SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Levent Kırca İstanbul’u Fethetti

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Pendik Adayı ile Seçim Buluşması

İşçi Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Levent Kırca’nın yoğun seçim programında bugünkü durağı öncelikle Pendik oldu. Kırca, İşçi Partisi Pendik Belediye Başkan Adayı Nurhayat Boyraz’ın seçim programını açıkladığı kahvaltılı toplantıya katıldı. Oldukça coşkulu geçen toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İP Tuzla Belediye Başkan Adayı Hüseyin Kılıç da Boyraz’a destek için oradaydı. Mimar, mühendis, pedagog ve basın sözcülerinden oluşan danışma kuruluyla kürsüye çıkan Pendik Belediye Başkan Adayı Nurhayat Boyraz konuşmasında şunları ifade etti: “Tüm Türkiye’de İşçi Partisi’nin yerel sorunlara nasıl çözüm getireceği sorusuna tek bir yanıt vardır o da çalmayacağımızdır. Halkın kaynaklarını halk için kullanan bir belediye yaratacağız. Sistemin rantçı belediye düzeni kökten değiştirilecektir. Belediyecilikte tek ölçümüz halkın mutluluğunu sağlamak ve refahını yükseltmektir.”

Boyraz’ın ardından söz alan İP İBB Adayı Kırca gündemi değerlendirerek şunları söyledi: “İşçi Partisi Türkiye’de ayağa kalkan halk hareketinin öncüsü olmuştur. İşçi Partisi her zaman TOMA’ ların, barikatların önünde, gazın içindeydi. Öte yandan Türkiye’nin bugünkü durumunu sadece biz görebiliyoruz, diğerleri ya göremiyor ya da görmek istemiyor. Ayakkabı kutularındaki paraları, ses kayıtlarını, hırsızların sesindeki titremeyi herkes biliyor artık. Gerçekleri dublaj da, montaj da deseler biliyoruz, görüyoruz.

Kırca, oyları bölüyorsunuz diyenlere şöyle cevap verdi: “CHP’ye gittik birleşelim demek için, cevap verme zahmetine girmediler. Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in CHP ile ilgili yazdığı çok güzel bir yazı var. Atatürk’ten eser yok CHP’de. Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyemiyor, Mustafa Kemal’in yurttaşlarıyız diyorlar. Laiklik tehlikede değil diyorlar. İsminde cumhuriyet ve halk geçip bu iki kavramdan bu kadar uzak bir parti daha yoktur. Ben eski CHP’liyim annem de babam da CHP’liydi. Bununla birlikte gerçekleri korkmadan söylemeliyiz, partimizin karakterine de bu yakışır. Değerlerimizin bir bir nasıl yok edildiğine tanık olduk. TC’nin kalkmasına, askerlerimizin, aydınlarımızın, siyasetçilerimizin nasıl içeri tıkıldıklarına tanık olduk. İstanbul’u AKP’ye ya da Sarıgül’e verirsek Türkiye’yi kaybederiz.” dedi. Medya sansürüne de sitem eden Kırca: “Kendi konuştuğumuzu kendi gazetemiz yayınlıyor. Nerede diğer basın? Biz bu ülkenin adayı değil miyiz, bu şehrin adayı değil miyiz?”

Erdoğan’ın ses kayıtlarının çıkmasının ertesi günü seçim mitinglerinde oy istemesine de değinen Kırca: “Tayyip’in ipliğini pazara çıkardık, yüzsüz değil çok yüzlü bir adam bu. Önü arkası her yeri yüz.” diyerek vatandaşları kahkahaya boğdu.

Sokak-2

Üçüncü Köprüye Hayır!

Kırca, Pendik sonrasında Sarıyer Doğa Girişimi tarafından organize edilen “3.Köprüye Hayır” eylemine katıldı. Basın açıklaması öncesinde Büyükdere esnafını ziyaret eden Kırca sahildeki çay bahçelerini tek tek gezdi. Esnaftan ve çevredeki vatandaşlardan tam destek alan Levent Kırca basın açıklamasında ilk sözü alarak şunları söyledi: “İstanbulluların 3. köprüye, yeni havaalanına ihtiyacı yoktur. İstanbul’un dürüst yöneticilere ihtiyacı vardır. Onun için buradayız. Ormanımıza, yeşilimize göz diktiler, rant için ağaçları talan ettiler. Köprünün bacaklarını sağlıksız bir şekilde inşa ettiler. İP olarak bu talana dur diyoruz. Köprü bitmeden bu yağmacıların iktidarları bitecek. Yolsuzluğa, yalana, talana bizim iktidarımız son verecek. Yetti artık çalıp çırpıp yedikleriniz! Nerede bir yolsuzluk, yağma var karşınızda İşçi Partisi’ni bulacaksınız.”

Vatandaşların “Anlamadın Bilal” sloganı atması üzerine “Bilal’in anlamasını bekleyemeyiz işimiz gücümüz var.” diyen Kırca’ya vatandaşlar alkışlarla destek oldu.

Levent Kırca’nın ardından sözü alan İP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hakan Ganimgil şöyle konuştu: “AKP’nin çöküş süreci hızlandıkça buradaki inşaatların da hızı arttı. Köprü, sit alanında kanunsuzca inşa ediliyor. İstanbul’un gerçek sahipleri olarak köprüyü mühürleyeceğiz.” dedi. Ardından 3.köprü inşaatını mühürlemek için vatandaşlar yürüyüşe geçti.

Beylikdüzü’nde Sevgi Seli

Levent Kırca’nın son durağı ise Beylikdüzü’ndeki Beylik Pazarı’ydı. Kırca’yı İşçi Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan Başkan Adayı Dr. Coşkun Ege ve araç konvoyu karşıladı. Beylikdüzü halkının yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaşan Levent Kırca’nın ve İşçi Partisi heyetinin pazara girmesiyle adeta izdiham yaşandı. Halkı selamlayan Kırca yurtseverlerin desteğini istedi. Bu isteğe karşılık veren Beylikdüzü halkı ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganını attı.

Pazarda esnafla kucaklaşan Kırca pazar taburesinin üzerine çıkarak kalabalığa seslendi: “Şu anda mevcut hükümetten hiçbir zaman korkmadım, korkmuyorum. Kadınlarımıza, halkımıza, gençlerimize güveniyorum. Onları oy sandığına gömeceğiz. Size söz veriyorum. Mustafa Kemal’in askerlerini o zindanlardan çıkaracağız. Onları ailelerine kavuşturacağız. Bu seçimlerde hiç şüphesiz adres İşçi Partisi’dir. Ben neden İşçi Partisi’ndeyim? Tek dürüst parti, taviz vermeyen parti İşçi Partisi’dir.” dedi.

Levent Kırca turunu gözleme yapan kadın pazarcılarla sonlandırdı.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]