SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi’nden Bel, Boyun ve Sırt Ağrısından Korunma Semineri

Yayınlanma:
ABONE OL

 

 

Kartal Belediyesi, boyun, kol hastalıkları ve bel ağrısını önlemek, vücudun doğru kullanımının önemine dikkat çekmek ve korunma yöntemleriyle ilgili olarak bir seminer düzenledi.

 

 

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim üyesi ve Kas İskelet Hastalıkları ve Ergonomi Birimi Sorumlu Öğretim üyesi Prof Dr. Emel Özcan konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Emel Özcan, bel ve boyun ağrısından korunmak için uygulamalı olarak seminer verdi. 

KARTAL BELEDİYESİ'NDEN BEL BOYUN VE SIRT AĞRISINDAN KORUNMA SEMİNERİ (4)

 

Kartal Belediyesi çalışanları ve Kartallı vatandaşların katıldığı seminerde konuşan Özcan, “Günümüzde toplumun daha hareketsiz bir yaşam tarzını benimsemesi ve kilo artışı, bel ve boyun ağrısını tetikleyen nedenler arasında yer alıyor.Toplumda bel ağrısını toplumda hemen hemen herkes hayatının herhangi bir döneminde hafiften şiddetliye doğru yayılan bir yelpazede yaşayabiliyor. Bel ve boyun ağrısının en sık görülen nedeninin (yüzde 85-90) vücudun yanlış kullanımına ve kötü duruşa bağlı olarak yumuşak dokuların (kaslar, bağlar, eklemler gibi yapıların) zorlanması oluşturuyor. Doğumsal bozukluklar, travma ve buna bağlı kırıklar, bel ve sırt disk hastalıkları, bel ve sırt kireçlenmesi, omurların kayması, romatizmal hastalıklar, osteoporoz gibi kemik hastalıkları, yumuşak doku romatizması, tümörler ve enfeksiyonlar da bel sırt ve boyun ağrısına neden oluyor” dedi.

 

 

Prof. Dr. Emel Özcan, önerilerde bulunarak günlük hayatta yapılması gereken egzersizlerin belirli bir programı içinde uygulanması ve düzenli yapılması gerektiğinin önemine dikkat çekti. Özcan, “Bel, boyun ve sırt ağrısından korunmada ve tedavide egzersizler önemli rol oynar. Egzersizlerin amacı, sırt, bel ve karın kaslarının hareketliliğini ve kuvvetini artırarak iyileşmeyi çabuklaştırmaktır. Programa hafif yoğunlukta, az sayıda egzersizlerle başlanmalı, sonra yoğunluk giderek artırılmalıdır. Egzersiz yapılırken nefes tutulmamalı, rahat nefes alıp vermeye devam edilmelidir. Egzersize başlangıç pozisyonundan başlanmalı, hareket açıklığının sonuna kadar devam edilmeli ve bu pozisyonda beşe kadar sayılmalı, sonra başlangıç pozisyonuna dönülmelidir. Her hareket, başlangıçta üç set olarak beşer kez yapılmalı ve zaman içinde üç set olarak onar kez yapılmalıdır. Hareket ağrı uyandırıyorsa devam edilmemelidir” diye konuştu.

 

 

Prof. Dr. Emel Özcan, iş yerinde uygulanan molaların, yapılacak olan egzersizler ile kan dolaşımının artılmasına dikkat çekerek, seminerin sonunda belediye personeli ve vatandaşlara uygulamalı olarak eğitim verdi. Programın sonunda Özcan, “Sizlerle bizleri buluşturan çok değerli Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]