SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başbakan Erdoğan, 213 Spor Tesisinin Toplu Açılışını Gerçekleştirdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Başbakan Erdoğan, 213 Spor Tesisinin Toplu Açılışını Gerçekleştirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapımı tamamlanan 213 spor tesisinin toplu açılışı ve amatör kulüplere malzeme dağıtım törenine katıldı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:
“Hükümetimiz döneminde bugüne kadar yapımına başladığımız spor tesisi sayısı tam 789 adettir. Zira gençliğimizi olumsuz yerlerden, köşelerden çekip spora nasıl yönlendiririz hep bunun düşüncesi içerisinde olduk ve bunun adımlarını attık.”
“şu gördüğünüz Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu göreve geldiğimde ne yazık ki bir beton yığınıydı. biz bunu ele aldık. buraya 65 trilyon masraf yaparak Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nu gençliğimize kazandırdık.”
“Buenos Aires’te, 2020 Olimpiyatlarını orada ne yazık ki bize vermediler. Bana göre kaybeden olimpiyat oldu, biz kaybetmedik. zira böyle bir olimpiyat İstanbul’a yakışırdı.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin her ilini olimpiyatlara hazırlarcasına yatırım yaptıklarını belirterek, “Buenos Aires’te, 2020 olimpiyatlarını orada ne yazık ki bize vermediler. Bana göre kaybeden olimpiyat oldu, biz kaybetmedik. Zira böyle bir olimpiyat İstanbul’a yakışırdı” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapımı tamamlanan 213 Spor Tesisi’nin Toplu Açılışı ve Amatör Kulüplere Malzeme Dağıtım Törenine katıldı. Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene, Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Mustafa Denizli, İbrahim Kutluay, Rüştü Reçber, Emre Belözoğlu ve çok sayıda sporcu katıldı.
Törende sahneye davet edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılış öncesinde bir konuşma yaptı. Salondaki gençlere seslenen Erdoğan, “Türkiye, bugün sahip olduğu 4 milyon 750 bin lisanslı sporcusu ve sayıları her yıl artan spor tesisleri ile bu alanda giderek daha da güçlenen bir altyapı oluşturuyor. Sadece bugün açılışını yapmakta olduğumuz tesisler dahi, bu alanda başlı başına bir hamlenin ifadesidir. Hükümetimiz döneminde bugüne kadar yapımına başladığımız spor tesisi sayısı tam 789 adettir. Zira gençliğimizi olumsuz yerlerden, köşelerden çekip spora nasıl yönlendiririz hep bunun düşüncesi içerisinde olduk ve bunun adımlarını attık. Şu gördüğünüz Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu göreve geldiğimde ne yazık ki bir beton yığınıydı. Biz bunu ele aldık. Buraya 65 trilyon masraf yaparak Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nu gençiğimize kazandırdık” diye konuştu.
Gençlerin “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları üzerine Başbakan Erdoğan, “Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Yarınımız sizlerle ayakta olacak. Onun için size bu kadar önem veriyoruz” diye karşılık verdi.
Birçok stadın yapımının tamamlandığını dile getiren Erdoğan, “Türkiye’de, 1994-2002 yılları arasında sadece tek bir stat inşa edildi; o da borçlarını hala bizim ödediğimiz Atatürk Olimpiyat Stadı’dır. Biz ise, şu anda tam 25 yeni stat inşa ediyoruz. Bunlardan Türk Telekom Arena’yı, Kayseri Kadir Has Stadını ve Mersin Stadını tamamlayarak hizmete aldık. Bursa, Konya, Afyonkarahisar, Malatya, Samsun, Trabzon, Eskişehir, Gaziantep, Sivas ve Sakarya’daki statların inşası devam ediyor. Kocaeli ve Adana statları ihale aşamasında. Ankara, Diyarbakır, Hatay, İzmir Karşıyaka, İzmir Buca ve Batman statlarının ihale tarihleri hazırlanıyor” dedi.
“YÜZME HAVUZU OLMAYAN İLİMİZ KALMASIN”
Kendi döneminde zor şartlar altında spor yaptıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi; “Bu stajların her biri, antrenman alanları, sosyal tesisleri ile dev birer spor merkezi olarak tasarlandı. Benzer bir gelişme yüzme havuzları konusunda yaşanıyor. Yüzme havuzu olmayan ilimiz kalmasın diyerek çıktığımız yolda, bugün 48 kapalı yüzme havuzuna ulaştık. Bunlar olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzları. Bunlardan 7 tanesini tamamlayıp hizmete sunduk. 22’sinin inşaatı sürüyor, 19’u ihale aşamasında. İnşallah, statlarımız gibi bu yüzme havuzlarını da süratle tamamlayacak, ülkemizin, insanımızın hizmetine sunacağız. Hedef nedir? Özellikle bireysel spor alanında daha çok madalyaları, Avrupa, dünya olimpiyat şampiyonalarında nasıl kazanırız. Bunun adımlarını atmaktayız. Sadece il merkezlerimizi değil, nüfusu ve potansiyeli büyük tüm yerleşim birimlerimizi de spor salonlarıyla donatıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz sadece bizim yaptıklarımızın dışında 150’ye yakın liselerin bahçelerinde kapalı spor salonları inşa ettik. Hedef, öğrenciler bu kapalı spor salonlarına kavuşsun. Bizler bunu göremedik. Bizler adeta bodrum katlarında beden eğitimi dersi yaptık ya da soğukta bunları yaptık. Ama şimdi devran değişiyor.”
“250 ile 10 bin arasında seyirci kapasitesine sahip tam 193 spor salonu inşa ediyoruz” diyen Erdoğan, “Sporcularımızın antrenmanlarını en iyi şartlarda yapabilmelerini sağlamak için 15 tane çok üniteli spor salonu yapıyoruz. Bu salonlarda aynı çatı altında 8-10 farklı antrenman alanı yer alacak. Amacımız, spor yapmak isteyen herkese ihtiyaç duyduğu altyapıyı, imkanları sağlamaktır. 21 ilimizde yapmakta olduğumuz atletizm pistleri ile bu alanda da ülkemizin iddialı bir konuma geçmesini temin etmek istiyoruz” diye konuştu.
