Guinness Rekorlarına Aday Karikatür, Kartal’dan

Yayın: 21:16 - 22.06.2009
Güncelleme: 21:16 - 22.06.2009

Guinness Rekorlarına Aday 120 Metrelik Karikatür, Kartal’da Sergileniyor…

40 yıldır Kartal’da yaşayan Karikatürist Hasan Seçkin, 1 Mayıs’ın 120. Yılı dolayısıyla hazırladığı 120 metrelik karikatürünü Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Tüm dünyada 1889 yılından beri “Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak kabul edilen 1 Mayıs’ın ilanının, 120. Yılı nedeniyle emekçilere ve sanatseverlere bir armağan olarak hazırladığı karikatürünü 1 yıldan fazla bir zaman çalışarak hazırladığını söyleyen Hasan Seçkin, bugüne kadar dünyada çizilmiş en uzun ve tek parça bir karikatür olduğunu ifade etti. Ünlü karikatürist, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün destek ve belediyenin katkılarıyla Kartal Meydanı’nda bir gün süreyle sergilenen karikatürün dijital baskısının, 22 Haziran tarihine kadar Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde halkın ve sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu söyledi.

50 yaşında ve 40 yıldır Kartal’da yaşadığını söyleyen Seçkin, üzerinde farklı işlerde çalışan insan figürleri bulunan dev karikatürün, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday olduğunu ve bunun için gerekli girişimlerde bulunduğunu, sonuçtan umutlu olduğunu söyleyip Kartal’a ve Kartallılara bu mutluluğu yaşatmak istediğini ifade etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de, Kartal’dan yetişmiş ve 40 yılını burada geçirmiş bir sanatçının Kartal’ın tanıtımına katkı sağlayacak böyle bir çalışmasını desteklemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine rekor denemesinde başarılar dileğinde bulundu.

İlk gün Kartal Meydanı’nda sergilenen karikatürü belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, çalışanlar ve halk ilgiyle izlediler. Halktan da yoğun ilgi gören karikatür, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde 22 Haziran tarihine kadar sergilendi.

Exit mobile version