SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ülkücüler, dünyaya Türkçe seslendiler!

Yayınlanma:
ABONE OL

6 Eylül Türk Dil Bayramı münasebeti ile Kartal Ülkü Ocakları tarafından 26 Eylül.2013-Perşembe günü Uğur Mumcu Kültür Merkezinde tertiplenen ” Dünyaya Türkçe Sesleniyoruz’ isimli programa MHP Genel Bşk. Başdanışmanı Şükrü Alnıaçık konuşmacı katıldı.

Söyleşiye bilgi ve birikimlerini aktaran Şükrü Alnıaçık’ın yanısıra İstanbul Ülkü Ocakları İl başkanı Sn. Ahmet Yiğit Yıldırım, Kartal MHP İlçe Başkanı Sn. Metin Özüpek, Ülkü Ocakları üyeleri, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

protokol-ulkuculer-

MHP Genel Bşk. Başdanışmanı Şükrü Alnıaçık, yaptığı konuşmasında, “Bir milleti millet yapan en önemli değer dil’dir diyerek sözlerine başladı.

Dil olmazsa, millet olmaz.

Dil; toplumu bir arada tutan ortak değerlerde bütünleşmeyi sağlayan unsurların başında gelir.

Dil; birlik ve beraberliğin temeli, kültürün ana unsurudur.

Dil; geçmişle gelecek arasında bir köprü işlevi gören, bir milletin ortak hafızasını, hatıralarını, duygu ve düşüncelerini, gelenek ve göreneklerini yansıtan bir aynadır.

Dil; bireyleri ortak duygularda buluşturur.

Dil; milli kimliğin temelini oluşturur.

Dil; toplumun bir arada yaşama iradesini canlı tutar ve bireyleri ortak hedeflerde buluşturur.

Dil; kuşaktan kuşağa aktararak yaşatılan kültürle bireyleri ortak amaçlarda buluşturarak, millet olma bilincini güçlendirir.

Dil; insanları tarihi ve kültürel bağlarla bir araya getiren birey ve dünya arasında bir köprüdür. Dil; bir toplumun, kültür birliğini sağlayan, millî karakter ve kimliğinin temelini oluşturur.

ulkuculer-topluca

Tarihi çok eskilere dayanan ve dünyanın en büyük dillerinden biri olan Türkçe’yi konuşan Türklerin asırlardır medeniyet dünyasına kazandırdıkları herkesin malumudur. Bizleri birbirine bağlayan kim olduğumuzu hatırlatan ve tanımlayan, mana dünyamızın temel taşıyıcısı olan Türk dilini yalın yozlaşmalardan arınmış yabancı kültürlerin kuşatmasından uzak ve saygın bir dil olarak görmek hepimizin özlemi ve isteğidir. Dil konuşmanın kendisini ifade etmek içindir. Dil ne kadar iyi telaffuz edilirse insan kendisini o kadar iyi ifade etmiş olur. Bunun için de kendi dilimizi yani Türkçenin Türkçeyi en güzel şekilde kullanmamız gerekir Türkçeye sahip çıkılmalı. Türkçe konuşup yazılmalıdır. Gelecek nesillere örnek teşkil etmek için bu gereklidir; özellikle  ülkemizin geçtiği bu zor dönemlerde  etnik   pazarın ülkemizin  geleceğini karartmak istediği  bu karışık  günler de  Türk Milleti olarak dilimize sahip  çıkmalıyız.

Hiçbir zaman önemini kaybetmemiş ve tarihte bir çok dile karşı koymuş ve bunda başarılı olmuş Türkçe bugün de yabancı dillerin hakimiyetine karşı direnecek ve Kaşgarlı Mahmut, Hoca Ahmet Yesevi, Karamanoğlu Mehmet Bey, Yunus Emre, Ali Şir Nevai gibi bir çok Türk Dili Sevdalısının omuzlarında yeniden  yükselecek 21. Yüzyılda   dünyada konuşulan en önemli dillerin arasında yerini alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile aziz milletimizin Dil Bayramını kutluyor  sözlerimi  Türkçenin üstadı Yunus Emre’nin  çok sevdiği Aşk ile  Şehitlerin  ölümsüzlüğünü anlattığı dizeleri ile bitirmek istiyorum .

 Aşkın pazarında canlar satılır
Satarım canımı alan bulunmaz
Yunus öldü deyu selan verirler
Ölen beden imiş, aşıklar ölmez’

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]