Sancaktepe’ de Selzedelere Yardım

Yayın: 09:45 - 04.11.2009
Güncelleme: 09:45 - 04.11.2009

Sancaktepe’ de Sel Mağdurlarına Yardım…

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağmur, Sancaktepe İlçesi’nde sele neden olmuş, sel yüzünden ilçede bulunan dere yataklarında taşkınlıklar meydana gelmişti. Osmangazi Mahalesi’nde bulunan derelerin taşması sonucu dere yataklarına yakın evleri sel suları başmış birçok vatandaş maddi anlamda zarara uğramıştı.

Sancaktepe Belediyesi geçen hafta Samandıra Osman Gazi Mahallesinde sel suları sonucu maddi zarar gören sel mağduru vatandaşlara yardım ellini uzattı. Sancaktepe Belediyesi sel felaketinin hemen sonrasında bölgede zarara uğrayan vatandaşların yardımına koştu. Osmangazili sel mağdurlarının evinde incelemelerinde bulunan belediye ekipler hasar tespit çalışmalarında bulundu.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, sel bölgesine giderek bizzat incelemelerde bulundu. Yaşanan sel felaketi sonrası maddi olarak zarar uğrayan vatandaşlara yardım elini hemen uzadıklarını vurgulayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem;” Sancaktepe Osmangazi Mahallesi’nde yoğun yağışlar nedeniyle bir sel felaketi yaşadık. Oluşturduğumuz kriz masası ile bölgeye bütün belediye birimlerimiz sevk ettik. Vatandaşımız selden en az etkilenmesi için Sancaktepe Belediyesi olarak bütün birimleriz iş makinanlarıyla sel taşkınlarını önlemek için hummalı bir çalışma için girdi. Aldığımız  önlem  sonuçu bölgede sel felaketin en az hasarla atladık.Sel sonrası bazı vatandaşlarımızın evinde maddi boyuta hasar meydana geldi.Belediye olarak mağdur olan vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşıladık.”dedi.

Belediye ekiplerinin sele karşı verdigi mücadele ise vatandaşlar tarafından taktirle karşılandı. Ekiplerini çalışması sonuç birçok vatandaş selin etkilerin en az hasarla atlatmış oldu. Sancaktepe Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi ise sel mağduru vatandaşlara maddi yardımda bulunmaya devam ediyor.

Exit mobile version