SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Anadolu Denizcilik Yat ve Yelken Kulübü üyeleriyle bir araya geldi!

Yayınlanma:
ABONE OL
Yat ve tekneler için alınan Marina kiraları çok yüksek!

Kartal’da bir restaurantta yemekli bir toplantı yaparak üyelerini buluşturan Anadolu Denizcilik Yat ve Yelken Kulübü Başkanı Bahri Olgun, hem 2014 yılı programı hakkında bilgi verdi, hemde 17 Aralık operasyonu hakkında değerlendirme yaptı.

Bahri Olgun, “ Her şeyi kazanç ve fırsat olarak gördüğümüzde 8-10 metrelik teknelerimiz için-MARİNA- denen yapılanmalara, ev kiralarından daha yüksek bedeller ödemek zorunda kalıyoruz. Bu durumun düzeltilmesi gerekli; yat ve teknelerin hepsi lüks değil, birçoğu otomobil fiyatı kadar, otoparklara verilen bedeller ile marinalara verilen bedeller arasında onlarca kat fark var.

Adını, dünyanın en güzel bölgelerinden olan Anadolu’dan alan; İstanbul’umuzun, Anadolu Yakasının tamamını ifade eden, denizcilerin, yatçıların, yelkencilerin, çevre ve sporseverlerin derneği; Anadolu Denizcilik Yat ve Yelken Kulübü’nün başkanı olarak; şahsım ve Yönetim Kurulu üyelerim adına hepinize hoş geldiniz diyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Bugün17 Ocak 2014. Bir anlamda 17 Aralık’ın Ay dönümü…Bu şöleni Ekim ayının son günlerinde planladık, yani daha 17 Aralık operasyonu gerçekleşmemişti.Ne demiştik “Denizler Kirlenmesin, Dünyamız Kirlenmesin ”Biz her türlü kirlenmeye karşı duruşun yandaşlarıyız.

*Neydi 17 Aralık; hukuk dışı, birtakım işlemlerin ortaya çıktığı bir operasyonun başlangıç tarihi…

*Neydi 17 Aralık; yolsuzluk yapıldığının ortaya çıkması yani kirlilik yani kirlenme

*Peki bizim davetiyelerimize dikkatle baktınız mı? Ne demişiz!!!

*“Denizler Kirlenmesin, Dünyamız Kirlenmesin” diyerek, her türlü kirlilik ve kirlenmeye karşı duruşumuzu toplumla kamuoyu ile paylaşmak ve dernek üyeleri olarak; nerede, nasıl durduğumuzu, nelere evet, nelere hayır diyeceğimizi anlatmak istedik.

Değerli konuklarımız; birçoğunuz biliyorsunuz ancak, küçük, hoş ve amacımıza uygun bir dernek merkezimiz var. Bölgemizin birçok derneğinin aksine, faaliyetlerimizi finanse etmek için “Hiç bir şeyi satmıyoruz” Elbette para gerekli; ancak biz, her türlü faaliyetimizi Anadolu’da çok önemli yeri olan içten, yürekten, karşılık beklemeden yapılan yardım ve dayanışma anlamına gelen-imece– usulü ile gerçekleştiriyoruz. Sizler de bu şölenimize katılarak-İMECE– anlayışını benimsediğinizi anlatmış oldunuz.

Derneğimizin 2014 yılı faaliyet programı sitemizde mevcut, ayrıca masalarınızda da bir örneği bulunmakta.

Dernek üyelerimizin uyması gereken kuralları altta da yazdık. İzninizle okumak istiyorum.

Kulübümüz;

Denizi sevenlerin, denizcilerin, balıkçıların, yatçıların, yelkencilerin ve çevrecilerin derneğidir.

Üyelerimiz;

* Faaliyetlerinde,unutulmaya yüz tutmuş “İMECE” (karşılıksız yardımlaşma)

anlayışını benimserler.

* Denizin önemli bir çevre faktörü olduğuna inanırlar; buna göre davranırlar. Çevreye

duyarlı ve saygılı olmak zorundadırlar. Temiz bir çevre için çaba gösterirler.

* Ekonomisi, taşımacılığı, turizmi, limanları, marinaları, balıkçılığı ve kıyıları ile

temiz, kirlenmemiş, işgal edilmemiş, kamu yararına kullanılan, herkesin

yararlanabileceği bir “deniz” olgusu için çaba gösterirler.

* Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışmayı ön plana alarak, üyeler ve sosyal çevrelerinin,

kültürel, sanatsal ve ekonomik gelişmeleri için çaba gösterirler.

* Gençlerin ve çocukların, kişisel gelişimleri için faaliyetlerde bulunurlar. İhtiyacı

olanın yanında olmayı görev bilirler.

* Denizin kara, karanın deniz, bunların da hava olmadan anlamsız olduğu bilinci ile

faaliyetlerini denizcilikle sınırlı tutmazlar.

* Yaşamın her alanında, barışın, huzurun, sevginin egemen olması için çaba

gösterirler; hukuk kurallarına sıkıca bağlıdırlar.

* İnsanlar arasında; ırk,dil, din, cins, ülke ve bölge ayırımı yapmadan faaliyetlere

katılmayı İLKE EDİNMİŞLERDİR.

Bu kuralları kabul eden herkes derneğimize üye olabilir. Üye olarak kulüp merkezimizin olanaklarından yararlanabilir.

Değerli Misafirler; Derneğimizin faaliyet programında yer alan ve 15 Mart 2014 Cumartesi günü saat 14:00-18,00 arasında; Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz

Denizcilik Ekonomimiz ve Marinalar” konulu panelimize sizleri şimdiden davet ediyoruz.

