gerçekleştirdi. “Gıda Denetimine Destek Projesi” ile gıda güvenliği, gıdaların kalite kontrolünün ve uygunluk testinin yapılması ve prosedürlerin iyileştirilmesi yoluyla gıda üretiminin ve ticaretinin geliştirilmesi sağlanıyor.

 

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri, bu amaçla 39 ilçede denetim yapıyor. Yeni mevzuata uygun ürünler satılıp satılmadığının tespit edilmeye çalışıldığı denetimlerde çok sayıda iş yerine ceza kesiliyor.

 

 

Exit mobile version