SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Cuma Pazarı kalkmıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi, belediye hizmet binasının hizmete girdiğinde trafik akışı ve hizmetin kusursuz sağlanması için Cumhuriyet Mahallesi, Çırçır Caddesi, Şerif Ali Sokak ve çevresindeki pazar alanı ile ilgili yapacağı düzenleme konusunda halkoylaması yaptı.

 

Yukarı Mahalle Muhtarlığı’nda gerçekleştirilen oylamaya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanısıra CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Karyapsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Nas, Başkan Danışmanları Nizamettin Zorgül, Haydar Oğuz, Hasan Uzunyayla, Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Mete, Temizlik İşleri Müdürü Cengiz Türkmen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, İnsan Kaynakları Müdürü Aydın Sezen, Kartansaş A.Ş. Genel Müdürü Düzgün Çapar, Yukarı Mahalle Muhtarı Ünal Özuğurlu ve vatandaşlar katıldı. Kartal Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Ayşe Temiz ve zabıta personeli de oylama boyunca çevre düzeni ve güvenliğini sağladı.

  halk-oylamasi

Seçim beyannamesine “Halkın onay vermeyeceği hiçbir projeye geçit vermeyeceğim” sözünü verdiğini dile getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün, Pazar yerinin akıbetini halka sorması ve bu konuda en doğru kararın katılımcılık ile alınacağını belirtmesi takdir topladı.

 

Halkoylaması ile ilgili koordinasyonu sağlayan Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer, oylamanın açılışında yaptığı konuşmada “ Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz, halkın evet demeyeceği hiçbir projeye onay vermeyeceğini göreve geldiği günden bu yana her zaman dile getirdi. Uğur Mumcu’daki park için yapılan oylamanın ardından bugün Cuma pazarı ile ilgili kararı Yukarı Mahalle halkının vermesini istemesi, bu anlayışında ne kadar samimi ve kararlı olduğunu gösteriyor. Cuma pazarı ile ilgili kararı Yukarı Mahalle halkı olarak sizler vereceksiniz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Yukarı Mahalle’de yaşayan vatandaşlar 11.00-14.00 saatleri arasında nüfus cüzdanlarıyla birlikte sandık başına gelerek oylarını kullandılar. Bu sırada Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de sandıkta oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla sohbet etti.

 

Yoğun ilgi gören oylamaya 920 vatandaş katıldı. Oyların 9’u geçersiz sayıldı. Oylama sonucunda “Pazar mevcut yerinde kalsın mı?” sorusuna 360 “Evet”, 268 “Hayır” ve 283 “Kararsız” oyu çıktı.

 

“Yukarı tarafa taşınsın mı?” sorusu 312 “Evet”, 243 “Hayır” ve 356 “Kararsız” oy aldı. “Hafta sonu tatiline alınsın mı?” sorusuna karşılık 105 “Evet”, 290 “Hayır”, 516 “Kararsız” oyu verildi. Pazarın hafta sonu Cumartesi gününe alınması yönünde çıkan oy sayısı 58 iken Pazar gününe alınmasına “Evet” diyenlerin sayısı ise 47. “Pazar tamamen kaldırılsın mı?” sorusuna 284 vatandaş “Evet”, 385 vatandaş “Hayır” derken 242 vatandaş ise “Kararsız” oy kullandı.

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sandıktan çıkan sonucu değerlendirirken yaptığı açıklamada, “Seçim öncesinde seçim beyannamemde “Halkın onay vermediği hiç bir projeye geçit vermeyeceğim’ dedim. Halkımızın düşüncesine ve isteğine bağlı kalarak hizmetler yaptık. Uğur Mumcu Mahallesi’nde yaptığımız halkoylamasının ardından bugün de Pazar yeri için Yukarı Mahalle sakinlerinin karar vermesini istedik. Biz, her zaman halkın değerlendirmesini önemsedik. Yukarı Mahalle halkı bilsin ki sandıktan çıkan oylar tarafımızdan değerlendirilecek. Hayırlı olsun” dedi ve katılımcılara teşekkür etti.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]