SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul Devlet Opera ve Balesi 2013-2014 Sezonunu Açıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’yle “Kurtuluyor”

İstanbul’un Kurtuluşunun 90. Yıldönümü olan 6 Ekim’de, Arkeoloji Müzesi’nde muhteşem bir konserle, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2013-2014 Sezonunu Açıyor. Sanatseverleri; Türkiye’de/İstanbul’da ilk kez seslendirilecek eserlerden oluşan bir sezon bekliyor.

Ama önce, klasik “Açılış Konseri”! Büyük opera bestecisi G.Verdi’nin ölümünün 200.yılı nedeniyle ağırlıkta olduğu, sezon boyunca yeni sahnelenecek eserlerden ve repertuar operalarından oluşan konseri yeni müzik direktörümüz Naci Özgüç yönetecek.

Verdi’nin Türkiye’de seslendirilmemiş Giovanna d’Arco (Jan Dark) operası, konser versiyonu olarak gerçekleştiriliyor. Geniş bir solist kadrosu olan eserde, orkestrayı Gianluca Bianchi, koroyu Emanuela Aymone yönetecek.

Rossini’nin başyapıtı La Cenerentola (Külkedisi), deneyimli rejisörümüz Yekta Kara tarafından sahneliyor. Bir başka İtalyan orkestra şefi Alessandro Cedrone’nin yöneteceği eserde, birçok genç ve deneyimli sanatçı omuz omuza sahnede olacaklar.

Bir başka başyapıt ve Türkiye’de bir ilk: G.F. Händel’in Giulio Cesare (Jül Sezar) adlı operası! Son yıllarda -özellikle Barok dönem operalarında- öne çıkan Mehmet Ergüven’in sahneleyeceği, Paolo Villa’nın yöneteceği eserde konuk sanatçılar da görev alacaklar.

Her sezon olduğu gibi, bu sezonda da henüz doyamadığımız, tekrar sahneleyeceğimiz eserler var: Kötülüğün Döngüsü (The Turn Of The Screw), Midas’ın Kulakları, Yusuf ile Züleyha, Aşk İksiri (L’elisir d’Amore), Hoffmann’ın Masalları (Les Contes d’Hoffmann), Ariadne Naxos’da (Ariadne Auf Naxos), Sevil Berberi (İl Barbiere di Siviglia), Önce Söz Sonra Müzik (Prima La Musica poi Le Parole), Opera Müdürü (Schauspiel Direktor) gibi.

Ayrıca; bir demet operayı dramatik bir anlatımla oyunlaştırılan –Murat Göksu imzalı- “Opera Opera Dedikleri” adlı yapıt, İstanbul seyircisiyle ilk kez buluşuyor.

Afife’den sonra ilk kez orkestralı beyaz bale; Giselle! Ayrıca geçtiğimiz yıl keyifle izlenen Chopin’in “Genç Werther’in Acıları”, Turgay Erdener’in “Afife”, Nevit Kodallı’nın “Hürrem Sultan” adlı eserlerinin temsilleri de devam edecektir. “Dünya Dans Günü” etkinlikleri çerçevesinden Süreyya Operası’nda bir gösteri de düzenleyecektir.

“Çanakkale’den Barışa”, “Antik Konser”, “Yeni Yıl Konseri”, “Cumhuriyet Konseri” ve “Bahar Konseri”ne yine devam… Farklı mekanlarda seyirciyle buluşanın yeni adresi: Arkeoloji Müzesi! Sezon boyunca, düzenli oda müziği konserleri genç sanatçılarımıza ve yerli-yabancı sanatseverlere müzik ziyafeti verecek.

Geçtiğimiz yıllarda başarıyla temsil edilen Çaykovski’nin “Fındıkkıran” adlı çocuk balesi bu yıl da temsillerine devam ederken çocuklarımıza yeni oyunlar: “Kitap Aşkına!”, “Mozart Küçük Dahi”.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]