SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Belediye Tiyatrosu “Kanli Nigar”la Sezona Başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Tiyatrosu, 2009-2010 Sanat Yılı’nı “Kanlı Nigar” adlı oyunla açtı.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde, sahnelenen oyunla sezonu açan Belediye tiyatrosu, Sadık Şendil’in yazıp, Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım’ın yönettiği, müzikli danslı Kanlı Nigar adlı oyunun da,  9 kişilik oyuncunun yanı sıra, dekor, dans koreografisi ve altyapısında da yine tiyatronun uzmanlaşmış kendi ekibi görev alıyor.

Hayatı boyunca çok çekmiş bir kadının yer yer komik, yer yer trajik hikâyesinin anlatıldığı oyunun günümüze de gönderme yaparak seyircilere hoş vakit geçirttiler.

Gökşin Aksan, Emel Kara, Merve Özyıldırım, Salih Şimşek, Fatih Ermiş, Serpil Özkaya, Erhan Alpay, Manaolya Mürseloğlu, Seher Küçükkaya ve Gülşah Bolat’tan oluşan Kanlı Nigar oyuncu kadrosu, Kartal Belediye Tiyatrosu Mezunları ve Öğrencilerinden oluşuyor.

Kartal’ın sanat hayatına çok ciddi katkı sağlayan belediye tiyatrosu her yıl öğrenci yetiştirerek toplumda sanatın, hoş görünün yayılmasına olanak sağlamaktadır.

Yüksek Lisans İleri Oyunculuk mezunu oyun yönetmeni Erdal Yıldırım, bu yıl 11. sanat yılı açılışının yapılacağı Belediye Sanat Tiyatrosunda bugüne kadar 500 öğrencinin mezun olduğu, bunlardan 300 kadar öğrencinin halen konservatuarda öğrencilik yapan, dizi ve filmlerde rol alan profesyonel oyuncular olduğunu ifade etti. Yönetmen Erdal Yıldırım, tiyatro eğitimi için her yıl başvuruların gittikçe arttığını söyledi.

İkinci Bahar, İnce İnce Yasemince gibi bir çok önemli projede yer alan Yönetmen Yıldırım, 2 yıl süreyle verilecek tiyatro eğitimine geçtiğimiz günlerde yapılan seçmelere 250 kişilik başvuru yapıldığını, usta tiyatrocu, oyuncu ve yönetmenlerden oluşan seçicilerin yaptıkları elemeler sonucu 40 kişinin seçildiğini söyledi.

kanlinigar2

1996 yılında komedi dalında en iyi Tiyatro Teşvik ödülü sahibi olan Yıldırım, oyunculuğun yanı sıra geleneksel Türk tiyatrosu, diksiyon, sahne bilgisi, tiyatro tarihi ve beden dili eğitiminin de verildiğini söyledi. Erdal Yıldırım, yaşları 8 ila 50 arasında değişen 40 oyuncu adayının Haziran ayına kadar sürecek olan 7 aylık eğitimlerini 2 yıl boyunca sürdüreceklerine değindi.

Erdal Yıldırım:” öğrencilerimiz buradan mezun olunca akademik eğitimlerine devam ediyorlar. Zamanlarını boş değil üretime dönüştürerek değerlendiriyorlar” dedi.

Yönetmen Yıldırım, sanata ve sanatçıya gösterdiği ilgiden dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve belediye yönetimine teşekkür etti.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]