Kartal’da Cami – Kadın ve Aile konulu panel düzenlendi!

Yayın: 12:10 - 09.10.2013
Güncelleme: 12:10 - 09.10.2013

Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Kartal İlçe Müftülüğü tarafından “ Cami – Kadın ve Aile” konulu panel düzenlendi.

 

Yaşar Zorlu Hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın moderatörlüğünü Zafer Demir’in yaptığı programda konuşmacı olarak Prof. Dr. Mustafa Yıldırım Hoca katıldı.

 

Kartal Müftüsü Ümit Çimen tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından söz alan ve konuşmasına mescit ve caminin tanımıyla başlayan Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, mescid ve caminin ilim ve hikmet yanında güncel meselelerinde konuşulduğu bir mekan olduğunu ifade etti.

 

Konuşmasını Efendimizin hayatından ve hadislerden örneklerle sürdüren Yıldırım, Peygamber Efendimiz zamanında mescidin çok fonksiyonlu olarak hizmet verdiği ve hayatın merkezinde yer aldığından bahisle, Efendimizin mescitte hanımlara sohbet ettiği ve çocuklarla buluşmasına sahne olduğu bir mekan olduğunu söyledi. Cami-kadın ve aile buluşmasının en güzel örneklerini Peygamberimizin hayatında bulacağımızı ifade ederek sözlerini tamamladı.

 

Yeryüzünün mescit kılınmasından hareketle Efendimizin hayat uygulamalarıyla çatısını bulan bir mescit tanımının yapılması gerekmektedir. İslam medeniyetinde, kurulan şehirlerde cami merkezde yer almakta ve sosyal hayat içerisinde önemli bir alanı teşkil etmektedir. Konuşmasına, hanımların camilerde adaba dikkat etmeleri, temizlik ve bidatler konusunda hassasiyet göstermeleri gerekliliği özeleştirisinde bulunan Yıldırım, camilerin cemaatleşmeden toparlayıcı vasfı olması için öncelikle insanların takva üzere birleşmeleri ve mescitlerin de takva ile kurulması hususlarına dikkat çekti.

 

Haber: Kenan Gülerci

Exit mobile version