SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Güzelgün partisinden istifa etti

Yayınlanma:
ABONE OL

 

DSP Genel Başkanı Masum Türker ile ters düşen ve görevinden alınan Kartal İlçe Başkanı İlhan Güzelgün partisinden istifa ettiğini açıkladı.

 


Güzelgün partisinden istifa etti

DSP Genel Başkanı Masum Türker ile ters düşen ve görevinden alınan Kartal İlçe Başkanı İlhan Güzelgün partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz hafta DSP Genel Başkanının talimatı ile parti tüzüğünün 49. Maddesi gereğince İstanbul İl Başkanlığı tarafından görevinden alınan İlhan Güzelgün, DSP’den istifa etti. Bundan sonraki mücadelesini yine DSP’de devam ettireceğini belirten Güzelgün “Türk siyasetinde ve DSP içinde önümüzdeki süreçte bir çok taş yerinden oynayacak”dedi.

HAKARET ETMEDİM

DSP Genel Başkanı Masum Türker , 30 Haziran 2013 tarihinde yapılan kurultay sonrasında araları açılan, Kartal İlçe Başkanı İlhan Güzelgün’ü İstanbul İl Başkanlığı aracılığıyla görevinden aldı. Aynı gün de Türker, Güzelgün hakkında kendisine cep telefonu yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Konu ile ilgili olarak gazetemize konuşan DSP Kartal İlçe Başkanı İlhan Güzelgün, genel başkanlarına kesinlikle hakaret etmediğini dile getirdi. Ortada büyük bir yanlış anlaşılmasının olduğunu vurgulayan Güzelgün, “Ben kendisini aradığımda halen ilçe başkanı idim. Görevden alındıktan sonra kendisini aramadım. İlçe Başkanı sıfatıyla aramamın nedeni de iki ay sonra yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, Belediye Meclis Üyelerinin nasıl belirleneceği noktasında bilgi alışverişi yapmaktı. Çünkü bu konuda görüşecek bir muhatap bulamadığım için Genel Başkan Masum Türker’i aradım”dedi.

BENİMLE UĞRAŞIYORDU

Partinin yapılan kurultayından sonra Genel Başkan Masum Türker’in sürekli kendisiyle uğraşmaya başladığını da dile getiren Güzelgün, “Benim ilçe başkanı olmamla birlikte partimiz Kartal’da büyük bir ivme kazandı. Önümüzdeki yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanırken, Kartal’da alacağımız 100 bin oy ile Belediye seçimlerini kazanacağımızı ilan ettim. Kartal’a her gelişinde de Kartal halkıyla benim kurmuş olduğum gönül bağını kendisi gördü. Sadece Kartal’da değil, ülke genelinde de DSP içinde konuşulur bir isim olmamdan dolayı Genel Başkan benimle uğraşmaya başladı. Parti tüzüğünün 49. Maddesine istinaden beni görevden aldırdı, bu maddenin ana içeriği görevini yapmamaktadır. Oysa kendisi her ortamda Kartal ilçe örgütü olarak benim çalışmalarımı örnek gösteriyordu. Şimdi kendisine soruyorum; bana hangi görevi vermişte ben yerine getirmemişim. Bunun açıklamasını bekliyorum. Anladım ki; başta genel başkan olmak üzere partinin üst yöneticileri bana karşı bir tuzak kurmuşlar ve bunu da adım adım işletiyorlar”dedi.

PARTİSİNDEN AYRILDI

Tüm bu gelişmeler üzerine DSP’den de istifa ettiğini ve noter aracılığıyla istifa mektubunu İstanbul İl Başkanlığı’na ve DSP Genel Merkezine gönderdiğini belirten Güzelgün, mücadelesinin yine DSP içinde devam edeceğini söyledi. Kendisinin Ecevit kültürüyle büyüdüğünü ve 1985 ile 1992 yılları arasında Kartal’da DSP İlçe Yönetim Kurulu üyeliği daha sonrasında da Kadıköy’de yöneticilik yaptığının altını çizen Güzelgün, “Beni üyesi ve ilçe başkanlığını yaptığım DSP’den disiplin kurulu yoluyla da atabilirler, tekrar partime dönmemin önünde de set oluşturabilirler. Ancak ben DSP’nin iktidar yolunda ilerlemesi ve Türkiye’de demokratik Sol’u iktidara gelinceye kadar parti içinde mücadele etmeye devam edeceğim. Benim üzerimdeki DSP kimliğini alabilirler, ancak yüreğimdeki sevgiyi asla yok edemezler”dedi.

BİR TAŞ BİLE KOPMAYACAK

Kendisi ile birlikte DSP’den istifa etmek isteyenleri de engellediğini ve sadece kendisinin istifa ettiğini belirten Güzelgün, “DSP Genel Başkanı tarafından her ne kadar haksızlığa uğrasam da ben vicdanen rahatım. Çünkü partimin genelde ve yerelde iktidara gelmesi için şimdiye kadar var gücümle çalıştım. Kartal’da da seçmenlerin AKP-CHP ikiliminden kurtararak bir alternatif oluşturmuştuk. DSP’den istifa etsem bile burası benim evim. Bu nedenle benimle birlikte istifa etmek isteyenlerin önüne geçtim. Bir taş parçasının bile DSP’den kopmasına asla izin vermeyeceğim”dedi. Bundan sonraki süreçte de DSP’nin yeniden yapılanması noktasında il, il gezeceğini ve örgüte kendisine yapılan haksızlıkları paylaşacağını vurgulayan Güzelgün, “Bizim tek bir hedefimiz var, Türkiye’de demokratik sol’u iktidar yapmaktır. Bunun içinde partiye üye olmuşum yada olmamışım benim için fark etmez, ben inandığım yolda yürümeye devam edeceğim. Bunun içinde kendime Kadıköy’de bir ofis hazırlıyorum bu ofis sadece benim değil, partimizin iktidar olmasına yürüyenlerin merkezi olacaktır.”dedi.

 

Kaynak Gazete Hakimiyet

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]