SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Durbakayım, Fikirtepe’de mutlu sona ulaşılıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Fikirtepe’de yaşanan belirsizlikle alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşüm sürecini hızlandırmak için adım atmasını değerlendirdi.

Durbakayım; “Fikirtepe’de nihayeti mutlu sona ulaşılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar’ın konuya el atmasıyla arsa sahipleri, konut üreticileri, Yeni Fikirtepe’den yeni bir daire almak isteyenler ve tüm İstanbul’u memnun edecek bir süreç başladı.

Fikirtepe’de yaşanan belirsizlik üzerine bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşüm sürecini hızlandırmak için konuyla bizzat ilgileneceğini belirtti ve söylediğini yaptı. Fikirtepe’deki planları tadil eden Bakanlık, yeni şehircilik anlayışına göre tasarlanan kentsel dönüşüm planlarını onaylandı.

Gelinen noktada; Fikirtepe’nin afet riski taşıyan bölge ilan edilmesiyle birlikte herkes “bundan sonra ne olacak?” sorusuna cevap arıyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Fikirtepe’de nasıl bir yol haritası izleyeceği merak ediliyordu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklama ile bu soruların önemli bir kısmı cevaplandı.

Buna göre Fikirtepe’de dönüşüm çok hızlı ve düzenli bir şekilde yapılacak. Ruhsatların çıkması için ilgili belediyelerin daha hızlı olması için özel çalışmalar yapılacak. Eğer belediyelerde çözüme kavuşmayan bir nokta olursa, bizzat bakanlık devreye girecek.

Bu kapsamda;

ü    Fikirtepe’de evi olanlar ve konut üreticileriyle sözleşme imzalayıp taşınanlar, gelecek planlarını yapanlar beklentilerini gerçekleştirecek.

ü    İnşaat firmaları milyonlarca lira yatırım yaparak hazırlık yaptığı projeler akamete uğramadan devam edecek. Yeni projelerin hayata geçme süreci hızlanacak.

ü    Fikirtepe’nin Afet Riske taşıyan bölge ilan edilmesiyle birlikte, damga vergisi, harç gibi maliyet artırıcı unsurlar ortadan kalkacak. Bölgede yükselecek olan projelerin fiyatlandırılmasında etkili olacak ve Fikirtepe’den yeni daire almak isteyenler biraz daha düşük metrekare fiyatı ödeyecek. Daha da önemlisi KDV muafiyeti nedeniyle yeni konut alıcıları yüzde 1 KDV ödeyecek.

ü    Her şeyden önemlisi Fikirtepe’de bir bütünlük sağlanacak. Birbirinden bağımsız ve parçalı projeler yerine birbirini tamamlayan doğayla barışık, İstanbul’un siluetini bozmayan binalar yükselecek. Fikirtepe daha yeşil, daha ferah olacak. Yeni plan çerçevesinde Fikirtepe’de teknik ve mühendislik hizmetleri açısından donanımlı, enerji ve su tasarruflu, yeşil yapılar inşa edilecek.

Cevap bekleyen bir önemli soru ise emsallerin ne olacağı şeklindeydi? Fikirtepe’nin dönüşümü için önceden belirlenen 4.14 emsal devam edecek mi? Bu emsal değerine göre Ada bazında yüzde 100 ile anlaşan ve sözleşme yapan firmalar aynı şartlarda yollarına devam edecek mi?

Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar, Fikirtepe’deki dönüşümü sağlıklı ve süratli bir şekilde gerçekleştireceğini açıklarken, herkesi memnun edecek (mağdur etmeyecek) emsal oranı olacağı şeklinde mesajlar vermişti. Temennimiz, Sayın Bayraktar’ın süreci hızlandırmadaki adımı gibi, emsali belirlemedeki adımı da bize ikinci bir bayram yaşatması yönünde.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]