SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

TSD Pendik Şubesi Hizmete Girdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’nin En Köklü ve Etkin Engelli Sivil Toplum Kuruluşu Türkiye Sakatlar Derneği Pendik Şubesini Muhteşem Bir Şölenle Açtı.

 TSD 54.Yılında  Pendik Kartal Tuzla Maltepe ilçelerinde Tüm Engelli ve Ailelerinin hizmetine Pendik Şubesini açtı. TSD Genel Başkanı Sayın Şükrü BOYRAZ Pendik Belediye Başkanı Sayın Kenan ŞAHİN’in vekaleti ile Başkan Yardımcısı Sayın Cevdet YAMAN ve CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Sayın Tuncay ÖZYAVUZ  ve Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği Genel Başkanı Sayın Birol EKŞİ TSD Pendik Şube Başkanı Sayın Nur ÖZGEN birlikte kurtele keserek açılış yaptılar.
 TSD Pendik Şube Açılışına başta  Genel Başkan Şükrü BOYRAZ Genel Sekreter Ali GÜLER TSD İstanbul Şube Başkanı İlyas YILDIZ TSD Anadolu Yakası Şubesi Sayın Mehmet CANDAN ve Yönetimi  TSD Kabaklı Şubesi Yönetimi adına Sayın Çetin KOCA İBB Pendik Sevgi Çicekleri Merkezi Halkla İlişkiler Sorumlusu Sayın Ayşe EKŞİ Ataşehir Çankırılılar Derneği Genel Sekreteri ve Pendik Belediye Başkanı Sayın Kenan ŞAHİN  Başkan Yardımcısı Cevat YAMAN CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Sayın Tuncay ÖZYAVUZ CHP Pendik İlçe Yönetimi Pendik Ak Parti İlçe Başkanlığı Tuzla Tersane Komutanlığından Org Amiral Ahmet ÇAKIR,Saadet Partisi Pendik Belediye Başkan Adayı Sayın Mahmut KILIÇ Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Recep DERNEKBAŞ İstanbul Çankırılılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı CHP Ataşehir Meclis Üyesi Adayı Sayın Erol TEPEBAŞI Partisi Pendik Belediye Başkan Adayı Sayın Mahmut KILIÇ ve yönetimi Kaynarca Mahalle Muhtarı Sayın Birol OKAY  Tek Engelli Kaynarca Mahalle Muhtar Adayımız Ümit KAPLAN  Kavakpınar Mahalle Muhtar Adayı Sayın Tahir ÇAYLAK Vizyon Tük Tv yönetimi Sayın Hasan DAĞLI Yöremiz Töremiz Yapımcısı Şair Zeynel PARMAKSIZ Kubal Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ünzile KUBAL İşadamı Sayın Hacı Halil EKŞİ ile Hayırsever Esnaflarımız Sayın İrfan HACIOĞLU Sayın İbrahim GÜNEŞ Sayın İhsan ACAR katılım yaparlarken Tuzla – Maltepe Kartal Belediye Başkanları Milletvekilleri ve birçok bakanların telgrafları ve yolladıkları çiçekler gözlerden kaçmadı.

Bilindiği üzere Türkiye Sakatlar Derneği ülkemizin en eski ve köklü engelli örgütlerinden birisidir.1958 yılında İstanbul Tıp Fakültesi bünyesinde başlayan ilk hazırlıkların ardından 1960 yılında Derneğin kuruluşu tamamlanmıştır.
Türkiye Sakatlar Derneği, 1963 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kamuya yararlı dernek statüsü kazanmıştır. Uzun yıllar elindeki kıt olanaklara rağmen tüm engellilere hizmet sunmaya, tüm engellilerin sorunları için çaba göstermeye çalışmış ve yıllar içerisinde çeşitli il ve ilçelerde açtığı şubelerle çalışma alanını genişletmiştir.Daha sonradan yapılan düzenlemeler ile engelliler 4 ana gruba (ortopedik, görme, işitme-konuşma ve zihinsel) ayrılınca, Türkiye Sakatlar Derneği, ortopedik engellilerin en büyük ve en yaygın kitle örgütü olarak alanını belirlemiştir.Türkiye Sakatlar Derneği’nin bugün ülkenin hemen her köşesine yayılmış 68 şubesi bulunmaktadır. Dernek Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu’na da üyedir.
Çiceği burnunda yeni Şube Başkanı Sayın Nur ÖZGEN yaptığı açıklamada; Anadolu Yakasında daha geniş ve kapsamlı olarak hizmet verebilmesi amacında Tuzla Pendik Kartal Maltepe ilçelerimizde ikamet eden engelli kardeşlerimizden ve ailelerimizden gelen talepler ve ihtiyaç arz edilen TSD Şubesinin alt yapı çalışmalarını Genel Merkez Başkanımız Sayın Şükrü BOYRAZ ile 2 aylık bir veri tabanı ve yer konusunda çalışmalar neticesinde Pendik Şubemizin açılışına karar verdik.Daha öncede Pendik Kavakpınar Mahallemizde Bir Umut Ol Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneğimizin  Başkanlığını ifa ediyordum ama diğer ilçelerimizdende gelen talepler doğrutusunda daha kapsamlı ve köklü bir yeri olan 54 yıllık bir sevgi geçmişi olan doğru adres TSD Genel Merkezi olacağına inandığımızdan dolayı TSD Şubemizi açmış bulunuyoruz. İnşallah bugun burada bizleri yalnız bırakmayan resmi ve özel kurum amirlerimizle işbirliği içinde daha güzel ve sağlıklı kalıcı işlere projelere imza atacağımızı temmeni ediyorum dedi.
Genel Başkan Şükrü BOYRAZ’ın açılış konuşması ile davetlilere TSD hakkında bilgi verilerek ikramlar geçildi.  Bir dönem TSD Anadolu Yakası Şube Başkanlığı yapan Yapılacak  Mart seçimlerinde  Tsd adına Ataşehir CHP Engelli Meclis Üyesi Aday Adayları ve Ataşehir Engelliler Derneği Başkanı Sayın Birol EKŞİ ise konuşmasında Desteklerinden dolayı Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İLGEZDİ ve Başkan Yardımcısı Sayın Apdullah DER’e teşekkür ederken Bugun burada Bir Umut Ol Engelliler Derneğimiz TSD Genel Merkezimizle birleşerek TSD Pendik Şubesi olduk. Yolumuz açık olsun başarılarımız daim olsun dedi.
                      ENGELSİZ ATAŞEHİR İÇİN TSD ATAŞEHİR ŞUBESİ Yolda.

