SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Adalar’da Aşure etkinliği, “Bu kültüre kulak vermek gerekir”

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Adalar Belediyesi Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Pazar günü Büyükada’da Atatürk meydanında aşure dağıttı. Ardından aynı alanda halk müziğinin değerli ismi sanatçı Erdal Erzincan’ın konseri ile barış ve kardeşlik duygularına vurgu yapıldı. Sanatçı Erdal Erzincan konserde yalnızca türküleriyle dinleyenleri hayran bırakmakla kalmadı, verdiği mesajlarla bol bol alkış aldı.

 

 

“Bir taraftan hüzün, bir taraftan coşku” 

 

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, konser başlamadan şunları söyledi: ”Bu kutsal ayda bir taraftan hüzün, bir taraftan coşku yaşıyoruz. Erdal Erzincan da deyişleri ile bu kutsal ayın matem günlerinin sonunda bizleri deyişleri ile mutlu edecek. Böyle günler birbirimizle bir araya gelerek kaynaştığımız, sevinçleri hüzünleri paylaştığımız ve her zaman sevgi ve dostluğu büyüttüğümüz günlerdir.

 

Muharrem ayı da yalnızca ülkemizde değil, yalnızca belli bir inançtan değil, çok farklı inançlardan insanlarımız için oldukça önemli ve anlamlı bir aydır. Değerli dostumuz Erdal Erzincan’a bu anlamlı ayda, bu güzel konseri vereceği için hepiniz adına çok teşekkür ediyorum.”” 

 

 

Sanatçı Erdal Erzincan konserde yalnızca türküleriyle dinleyenleri hayran bırakmakla kalmadı, verdiği mesajlarla bol bol alkış aldı.

 

 

 ”Bu saz bizi bir araya getiriyor”

 

Erdal Erzincan: Alkışlarınızı âşıklarımıza, ozanlarımıza kabul ediyorum. Onların ışığında biz burada toplanıyoruz.  Onun da kaynağı, bu saz. Bu saz bizi bir araya getiriyor. Hepimizi, bütün farklılıklarımızla bir araya getiren bu üç telli saz. Onun kıymetini iyi bilmeliyiz. Bu sadece bir enstrüman değil, kocaman bir edebiyatı, kocaman bir kültürü binlerce yıllık Anadolu gerçeğini tüm çıplaklığıyla bizim elimize, yaşamımıza getiriyor.

 

Bu kültüre kulak vermek gerekir. Bugün ülkemizde yaşanan tüm sorunları da bu ışıkla çözebiliriz. Bu gün burada çok anlamlı bir etkinlik yapılıyor. Alevi geleneğinde çok önemli yeri olan bu kutsal ayda, böyle bir meydanda bu güzelliği yaşattığı için Belediye Başkanı’mıza çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde, tüm inançlar, tüm farklı kültürler bu güne kadar rahatça nefes almış, bir arada yaşamıştır. Bu günden sonra da yaşayacaktır. Ancak, günümüzde birlik beraberlik adına çok doğru şeyler yapılmadığını görüyoruz. Gündeme taşınan cami-cem evi gibi projelerin, birlik ve beraberliğe değil, yok sayıp entegre etmeye yönelik olduğunu düşünüyorum. Tüm inançların ibadet yerleri birbirinden farklı olarak bir arada yaşamalıdır. Biz kendi doğallığı içinde her ibadet mekanının yaşatılmasını, var olmasını zenginliğimiz olarak görüyoruz. Tüm inanç ve kültürleri bir birine benzetme çabası, tek inanç ve kültüre gidiştir. Hepsinin aynı özenle ayrı ayrı yaşatılmasına destek vermek gerekir.

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]