Futbol dışında sporun farklı branşlarına ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Erdoğan, “Futbol, hiç şüphesiz ülkemizde hem sporcu, hem de seyirci sayısı bakımından en çok ilgi duyulan spor alanı. Ülkemizde binlerce kulüp, yüz binlerce amatör futbolcu var. Bu büyük ilgiye rağmen, ne yazık ki sporcularımız antrenman ve müsabaka yapacak uygun alan bulmakta zorlanıyorlardı. Biz, bu eksiği gidermek amacıyla, amatör futbol kulüplerimize ve sporcularımıza yönelik 267 futbol sahası inşa ettik, hizmete sunduk. Şimdi bir yandan yeni futbol sahaları inşa etmenin hazırlıklarını sürdürüyor, bir yandan da mevcut sahaların soyunma odaları, gece aydınlatması gibi eksiklerini tamamlıyoruz. Kış sporları, buz pateni, tenis kortu, binicilik gibi ülkemizde çok yaygın olmasa da, yavaş yavaş gelişen, sporcu sayıları artmaya başlayan dallara yönelik olarak da 80 tesis yapıyoruz. Görüldüğü gibi sporun tüm branşlarını kapsayacak şekilde, Cumhuriyet tarihinin en büyük tesisleşme hamlesini başlatmış bulunuyoruz. Zira kolektif sporda da gerek voleybol, gerek basketbolda da dünyada da yerimizi yavaş yavaş almaya başladık” diye konuştu.
“KAYBEDEN OLİMPİYAT OLDU, BİZ KAYBETMEDİK”
“Önce insan” anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, gençlere yatırım yaptıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan Türkiye’nin uluslar arası arenada başarılara imza atmasını arzuladığını belirterek, “Türkiye’nin, sporda gerçekten çok önemli başarılara imza atmasını, uluslararası müsabakalarda, olimpiyatlarda başarı bakımından en ön sıralarda yer almasını samimi olarak arzu ediyorum. Çünkü ben de bir sporcuyum; başarının hazzını, insana ve topluma sağladığı özgüveni gayet iyi bilirim” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin her ilini olimpiyatlara hazırlarcasına yatırım yaptıklarını dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi; “Buenos Aires’te, 2020 olimpiyatlarını orada ne yazık ki bize vermediler. Bana göre kaybeden olimpiyat oldu, biz kaybetmedik. Zira böyle bir olimpiyat İstanbul’a yakışırdı. Onlar kaybetti, önemli değil. Arkadaşlarıma dönerken şunu söyledim, ‘böyle bir olimpiyatın hazırlıkları için harcayacağımız parayı şimdi biz tesislerimize yoğunlaştıralım. Türkiye’nin dört bir yanında bu tesislerimizi ayağa kaldıralım. İstanbul’da olimpiyat yapılıyormuş gibi değil, Türkiye’nin dört bir yanında olimpiyat yapılıyormuş gibi bu tesisleri yapalım şimdi onun çalışması içindeyiz. Planlamamız buna yönelik, Adana’da, Gaziantep’te de olacak, Samsun’da da Kocaeli’de de, Yalova’da, Bingöl’de de, Ağrı’da da, Siirt’te de, Muş’ta da, Tekirdağ’da da Trabzon’da da… Kırklareli, Denizli, Sakarya, Kütahya, Bolu, Zonguldak, Iğdır, Malatya, Erzincan aklınıza neresi ne gelirse hepsinde olacak.”
“HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLACAĞIZ”
Başbakan Erdoğan, “Türkiye’de spor yapan, sporcu seven, sporcuyu destekleyen öyle bir nesil yetiştirelim ki bu nesil bizim geleceğimizi teminat altına alsın. İşte bu nesil burada… Elele vereceğiz. Az önce bakanımın da ifade ettiği gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan tek devlet diyerek geleceğe yürüyeceğiz. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte Türkiye olacağız” şeklinde konuştu.
Yoğun programı nedeniyle törenden ayrılmak zorunda olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, gençlere seslenerek, “İnşallah sizlerle farklı zeminlerde yine bir arada olacağız yoksa konuşmamın daha devamı var ama konuşmayı burada artık özetleyeyim istiyorum ve diyorum ki İstiklal şairimizin ifadesi, şöyle bir dörtlük… Akif kendisine gönderilen gence nasihatte bulunur. Burada benim futbol takımımdan değerli arkadaşım Nevruz da var. Gelen gencin adı da Nevruz. Babası İstiklal şairimiz Akif’e gönderiyor. ‘Oğlum Yavuz git Akif amcan sana bir nasihatte bulunsun’ diyor. O da Mehmet Akif Ersoy’a geliyor. Akif nasihatte bulunuyor. ‘İhtiyar amcanı dinler misin oğlum Yavuz? Ne çok söyle, ne büyük söyle, yiğit işte gerek, lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme, özü sağlam, sözü sağlam, adam ol ırkına çek’. Herhalde yeterli” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından Şanlıurfa, Kilis gibi illere telekonferansla bağlanarak hizmete sunulan tesislerin açılışını yaptı.
Törenin ardından Başbakan’ın gençlik yıllarında aynı takımda birlikte oynadığı arkadaşları sahneye çıktı. Başbakan Erdoğan takım arkadaşlarına forma hediye ederek, fotoğraf çektirdi. Burada birlikte futbol oynadığı arkadaşlarını görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Camialtı ve İETT’de amatör futbol hayatımı devam ettirmiş, yaklaşık 16 yıl kadar değerli genç arkadaşlarımla bir amatör spor hayatını yaşamıştım. Şimdi de bir arada olmak, güzel ve farklı bir duyguyu böyle bir sürpriz yaşamış olduk. Allah aileleriyle birlikte sağlıklı ömürler versin” diye konuştu.
Öte yandan, programda Başbakan Erdoğan’ın spor yaptığı yıllara ait çekilmiş fotoğraflarından hazırlanan slayt gösterisi yer aldı.
Erdoğan, daha sonra amatör spor kulüplerine malzeme hediye ederek, Sinan Erdem Spor Salonu’ndan ayrıldı. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Spor
29 Mart 2024
Fenerbahçe’de Süper Kupa Finali öncesi sıcak gelişme: Maça çıkmayalım