Davetiyelerimizin arka kısmında da Deniz Yıldızı hikayesi var. Biliyorsunuz birçok konuda ben olmazsam da olur. Ben katılamazsam da olur, diye düşünürüz. Hayır; her şey teker teker , birer birer artar ya da azalır.Sizlerden bize ve çalışmalarımıza daha fazla destek vermenizi rica ediyorum.

Destekleriniz;

Daha güzel bir deniz

Daha güzel bir çevre

Daha güzel bir bölge

Daha güzel bir ülke

Daha güzel bir dünya, İçin olacaktır, bunu unutmamanızı rica ediyorum.

Aramızda şehrimizin yöneticileri ve yönetici adayları var; 30 Mart günü, yani 2,5 ay sonra yöneticilerimizi seçeceğiz.

Onlardan isteklerimiz var, her şeyi para ve kazanç olarak görmeden, ihtiyaçları karşılamak ve insanları mutlu etmek üzerine kurmaları gerek, yani; -ÖNCE İNSAN-demelerini bekliyoruz. Her şeyi kazanç ve fırsat olarak gördüğümüzde 8-10 metrelik teknelerimiz için-MARİNA- denen yapılanmalara, ev kiralarından daha yüksek bedeller ödemek zorunda kalıyoruz.

Bu durumun düzeltilmesi gerekli; yat ve teknelerin hepsi lüks değil, birçoğu otomobil fiyatı kadar, otoparklara verilen bedeller ile marinalara verilen bedeller arasında onlarca kat fark var.

Ayrıca deniz demek çevre demektir.

Ekonomi demektir

Balık demektir

Dinlenmek demektir

Eğlenmek demektir

Sağlık demektir.

Doğanın dengesi demektir

Yaşadığımız yerin marka değerini artıran unsur demektir.

Ben denizin

Gezmişini de seviyorum

Mavisini de seviyorum

Dalgasını da seviyorum

Kumsalını da seviyorum

Ülkemizin denizlerinin kirlenmesini de, kirletilmesini de istemiyorum.

Dünyanın en güzel en anlamlı gözlerine sahip, Mavi gözlü Dev’imizin, Atatürk’ümüzün gözleri gibi mavi ve temiz kalsınlar istiyorum.

Değerli misafirler; Ülkemizde zor günler yaşandı, çok sıkıntılar çektik ve inanın bana çok yakın gelecekte de bizleri daha güzel günlerin beklediğini maalesef söyleyemeyeceğim. Zamlar, vergi artışları yaşam standartımızı düşürüyor. Kendimize yeterli zamanı ayıramıyoruz. Bize katılın etkinliklerimizde yer alın biraz stres atmış olursunuz.

Bizler ülkemizi seviyoruz. Demokrasinin yerleşip, gelişmesini istiyoruz. Bu anlamda gücümüzü

;samimiyetimizden, paylaşma ve dayanışma anlayışımızdan alıyoruz. Sinerjimizi ve pozitif enerjimizi çevreye yaymaya devam edeceğiz.

Bu geceye katıldığınız, desteğinizi bizlerden esirgemediğiniz için tekrar tekrar teşekkür ediyorum, İyiki geldiniz, iyiki varsınız, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyor,hepinizi saygı ile selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler

Genel
07 Mayıs 2024
Kırmızı ete zam değil indirim müjdesi geldi! Dana ve kuzu eti kilo başına DEV İNDİRİM

Kırmızı et indirimi sürprizi bayramdan hemen önce geldi. Dana ve kuzu eti kilo başına dev indirim başladı. İşte yeni indirimli kırmızı et fiyatları… Kırmızı ete zam değil indirim sürprizi var. Kurban Bayramı için sayılı günler kalırken, kırmızı et indirimi duyuruldu. Dana ve kuzu eti kilo başına dev indirime girdi. Vatandaş bu indirim fırsatı ile resmen […]

Ekonomi
07 Mayıs 2024
Emekliye Müjdelendi! Mayıs Ayı İKRAMİYESİ 15.000 TL Oldu

Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan emekliye ek ikramiye müjdesi geldi. Hemen başvurana 15.000 TL ödeme trink yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılı emekliler için emekliler yılı olarak ilan edilmişti. Milyonlarca emekliye Sevindirici müjdelerde peş peşe duyurulmaya başladı. Mayıs 2024 itibarıyla Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan emekliye özel yeni bir ek ikramiye desteği geldi. Emekliler promosyon […]

Ekonomi
07 Mayıs 2024
DEVLET DESTEKLİ Konut Kredisi! 1 Milyon TL Verilecek 2 Yıl TEK KURUŞ Ödeme Yok

Konut kredisi alacaklar için yeni fırsat. Devlet destekli 1 Milyon bin TL konut kredisi verilecek. Üstelik, 2 yıl tek kuruş geri ödeme yok. İşte detaylar… Ev sahibi olmak isteyenler için devlet destekli konut kredisi Meclisi geldi. Tam 2 yıl Tek kuruş geri ödeme yok. Cumhurbaşkanı onayı ile 750.000 TL konut kredisi desteği verilecek. Yeni Kredi […]

Ekonomi
07 Mayıs 2024
Torba Yasada Yeni Müjde! 4D’li 100 Bin Taşeron İşçiye Kadro Sürprizi

Torba yasa ile taşeron işçiye müjde geliyor. 4D’li taşeron işçi kadroya alınacak. Peki taşeron işçiye kadro düzenlemesi ne zaman çıkacak? TBMM’de bulunan ve merakla beklenen torba yasa maddeleri yakından takip ediliyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi, bağ-kur prim affı, taşerona kadro ve ev hanımlarına erken emeklilik torba yasa maddeleri arasında öne çıkanlar oluyor. Özellikle 100 bin […]