Kartal Belediyesi, boyun, kol hastalıkları ve bel ağrısını önlemek, vücudun doğru kullanımının önemine dikkat çekmek ve korunma yöntemleriyle ilgili olarak bir seminer düzenledi.
Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim üyesi ve Kas İskelet Hastalıkları ve Ergonomi Birimi Sorumlu Öğretim üyesi Prof Dr. Emel Özcan konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Emel Özcan, bel ve boyun ağrısından korunmak için uygulamalı olarak seminer verdi.
Kartal Belediyesi çalışanları ve Kartallı vatandaşların katıldığı seminerde konuşan Özcan, “Günümüzde toplumun daha hareketsiz bir yaşam tarzını benimsemesi ve kilo artışı, bel ve boyun ağrısını tetikleyen nedenler arasında yer alıyor.Toplumda bel ağrısını toplumda hemen hemen herkes hayatının herhangi bir döneminde hafiften şiddetliye doğru yayılan bir yelpazede yaşayabiliyor. Bel ve boyun ağrısının en sık görülen nedeninin (yüzde 85-90) vücudun yanlış kullanımına ve kötü duruşa bağlı olarak yumuşak dokuların (kaslar, bağlar, eklemler gibi yapıların) zorlanması oluşturuyor. Doğumsal bozukluklar, travma ve buna bağlı kırıklar, bel ve sırt disk hastalıkları, bel ve sırt kireçlenmesi, omurların kayması, romatizmal hastalıklar, osteoporoz gibi kemik hastalıkları, yumuşak doku romatizması, tümörler ve enfeksiyonlar da bel sırt ve boyun ağrısına neden oluyor” dedi.
Prof. Dr. Emel Özcan, önerilerde bulunarak günlük hayatta yapılması gereken egzersizlerin belirli bir programı içinde uygulanması ve düzenli yapılması gerektiğinin önemine dikkat çekti. Özcan, “Bel, boyun ve sırt ağrısından korunmada ve tedavide egzersizler önemli rol oynar. Egzersizlerin amacı, sırt, bel ve karın kaslarının hareketliliğini ve kuvvetini artırarak iyileşmeyi çabuklaştırmaktır. Programa hafif yoğunlukta, az sayıda egzersizlerle başlanmalı, sonra yoğunluk giderek artırılmalıdır. Egzersiz yapılırken nefes tutulmamalı, rahat nefes alıp vermeye devam edilmelidir. Egzersize başlangıç pozisyonundan başlanmalı, hareket açıklığının sonuna kadar devam edilmeli ve bu pozisyonda beşe kadar sayılmalı, sonra başlangıç pozisyonuna dönülmelidir. Her hareket, başlangıçta üç set olarak beşer kez yapılmalı ve zaman içinde üç set olarak onar kez yapılmalıdır. Hareket ağrı uyandırıyorsa devam edilmemelidir” diye konuştu.
Prof. Dr. Emel Özcan, iş yerinde uygulanan molaların, yapılacak olan egzersizler ile kan dolaşımının artılmasına dikkat çekerek, seminerin sonunda belediye personeli ve vatandaşlara uygulamalı olarak eğitim verdi. Programın sonunda Özcan, “Sizlerle bizleri buluşturan çok değerli Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyorum” dedi.
İlgili Haberler
Kerkük’ün Türk kimliği değiştiriliyor!
Kartal Belediyesi kreşlerinde “Yes To Science” bilimsel eğitim projesi uygulanıyor
Kayıt Dışı Korsan Çalışan Elektrikçilere Dikkat Edin
Kripto para Bitcoin haftaya yeni rekorlarla başladı
Kartallı Çocuklara Maker Atölyeleri Başladı
Çocuk ve gençlik müzikali “DOLAP” Maltepe’de sahnelenecek