Fenerbahçe’den Süper Kupa Finali için radikal karar gelebilir. Galatasaray maçına çıkmama önerisi verildi. Fenerbahçe’nin, Avrupa maçlarının yoğunluğuna rağmen Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa finali için maça çıkmama teklifi gündeme bomba gibi düştü. 7 Nisan’da oynanacak Süper Kupa maçının Galatasaray tarafından ertelenme talebinin reddedilmesi sonrası sarı-lacivertli kulüpten sürpriz bir öneri geldi. SÜPER KUPA FİNALİNDE FENERBAHÇE SAHAYA […]

Spor
28 Mart 2024
28 Mart bugünkü maçlar! Bu akşam kimin maçı var?

28 Mart bugünkü maçlar belli oldu. Hem Türkiye’de hem de Dünya liglerinde oynanacak karşılaşmalar açıklandı. Peki 28 Mart Bugün hangi maçlar var? Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği gün geldi çattı. 28 Mart Perşembe günü, yerli ve yabancı liglerden bir dizi futbol maçı ekranlara taşınacak. Kıyasıya mücadeleler, futbol tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. 28 MART BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? […]

Spor
26 Mart 2024
Galatasaray – Antalyaspor Maçının Hakem Toplantısı Gündemi Sarstı: İfadeler Ortaya Çıktı

Futbol dünyası bu diyalogla çalkalanıyor. Galatasaray – Antalyaspor maçının ardından hakem toplantısı ifşa edildi Galatasaray’ın Antalyaspor’u mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen hakem toplantısında yaşananlar, futbol kamuoyunu ayağa kaldırdı. İşte olay yaratan diyaloglar. Süper Lig’in 27. haftasında oynanan ve Galatasaray’ın Antalyaspor’u 2-1 yendiği maçın ardından, futbol gündemi bir kez daha sarsıldı. Maçın hakemleri arasında yaşanan ve […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]