SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İbrahim Doğan, Başkan Öz’e, git Barcelona‘da yaşa! dedi

Yayınlanma:
ABONE OL

 

İbrahim Doğan, Başkan Öz’e, Madem Barcelona gibi bir yer istiyorsun git Barcelona‘da yaşa!

Kartal’da Kordonboyu ve Petrol-İş mahallelerinin bir bölümünün riskli alan ilan edilmesi konusunda Kartal Belediye CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Doğan, meclis kürsüsünden Başkan Öz’e seslenerek, “Madem Barcelona gibi bir yer istiyorsun git Barcelona‘da yaşa! dedi.

Doğan, “Bu konuyu da mahkemeye taşıyacağız!

Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan olarak ilan edilen ve 1. Etap olarak adlandırılan Kartal Batı Merkez projesinden sonra Yukarı Mahalle ve Petrol İş Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan Etap 2 ile ilgili gelişmeleri İbrahim Doğan Meclis toplantısında gündeme taşıdı ve konuyu mahkemeye taşıyacaklarını dile getirdi.

Bu bölgenin zemini kayalıktır. Hangi bilimsel gerekçelerle bu bölge riskli alan ilan edilmiştir, bu meclisin bilgilendirilmesi gerekmez mi? Belediye Başkanının bu meclise ve kamuoyuna gerekli bilgilendirmeyi yapma zorunluluğu vardır.

ibrahim-dogan-chp-kartal

Afet yasası çıktığında, Cumhuriyet Halk Partisi Afet yasasının iptali için anayasa mahkemesine başvurmuştur. Şimdi burada çok yaman bir çelişki var. Merkezi hükümetle yerel iktidar birleşiyor bir koalisyon yapıyor bir araya gelip söz birliği yapıyorlar. Halka da biz size yer veriyoruz diyorlar, kimin yerini kime veriyorsunuz, kim size bu hakkı verdi? Böyle bir şey olabilir mi? Siz kim oluyorsunuz da benim yerimi tutup yine bana pazarlıyorsunuz?

Kartal’da ikinci bir Sulukule vakası yaşanacak!

Burada parti gözetmeksizin söylüyoruz. Bütün arkadaşlarımızın bu konuda duyarlı olması lazım. Bu meclise sorulmaz mı? Bunu meclis üyelerine sormazlar mı  ‘’bizim mahallemizi neden riskli bölge ilan ettiniz? Bizim akıbetimiz ne olacak ?’’ ne yapmaya çalışıyorsunuz.

Bizim irademizle bize zulüm yaşatıyorsunuz. Bu meclisin bu konulara duyarlı olması lazım. Sayın başkan kalkıyor orada diyor ki, Ağaoğlu ve Dap Yapı ortaklığı çimento fabrikasının yerine çok güzel binalar yapıyor.

altinok-oz-wes

Öz, bu bölgeyi afet riski altındaki alan ilan edip buranın dönüşümünün önünü açtık

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, riskli bölge ilan edilen yer hakkında verdiği bilgiye göre; “Bu bölge için hazırladığımız planlar Büyükşehirden geçmeyince, Çevre Bakanlığı’na müracaat edip bununla ilgili 6306 sayılı yasaya dayanarak bu bölgeyi afet riski altındaki alan ilan edip buranın dönüşümünün önünü açtık. Buranın dönüşümü ve yetkisi yasanın söylediği üzere Kartal Belediyesi’ne verilmiştir. Dolayısıyla bu işin uygulayıcısı Kartal Belediyesi olacaktır. Bu bir seçim yatırımı değil. Böyle bir sorunumuz yok. Tekrar aday gösterir, seçilirsek devam ederiz, olmazsa işimize bakarız. Bu geri dönülmez bir yol” dedi.

