SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Üstün Zekalı Çocuklar Atölyelerde Yeteneklerini Parlattı

Yayınlanma:
ABONE OL

TÜZDER’in İSTKA desteği ile yürüttüğü ‘’Üstünlerin Desteklenmesi Projesi’’ çalışmalarında sona yaklaşıldı. 19 ilçeyi kapsayan projede, 13 merkezde, toplam 670 üstün zekalı çocuk atölye eğitimlerinde son haftaya geldi.

TÜZDER (Tüm Üstün Zekalılar Derneği) ‘in İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) desteği ile yürüttüğü ‘’Üstünlerin Desteklemesi Projesi’’ nin amacı, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan ve sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı sayılan pilot ilçelerde tespit edilen üstün zekalı çocukların doğru eğitimi; bu çocukların ailelerinin ve öğretmenlerinin bilinç ve hassasiyet düzeylerinin arttırılması ve gerekli fiziki alt yapı (atölye) hizmetlerinin oluşturularak bu yolla toplumsal hayata aktif katkı sağlayan lider bireyler olmalarının sağlanması olarak özetlenebilir. Türkiye’de ilk defa gerçekleşen bu projede; üstün zekalı çocukların keşfi, eğitimi ve gelişimi için yoğun çaba harcayan TÜZDER, geleceğin yolunu daha da aydınlatmak için çalışıyor.

 

Üstün zekalı çocukların ve ailelerinin desteklenmesini konu alan bu çalışma, Aralık 2012 tarihi ile başlayıp projenin kriterlerine uygun olan 840 çocuğun belirlenmesi ve bu çocuklardan 670 tanesinin eğitim çalışmalarına dahil olmasıyla sürdürüldü. İstanbul Avrupa Yakası’nda seçilen bu üstün zekalı çocukların eğitim hayatlarını desteklemek amacı ile, 13 merkezde atölyeler kuruldu. Alanında uzman 28 eğitmenin katılımı ile, 24 haftayı kapsayan bir süreç içerisinde, bu çocuklar yeteneklerini destekleyecek ve geliştirecek olan atölye çalışmalarına katılma imkanı buldular.

 

 

Üstün Zekalı Çocuklar Atölyelerde Yeteneklerini Parlattı

 

Üstün zekalı çocuklar proje dahilinde oluşturulan 13 merkezde, Akıl ve Zeka Oyunları – Sıra Dışı Düşünme Becerileri – Eğlenceli Bilim – Mekanik ve Robot -Yazarlık ve Sosyal Medya – Astronomi ve Uzay Bilimleri – Liderlik başlıkları ile açılan ve üst düzey düşünsel becerilere hitap eden çalışmalara katılarak klasik eğitim anlayışının ötesinde, teknik malzemelerin de kullanıldığı ortamlarda eğitim görme fırsatı yakaladılar. Üstün zekalı çocuklar katıldıkları bu çalışmalarda; önce yeteneklerinin farkına varmaları, daha sonra da bu yeteneklerini doğru işlerde kullanmalarının ne kadar önemli olduklarını anlamaları için, konunun uzmanları ile etkin bir çalışma içerisine girdiler.

 

 

 

Üstün Zekalı Çocukların Aileleri ve Öğretmenler Eğitimlere Devam Etmekte

 

Zenginleştirilmiş eğitim sistemlerinin kullanıldığı bu projenin çocukların hayatlarının geneline doğru bir şekilde yansıyabilmesi amacıyla ebeveynlere ve öncelikle bu çocukların kendi öğretmenlerine ve konuya ilgi duyan tüm eğitimcilere açık olarak aşağıdaki konu başlıklarını kapsayan seminer çalışmaları gerçekleştirildi.

 

ü Zeka nedir?

ü Üstün zekalı çocukla yaşamak

ü Üstün zekalı çocukların özellikleri

ü Üstün zekalı çocuklarda düşünme becerileri çalışmaları

ü Çocuklarda dikkat becerilerini geliştirme

ü Çocukların zihinsel aktivitelerini geliştiren materyal ve uygulamalar

ü Üstün zekalı çocuklarda aile danışmanlığı

ü Üstün zekalı çocuklarda sınıf yönetimi

 

Bu seminerlerde ebeveynler ve öğretmenler günlük yaşantılarında karşılaştıkları problem durumlarına karşı nasıl davranılması gerektiğine yönelik önemli tüyoları eğitim uzmanlarından aldılar.

 

Üstün zekalı çocukların özellikle zihinsel becerilerinin desteklendiği, aile ve öğretmenlerinin konuya duyarlık kazanmalarına yönelik çalışmaları barındıran İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) desteği ile yürütülen bu projenin sonuna yaklaşıldı.  Projenin devam eden faaliyetlerinden haberdar olmak isteyen ebeveynlerin ve ilgililerin proje resmi sayfası olan www.ustunlerindesteklenmesi.com ve dernek resmi sayfası olan  www.tuzder.org adreslerinden takibe devam etmeleri gerekiyor.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]