Öğretmenlerden resim sergisi

Yayın: 08:31 - 13.11.2009
Güncelleme: 08:31 - 13.11.2009

Anadolu Sanatçılar Derneği – ( 43. SERGİ )

 

  

Sergi hakkında kısa bir açıklama yapana, Anadolu Sanatçılar Derneği Sözcüsü Sadık Varer,

“2002 yılında kurulan Anadolu Sanatçılar Derneği, bu güne kadar altısı yurtdışında, kırk iki sergi gerçekleştirdi. Gelenekselleştirdiğimiz Öğretmenler Sergisi’nin yedincisi ile, kırk üçüncü sergimizi açıyoruz.

 

Ressam ve öğretmen olma düşüncesiyle okuyan arkadaşlarımızın çoğu, resim öğretmeni oluyorlar, fakat ressamlık bahsinde zorlanıyorlar. Ne yazık ki durum budur; mezun olduktan sonra hayata atılan ve hayatın sayısız sorunlarıyla uğraşırken resim yapmaya zaman ayıramayan, resim yapsalar bile sergileme olanağı bulamayan resim öğretmenleri, bir süre direndikten sonra resme uzaklaşmaya başlıyorlar.

 

Her yıl tekrarladığımız Öğretmenler Sergisi ile bu duruma ‘müdahale’ etmeye çalışıyoruz.

 

Anadolu Sanatçılar Derneği olarak, bildik ‘fırsatçı yardımlarına’ uzak durup, dayanışma gibi insanlığa unutturulmuş bir değeri bilince çıkartarak gerçekleştirdiğimiz sergilerle, bir biçimde resim yapamaz hale gelen, fırçaları kuruyan resim öğretmenlerinin yeniden resme başlamalarını teşvik etmeyi ve sanat dostluklarını çoğaltmayı amaçlıyoruz.

 

Sanatsız kalmayın !.. ” dedi

 

 

 

SERGİYE KATILAN SANATÇILAR:

 

ALİ EKBER ATAŞ – ALİ YAĞCI – ALİ YILMAZ – BAKİ DEMİR – BERNA SAPAZ –    CEVAHİR AYMA – ÇETİN TOĞAÇ – ÇİĞDEM ÖZTÜRKAN – DİLEK TURAN – EMİNE TATAR – GÜLTEKİN ŞAMLI – HEDİYE ÖZKAN – HEVAL BELGEN – HAVVA YILDIZ – HAMDOLLAH K. MOGHADDAM – KEMAL KURBAN – İNCİ EKİCİ- NECATİ BADEM – NİHAL DOĞANAY – SABRİ TURAN DİL – SABRİYE YILDIZ – SADIK VARER – SALİHA CÜCÜK – SELAY KULA – ŞEFİKA İNCE – ŞENER ÇEVGEN – YASEMİN BİLİR – YAZGÜL ÖZEL – ÜLKÜ UÇAR – ZARİF POYRAZ- ZEYNEP ÜNLÜ

 

 

Sergi Tarihi: 13. 11. 2009 – 27. 11. 2009

 

 

Adres : Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Sergi Salonu

            ( Hürriyet Caddesi . No: 56. Kartal – İstanbul)

Exit mobile version