SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

“Marmaray her açıdan güvenli”

Yayınlanma:
ABONE OL

Yavuz Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Arafat Bingöl’den önemli açıklamalar

 

 “Marmaray her açıdan güvenli”

 

Son günlerde gündemden düşmeyen, “Marmaray güvenli mi, değil mi?” tartışmalarına bir cevap da Marmaray’ın güvenlik hizmetlerini sağlayan Yavuz Güvenlik ve Koruma Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Arafat Bingöl’den geldi.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılan ve  “Asrın projesi” olarak sunulan Asya ile Avrupa kıtalarını denizin altından demir yoluyla birbirine bağlayan Marmaray, gündemdeki yerini koruyor. Arıza haberleriyle konuşulan Marmaray, son olarak ise güvenlik görevlilerinin bir kadın ve bebeğinin yardımına koştuğu haberle gündeme geldi.

 

Marmaray’ın güvenlik hizmetlerini sağlayan Bahçelievler’deki BİNSAT Şirketler Grubu’na bağlı Yavuz Güvenlik ve Koruma Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Arafat Bingöl de, Marmaray ile ilgili iddialar hakkında Gazete365’e açıklamalarda bulundu.  1997 yılından beri sektörde olan, kamu ve özel sektörde güvenlik hizmetleri ve VIP koruma hizmetleri sağlayan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Arafat Bingöl, Marmaray’ın teknik ve fiziki güvenliği hakkında da bilgiler verdi.

 

İLK KAZA UCUZ ATLATILDI

Marmaray’ın açılışının ardından ilk talihsiz kaza yürüyen merdivenlerde yaşandı. Marmaray’ı kullanarak bebeğiyle birlikte Üsküdar’a gelen ve bebek arabasını yürüyen merdivenlere yerleştiren bir kadının anlık dikkatsizliği az daha pahalıya mal oluyordu. Bir anlık hata ile bebek arabasındaki bebeğiyle birlikte yürüyen merdivenlerden yuvarlanan kadının yardımına, Yavuz Güvenlik ve Koruma Hizmetleri’ne bağlı güvenlik görevlileri koştu.

 

Olaya atak bir şekilde müdahale eden güvenlik görevlilerinden biri bebeği kucağına alarak anneye yardımcı oldu. Asansör ve yürüyen merdiven kontrolü ile psikoloji gibi özel eğitimlerden geçen güvenlik görevlileri, bu sayede olaya zamanında müdahale etti ve şoka giren anneyi de sakinleştirdi.

 

ARIZA YOK, KASIT VAR

Marmaray’ın hem teknik hem de fiziki açıdan güvenli olduğunu vurgulayan Arafat Bingöl, “Biz orada çalışmalar sürerken de gösterilen hassasiyete şahit olduk. Bunun aksinin iddia edilmesi bazı kesimlerin provokasyonudur.  Zaman zaman basında yer alan, ‘Marmaray arıza yaptı’ şeklindeki hatalar teknik bir arızadan kaynaklı değil, birilerinin imdat butonuna bilinçli bir şekilde basmalarından dolayıdır. Amaç; büyük projeye zarar vermek. Bu projeyi, bu güzel hizmeti, bu asrın projesini sabote etmek için bazı kesimler tarafından bu yapılıyor. Biz bununla ilgili de ayrı bir ekip kurarak, gerekli önlemleri aldık” dedi.

 

“Sayın Başbakanımızın, ‘Asrın projesi’ dediği Marmaray’ın her tülü güvenliği için biz de çok hassas davranıyoruz” diyen Bingöl, “Elini vicdanına koyan bir vatandaş, oraya gidip Kazlıçeşme’den 14 dakikada Üsküdar’a geçebiliyorsa, orada o hizmetin, o emeğin karşılığını vermelidir” şeklinde konuştu.

 

MARMARAY’IN GÜVENLİĞİ EMİN ELLERDE

Marmaray’da çalışan güvenlik görevlilerin özel eğitimler aldığını kaydeden Bingöl, “Marmaray, asrın projesi olduğu için açılışa kadar personelimize önemli eğitimler verildi. İlkyardım eğitimi, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, yangın eğitimi, bomba, terör ve kimyasal saldırıları gibi çeşitli konuları içeren emniyet ve sabotaj eğitimi, asansör ve yürüyen merdiven kontrolü eğitimi, kamera ve güvenlik sistemleri eğitimi gibi teorik ve uygulamalı bilgiler verildi. Kısacası Marmaray’da güvenliği sağlayan ekibimiz, tek kelimeyle donanımlı, her konuda eğitim almış personellerdir. Şunu iddia ediyorum; Marmaray her anlamda çalışanlarıyla, teknik ekibiyle, sistemiyle dört dörtlük ve güvenli bir projedir” diye konuştu.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]