Projeyi sinevizyon gösterisiyle konut ve işyeri sahiplerine tanıtan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da yatırım yapan 5 tane büyük inşaat firmasıyla ulusal basının da katıldığı toplantı yapıldığını ve inşaat firmalarının Kartal’ın Anadolu yakasının merkezi ilan edilen proje dolayısıyla büyük ilgi çektiğini söyledi. Hiçbir ilçenin Kartal kadar şanslı olmadığını vurgulayan ve Kartal’ın iki merkezi olduğunu, bu projenin adının Kartal Batı Merkez, Taş ocağı- eski çimento fabrikası arasının da Doğu Merkez olduğunu belirtti.

ibrahim-dogan-gulmsemis

Doğan, Kartal sahiline gökdelenler yapılmamalı!

İbrahim Doğan, “Biz daha önce dedik ki buralara gök delenler dikmeyeceğiz, kamunun alanlarını birilerine peşkeş çekmeyeceğiz. Şimdi şehircilik bakanlığı oraları rantiyecilere peşkeş çekiyor. Bizim iptal ettirdiğimiz planın aynısını orada uygulamaya kalkıyor bu yasaya aykırı. İptal edilen planın aynısını hayata geçiremezsiniz. Kartal belediyesinin yapacağı şey buraya  ruhsat vermeyiz yasal işlemlere başvururuz demek olmalı..

O gökdelenler yapılırsa Kartal halkı orada gezemeyecek. Bir de hayali marina koymuşlar satışları arttırmak için. O planlar  iptal edildi. Kanunlar diyorki bu planlar hukuka aykırıdır. Bizim yeşil alanlarımız kalmamıştır,  oraya 100 metre yüksekliğinde binalar yapılırsa nefes alacak alanları kalmayacak halkın.

Sahil kesimlerine 100 metre yüksekliğinde bina izni veriyorsunuz. Sayın başbakanımız kendisi diyor  ‘’sahil kesimlerinde yüksek binalara izin vermeyeceğiz ‘’ diye. Peki bunlar ne kardeşim bu ne yaman çelişki? Bizim yasal haklarımız var. Bizim daha önceden haberimiz olsaydı mimarlar odasının haberi olsaydı dava açardık dava açma hakkımız var. Belediyenin bilgisi var bilgisi dahilinde görüş isteniyor ama biz askı süresi geçtikten sonra haber alabiliyoruz.

Bize söyleseydi biz yasal yollara başvururduk. Bu mecliste bütün meclis üyelerinin sorumluluğu vardır. Kartal’da bu yeşil alanların talan edilmesine bu meclis üyeleri seyirci kalamaz. Vatandaşların yerlerinin riskli alan ilan edilip birilerine peşkeş çekilemez. Burada sorulara muhatap kalıyoruz insanlar endişeliler, tedirginler. Orda yaşlı, emekli insanlar var. O 30 katlı  binaları yaptığınızda o insanlar o  yüksek binalarda yaşabilir mi arkadaşlar her birinin o iskanlı alanlarda bir anısı var . Onları hayatlarından koparmış olacaksınız.

Burası Barcelona değil. Madem Barcelona gibi bir yer istiyorsun git Barcelona‘da yaşa!

Sayın Arif dağlar da dediki, “Ben burayı Newyork’a çevireceğim”, ben de dedimki “Sizi Newyork’a göndereceğiz” Şimdi de burayı Barcelona yapmak isteyenler Barcelonaya gidecek, burası Türkiye. Türkiye’nin kendine has bir mahallesi var, sosyal yaşam biçimi var dolayısıyla bizim böylesi ranta açık, halkı yerinden süren, sürgün projelerine karşı çıkmamız lazım.

Bu yapılan uygulamalara bu riskli alan ilan etme anlayışına karşı biz yasal süreci başlatacağız. Çünkü akıbeti belli olmayan bir yola bizi sokmuş oluyor. Bize proje gösteriliyor, hani plan nerde, planı olmayan proje gösterilir mi? biz bu rantçı anlayışa karşı çıkmamız lazım. Eğer biz halkı temsil ediyorsak onlara da bu hayatı zindan etmememiz lazım” dedi.

Haber: Kenan Gülerci

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]