SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Devlet Bahçeli, ‘Demokrasiden anladığı PKK’ya teslimiyettir’

Yayınlanma:
ABONE OL

Devlet Bahçeli, ‘Demokrasiden anladığı PKK’ya teslimiyettir’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin gittikçe büyüyen demokrasi açığı olduğunu öne sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin gittikçe büyüyen demokrasi açığı olduğunu öne sürerek, “Başbakanın demokrasiden anladığı PKK’ya teslimiyettir. Başbakan’ın özgürlük kriteri teröristlerin hain niyetleriyle bire bir örtüşmektedir. Türklük silinirse, milliyetçilik çiğnenirse, millet parçalanırsa, şehitlerimizin kanlıları, milletimizin ve vatanımızın düşmanları kazanırsa, bunun adı ileri demokrasi olacaktır. AK Parti’nin mantığı da budur” dedi.MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Demokratikleş Paketi’ni eleştirdi. “Sözde demokratikleşme paketini ekonomiyle ilişkilendiren ve ihanet adımlarının Türkiye ekonomisini daha da büyüteceğini söyleyen Başbakan aldatmayı kendisine rehber seçmiştir” diyen MHP Lideri Bahçeli, “Milletimiz mağdurdur ama Başbakan ekonomiyle demokrasinin birbirini motive ettiğini ifade ederek, kitabi bakışların kendisini aklayacağını düşünmektedir. Doğaldır ki, ekonomik büyüme ve gelişmenin demokrasiyle, demokratik kültürün yakınlığıyla ilişkisi vardır. Ancak ortada demokrasi adına umutlanacağımız bir şey olmadığından ekonomik anlamda sevineceğimiz bir husus da yoktur ve olmamıştır. Oturduğu yerden şöhret ve para avına çıkanlar, çaba göstermeden her hakkı kendilerine reva görenler AK Parti ile büyümüş, AK Parti ime bütünleşmiştir” ifadelerini kullandı.
Yaptığı konuşmasında dış politikaya da değinin Bahçeli, “AK Parti hükümetinin sakat, çarpık ve yanlış dış politikası ülkemizi ve milletimizi öngörülemeyecek tehditlere maruz bırakmaktadır. Türkiye’nin etrafı yabana atılamayacak, hafife alınamayacak, görmezden gelinemeyecek risklerle çevrilmiş haldedir. Hükümetin ağırlaşan bölgesel meselelere tarafgir yaklaşımı, milli çıkarlara uygun olmayan müdahil tavrı sürekli olarak başımızı ağrıtmaktadır. Maalesef ülkemiz bir kıskaçta. Hesaplaşmaların ve sonuçsuz kör dövüşlerinin kapsamı alanıdır” değerlendirmesini yaptı.

Lübnan’da kaçırılan ve Kurban Bayramı’nın 4. günü kurtarılan pilotlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Bahçeli, “Pilotlarımızın neden kaçırıldığı, bu ahlaksızlığa, bu vicdansızlığa niçin maruz kaldıkları da enine boyuna değerlendirmelidir. Hiç kimse bizim, bu meseleye duyarsız kalacağımızı zannetmemelidir. Hiç kimse bizden, ‘olan oldu, pilotlarımız sağ salim döndü, konuşu deşmenin manası yok’ dememizi beklememelidir. Hele hele insan kaçakçılarına minnet duymamız da söz konusu olmayacaktır” şeklinde konuştu.
“AK Parti hükümetinin acizliği, sorgulanması ve yargılanması gereken politikaları bir kez daha açığa çıkmıştır” ifadesini kullanan Bahçeli, “Havalimanına giderek pilotlarımızı karşılayan, sanki büyük bir iş başarmış gibi algı oluşturmaya kalkışan Başbakan Erdoğan, pilotlarımızın kaçırılmasına dolaylı da olsa yol ve ortam açan yegane kişidir. Bu kurtarma sevk ve zincirinin en önemli halkası Katar’dır. AK Parti izlemiş, Katar aldığı özel görevle rehine değişiminin ağırlık merkezi olmuştur. Hükümet, pilotlarımızın can güvenliği nedeniyle bu üçlü takas ve pazarlık sürecine mahkum hale gelmiş ve üzülerek söylemek istiyorum ki sorumsuz, gayri meşru politikaları sonucunda milletimizi 71 gün süren tedirginliğe ve korkuya mecbur bırakmıştır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin gittikçe büyüyen demokrasi açığı olduğunu öne süren Bahçeli, “Başbakanın demokrasiden anladığı PKK’ya teslimiyettir. Başbakan’ın özgürlük kriteri teröristlerin hain niyetleriyle bire bir örtüşmektedir. Türklük silinirse, milliyetçilik çiğnenirse, millet parçalanırsa, şehitlerimizin kanlıları, milletimizin ve vatanımızın düşmanları kazanırsa, bunun adı ileri demokrasi olacaktır. AK Parti’nin mantığı da budur. Biliniz ki üzerine bastığımız bu kutlu toprakların altında vatan, millet uğruna kefensiz halde yatan kahramanlarımız dışında, bölücülere şehitlik payesi vermek, vermeye kalkışanlara da tepkisiz kalmak cinayettir, küfürdür ve hepimize hakarettir” dedi.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]