Kullanmadığınız İlaçları Atmayın, İhtiyacı Olana Verin

Yayın: 13:18 - 21.10.2009
Güncelleme: 13:18 - 21.10.2009

Kartal Belediyesi, evlerdeki kullanılmayan ilaçları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla ilaç toplama kampanyası başlattı.

 

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce sürdürülen kampanya ile, evlerdeki son kullanma tarihleri geçmemiş her türden ilacın kullanıma kazandırılması, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, vatandaşların ilaç alımı ve kullanımı konusunda bilgilendirilmesi ve böylelikle ilaç israfının önlenmesi hedefleniyor.

 

Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar, kullanmadıkları ilaçları Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bizzat teslim ediyorlar. Belediyeye gelme imkânı olmayan vatandaşlar ise, telefonla başvurmaları halinde, Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün gönderdiği yetkililere evlerinden bağışta bulunuyorlar.

 

Kampanya kapsamında toplanan ilaçlar,  Kartal Belediyesi Sağlık İşleri’nde muayene olan ya da reçetesi ile başvuran ihtiyaç sahibi hastalara ücretsiz veriliyor.

 

İlaç kampanyasından faydalanmak ve bağışta bulunmak isteyenler 586 87 54 ve 586 99 59 numaralı telefonlardan başvuruda bulunabilir, detaylı bilgi edinebilirler.

Exit mobile version