SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

AGD Kartal ümmet için kıyamda!

Yayınlanma:
ABONE OL

Anadolu Gençlik Derneği Kartal düzenlediği eylemle, Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamları protesto etti. Cuma namazı çıkışında Atalar Merkez camisinde basın açıklaması yapılırken Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamların sorumluları da kınandı.

 

Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye yönelik yapılan darbeye ve buna karşı direnen halka katliam yapan Mısır ordusu ayrıca buna destek olan ABD, İsrail ile AB ülkeleri protesto edildi. İki aydır devam eden olaylarda, Mısır’da 5 bin masum kişi öldürüldü. 10 binden fazla kişi de yaralandı. Öte yandan geçtiğimiz gün Suriye’de aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu bin 360 kişi sarin gazıyla boğularak öldü. Son günlerde yaşanan bu katliamların durması için geniş bir kamuoyu oluşturan Anadolu Gençlik Derneği, Kartal  Cuma namazı çıkışında protesto eylemi düzenledi.

 

Anadolu Gençlik Derneği Kartal şubesinde düzenlenen protesto ve gıyabi cenaze namazının ardından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.
Giyabi-cenaze-namazi-misir
KATLİAMIN ARKASINDA İSRAİL VAR

 

İslam ülkelerinde yaşayan Müslümanlar şiddet, zulüm, kan ve gözyaşına mahkum hale getirilmiştir. Mısır’da ırkçı emperyalizmin desteği ve silah zoruyla yönetime el koyan darbeciler,  Adeviyye Meydanı’nda, Nahda Meydanı’nda, Ramses Meydanı’nda ve Mısır’ın diğer bölgelerinde Müslüman kardeşlerimizi şehit etmektedir. Yaşlı, kadın, çocuk demeden büyük bir katliam yapmaktadırlar.  Darbe yönetimi keskin nişancıları kullanarak binlerce kardeşimizi şehit ederken on binlerce insanı da yaralamıştır. En başından itibaren bu darbe süreci karşısında Batı’nın iki yüzlülüğü ve çifte standartçılığı gün gibi aşikâr olmuştur. Biz inanıyoruz ki bu yaşanan süreçte ABD, AB ve İsrail’in desteği olmasaydı, Mısır’da ne darbe gerçekleşirdi ne de bu katliamlar yaşanırdı. Tüm bu yaşananlar karşısında sessiz kalamayız.

fehim-hava- 

SURİYE’DEKİ KATLİAMI KINIYORUZ

 

Suriye’de karşılaştığımız durum içler acısıdır. Büyük katlim, kıyım yapılmıştır. Masum insanlar katledilmiştir. Bunu tüm şiddetimizle kınıyoruz, lanetliyoruz. Irak’ta patlayan bombalar da aynı merkezin kontrolündedir. İslam dünyasında dökülen kanın arkasındaki tek gerekçe, terörist İsrail’in bölgedeki varlığını teminat altına alınmasıdır. Mısır’daki katliamlar da Büyük Ortadoğu Projesi’nin işletilmesidir.

 

DEMOKRASİ MASKESİ DÜŞTÜ

 

Başta ABD ve AB tarafından her türlü platformda gündeme getirilen demokrasi ve özgürlük terennümleri sadece ve sadece bir kandırmacadır. Batı’nın tek derdi çıkarlarını ve imtiyazlarını garantiye almaktır.  Irkçı emperyalizm çıkarı varsa demokrat olur, çıkarı varsa kraldan yana olur, çıkarı varsa askeri yönetimden yana olur. Sözde yeryüzü haklarının temel hak ve özgürlüklerini garanti altına almak kurulan BM de Batı’nın kirli çıkar ilişkilerini işletmekten öteye bir görev icra etmemiştir. Mısır’da yaşanılan süreç, Batı’nın demokrasi maskesini bir kez daha düşürmüştür.

 

ÇÖZÜM İSLAM BİRLİĞİ

Tek çözüm ve tek çare İslam Birliği’dir. Ancak o zaman hangi dinden, hangi ırktan ve hangi renkten olursa olsun tüm insanların temel hak ve özgürlükleri teminat altına alınabilir. Aksi halde ırkçı emperyalizm bölgede, taşeronlu ya da taşeronsuz kan akıtmaya devam edecektir.

 Gıyabi-cenaze-namazi--misir

YA RABBİ!.. AMİN…

 

Ya Rabbi! Mısır’da, Suriye’de, Gazze’de, Filistin’de, Irak’ta, Afganistan’da, Somali’de, Myanmar’da, Bangladeş’te, Doğu Türkistan’da ve diğer bölgelerdeki mazlum ve masum kardeşlerimize yardım eyle. Onları zalimlerden ve zulüm sistemlerinden kurtarabilecek bir iradeyi ortaya koyabilmeyi bizlere nasip eyle! Zalimleri kahreyle! Şehitlerimizin hürmetine, İslam ümmetine rahmetinle muamele eyle. Dünya İslam Birliği’nin kurularak Hakk ve adil olanın hâkim olmasına bizleri vesile eyle. Amin… ” diyerek son buldu.
israil-bayragi-yakildi

Daha sonra İsrail Bayrağı yakılarak yer atıldı.

 

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]