SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul İl Özel İdaresi’nden eğitime rekor yatırım

Yayınlanma:
ABONE OL


Eğitim yatırımlarında son 10 yılda rekorlar kıran İstanbul İl Özel İdaresi, 2013 yılında da 105 okulu ve 2 bin 983 dersliği eğitimin hizmetine sundu.  İdare, 101 okul ve 2 bin 498 dersliğin de yapım çalışmalarını sürdürüyor.

 

Her yıl bütçesinin yüzde 40’ını eğitim yatırımlarına ayıran İstanbul İl Özel İdaresi, 2003 yılından itibaren yaptığı bin 456 okulla bir rekora imza atarak, 10 yıl içerisinde yaklaşık 35 bin 187 dersliği eğitim-öğretimin hizmetine sundu. 2013 yılında 105 okulu ve 2 bin 983 dersliği eğitimin hizmetine sokan İstanbul İl Özel İdaresi, 101 okul ve 2 bin 498 dersliğin de yapım çalışmalarını sürdürüyor.

 

Eyüp’e iki modern okul

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından Eyüp’te yaptırılan Esentepe ve Çırçır İlköğretim Okulları da törenle hizmete girdi. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili Hayrettin Çelik, Eyüp Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, İPKB Genel Koordinatörü Kazım Gökhan Elgin, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İl Genel Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu İstanbul’da deprem gerçeğinden hareketle risk altındaki okul ve hastanelerin İl Özel İdaresi tarafından yenilendiğine dikkat çekerek “Velilerimizin çocuklarını güvenle gönderdiği, öğrencilerimizin güvenle eğitim göreceği okullar yaptık. İl Özel İdaremiz müthiş bir performans göstererek bu yıl 105 okulu ve 2 bin 983 dersliği eğitim hizmetine sunmuştur. Bu gayretleri için teşekkür ediyorum. Eğitimde nefes aldık. Dersliklerde daha az öğrenci, daha fazla donanım, laboratuvar, spor tesisi olan yeni okullar açıyoruz.” dedi.

 

İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili Hayrettin Çelik eğitimi öncelikli sektör olarak kabul edip, her yıl bütçenin yaklaşık yüzde 50’sini bu alandaki yatırımlara ayırdıklarını ifade ederek; “‘Bana bir kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir anlayış ile eğitime büyük önem veriyoruz. İstanbul İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi olarak, ülke nüfusumuzun dörtte birinin, toplam öğrenci sayısının ise altıda birinin yaşadığı İstanbul’umuzda son yıllarda eğitim konusunda önemli yatırımlar hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

 

Açılış töreninde Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu Eyüp’ün örnek okullara kavuştuğunu belirterek destekleri için valiliğe teşekkür etti. Özellikle eğitim ve sağlık alanlarında yaptıkları yatırımlarda valilik ile tam koordinasyon sağlandığını ifade eden Kavuncu son beş yılda İl Özel İdaresi’nin yatırımlarından dolayı da müteşekkir olduklarını belirtti.

 

Esentepe İlköğretim Okulu açılış töreninde okul öğrencilerinden oluşan Mehteran Grubu da konuklara bir gösteri sundu.

 

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp yeniden yapımı tamamlanan Esentepe İlköğretim Okulu, 35 derslikli olarak inşa edildi. Okulda, 840 öğrenci eğitim-öğretim görecek. 40 derslikli Çırçır İlköğretim Okulu ise ilçe milli eğitimin müdürlüğünün isteği doğrultusunda 4+4 olarak bahçeleri ve giriş kapıları farklı olarak iki okul olarak dizayn edildi. Bodrum ve zemin katla birlikte 5 kattan oluşan okulda, 2 laboratuvar, 1 bilgisayar dersliği de yer alıyor.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]