Sayın Ekşi konuşması sırasında bir müjde daha vererek Ataşehir İlçesinin en eski ve tek engelli derneği olan eski adı  Kadıköy (Erengazi) Sakatlar Derneği yeni adıyla Ataşehir Engelliler Derneği’nin TSD Çatısı altında birleşerek Ataşehir TSD Şubesinin kendi yerinde hizmete gireceğini belirtmiştir.

Ataşehir Belediye Başkanımız Sayın Battal İLGEZDİ ‘nin bölgemizde faal olarak hizmet verebilecek olan TSD Genel Merkezinin Şubeliğini açılması için yer tahsisi konusunda tam desteği ile TSD Genel  Başkanı Sayın Şükrü BOYRAZ’In büyük katkıları ile bölgemizde 17 Mahallede ikamet eden 1947 engelli birey ve 1230 okuyan engelli kardeşlerimiz ve ailelerine en kapsamlı şekilde hizmet verileceğini belirtmiştir. K.bakkalköy eski Aşevinin olduğu yeri Belediyeden Kamuya Yararlı dernek statüsü taşıdığımızdan resmi başvuru ile istediklerini vurgulayan Sayın EKŞİ Sayın Battal İLGEZDİ nin uygun görüşlerini verildikten hemen sonrası hizmetlere başlanacaktır demiştir.

                                                         TEŞEKKÜRLER

              Türkiye Sakatlar Derneği Pendik Şubemizin 09.03.2014 Pazar Günü Gerçekleştirdiği Açılışına Katılımları ve Yolladıkları Telgraf ile Çiçekleri ile Onurlandıran Katkı Desteklerini Esirgemeyen Tüm Gönül Dostlarımız; TSD Genel Başkanımız Sayın Şükrü BOYRAZ ve Yönetimine, TSD İstanbul
Şube Başkanımız Sayın İlyas YILDIZ’a TSD And Yakası Şubesi Başkanımız Sayın Mehmet CANDAN ve yönetimine  TSD Kabaklı Şubemize, Ataşehir Engelliler Derneği Başkanımız Sayın Birol EKŞİ ve eşleri Ayşe EKŞİ’ye CHP Ataşehir Meclis Üyesi Adayımız Sayın Erol TEPEBAŞI’na  Pendik Belediye Başkanımız Sayın Kenan ŞAHİN’e Pendik Belediye Başkan Yardımcılarımıza, Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi YAZICI’ya Kartal Belediye Başkanımız Sayın Altınok ÖZ’e Maltepe Belediye Başkanımız  Sayın Prf Dr MustaFa ZENGİN’e  Ataşehir Belediye Başkanımız Sayın Battal İLGEZDİ’ye Kadıköy Belediye Başkanımız Sayın Av. Selami ÖZTÜRK’e Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Recep DERNEKBAŞ’aPendik Elçi Eğitim Kurumları Sayın Hüsamettin ELÇİ’ye CHP Maltepe Belediye Başkan Adayımız Sayın Ali KILIÇ’A CHP Maltepe İlçe Başkanımız Sayın Hasan SOLMAZ’a MHP Pendik Belediye Başkan Adayımız Sayın İbrahim ÇOSKUN’a CHP İl Meclis Üyemiz Sayın Bayram BEKAR’a Kubal Medikal Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ünzile KUBAL’A  CHP Pendik İlçe Başkanımız Sayın Halit TEMİZ’eKavakpınar Mahalle Muhtar Adayımız Sayın Tahir ÇAYLAK’a Mehmet Salih USTA’ya Kavakpınar Mhahalle Muhtar Adayımız Sayın İrfan ÇİFTÇİ’ye basınımızın güzide mehsuplarına ve can dostlarımız üyelerimiz ile ailelerimize yönetimimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. (İkramları Malzeme desteği katkıları ile bizleri onmurlandıran Pendik Belediye Başikanımız Sayın Dr. Kenan ŞAHİN’e ayrıca sonsuz teşekkürlerimizle)

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]