Ran Lojistik, Proje Taşımacılığı Yapacak
Borsada işlem gören ran lojistik artık İtalya Türkiye arasında aktarmasız, direkt ağır proje taşımacılığı yapacak. tüm taşımacılık hizmetini Ran Lojistik adına yapan grup şirketlerinden ran trans’ın aldığı “Yıllık Global İzin Belgesi” sayesinde Ran Lojistik müşterileri İtalya-Türkiye arasında aktarmasız, hızlı ve daha ekonomik hizmetle karşılaşacaklar…
Entegre lojistik hizmeti veren ve bu yılın tek halka arzını gerçekleştirerek İMKB’de işlem gören ikinci lojistik firması Ran Lojistik, artık İtalya Türkiye arasında aktarmasız, direkt ağır proje taşımacılığı yapacak. tüm taşımacılık hizmetini Ran Lojistik adına yapan grup şirketlerinden an trans’ın İtalyan karayollarından aldığı “Yıllık Global İzin Belgesi” sayesinde Ran Lojistik, özellikle sanayi tipi iş makine ve teçhizatlarını, üretim bandı ekipmanlarını ithal eden firmalara daha etkin, hızlı ve ekonomik hizmet verebilecek.
Yıllık global izin belgesi’nin, İtalyan karayolları tarafından her isteyene verilmediğini, bazı korumacı politikalar uygulandığını ancak buna rağmen belgeyi alabilen ilk Türk firmaları arasında yer aldıklarını vurgulayan Ran Lojistik icra kurulu üyesi, proje ve iş geliştirme direktörü Erhun Özdel, böylesi bir belgeyi daha önce de Almanya ve Avusturya karayolları için aldıklarını hatırlattı.
İtalya’dan global yıllık izin belgesi alabilmelerinin İtalyan karayolları’nın seçiciliği ve istediği prosedürler göz önünde tutulduğunda önemli bir başarı olduğuna dikkat çeken Özdel, “dış ticaret hacmimizin 11.4 milyar dolara ulaştığı İtalya’nın Türkiye’nin ikinci en büyük ticaret ortağı olduğunu ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin de yılda yüzde 20’nin üzerinde artış gösterdiğini düşünürsek aldığımız izin belgesinin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır” dedi.
Transit Geçiş Hakkı
Global yıllık izin belgesi’nin Kuzey İtalya’da Milano’dan başlayan ve güneyde Roma’ya kadar uzanan bir bölgeyi kapsadığını da dile getiren Erhun Özdel konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Özel proje ve ağır taşımalarını gerçekleştirdiğimiz önemli sanayi kuruluşlarının bu bölgeden trafo, jeneratör, türbin ve benzeri yüklemeleri olabilmekte. bu belge ile sadece İtalya’dan yük almayacağız, aynı zamanda İtalya üzerinde transit geçiş de yapabileceğiz. Almanya veya Avusturya gibi Avrupa ülkeleri ile olan proje yüklemelerinde, roro ile İtalya üzerinden geçiş yaparak taşımaları gerçekleştiriyorduk. Bulgaristan, Romanya ve Macaristan karayolları üzerinden yapılan klasik rota taşımalarında zaman kaybediyorduk. bu belge ile bu zaman kaybını ortadan kaldırıyoruz. daha ekonomik ve süratliyiz. yıllık global izin belgesi ile, izin verilen maksimum ölçü/ağırlık kapsamına giren malzemelerin taşımasında, normalde beklememiz gereken ve 3-4 haftayı bulan izin sürecini de ortadan kaldırmış olduk. beklemeden ve izin almadan yükleme yapabileceğiz. İtalya-Türkiye hattında ve transit İtalya üzerinden Avrupa taşıma hattında maliyetleri minimize edeceğiz.”
İtalya içinde ağır taşımacılık yapabileceğiz!
Erhun Özdel, İtalya hükümeti ile sektörel dernek ve birliklerin, İtalyan taşıma şirketlerine İtalya içerisinde daha fazla iş hacmi yaratmak istemesi sebebiyle belgenin alımında doğal bürokratik engellemeler yarattıkların anlatarak, süreç hakkında şu bilgileri verdi:
“bu belge araca münhasır veriliyor. belgeyi almak için öncelikle, teknik yeterlilik (sceda tecnica) belgesine sahip olmak gerekiyor. bu ise her araca verilmiyor. bu belgeyi almak için araçların Avrupa normlarına uygun olması gerekir. İtalyan otoriteleri sadece bu belgeye sahip araçlara maksimum 20 metreye kadar uzunluğu olan, 3 metre eninde ve 4,30 metre yüksekliğinde toplam 44 ton ağırlığında malzemeler için yıllık global karayolu ağır taşıma izin belgesi veriyor. lowbed araçların İtalyan karayollarında ağır taşıma yapabilmesi için alınması şart olan teknik yeterlilik belgesi için 23 eylül 2009’da başvurumuzu yaptık. 5 Ekim’de araçlarımıza teknik yeterlilik verildi. bu belge ile 5 kasım’da İtalyan karayollarında ağır taşıma yapabilmemiz için gereken yıllık global izin başvurusunu yaptık. gereken izni 2 ayrı resmi kurumdan 30 kasım ve 3 aralık 2009 tarihlerinden itibaren geçerli olacak şekilde aldık. maliyet olarak baktığınızda ise yıllık global izin belgesi için araç başına 4 bin Euro tutarında bir ödeme söz konusu oldu.”
Almanya ve Avusturya’dan da belgesi var
bu arada Ran lojistik tarafından kullanılan araçların, İtalya’nın yanı sıra Almanya ve Avusturya karayollarında geçerli olan yıllık global izin belgesi de olduğuna dikkati çeken Özdel, her iki ülke için de öncelikle Avrupa standartlarına uygun araç teknik yeterlilik belgesi olan paragraf 70 belgesinin 10.02.2009 tarihinde alındığını hatırlattı. ardından global izin başvurularının yapıldığını belirten Özdel, “Almanya içi; 12.02.2009 – 28.02.2012 tarihleri arasında 25 metre uzunluk , 3.5 metre en, 4,3 metre yükseklik maksimum 60 ton’a kadar olan malzemelerin taşınması, Avusturya için de 23.03.2009 – 22.03.2010 tarihleri arasında 16.9 metre uzunluk, 3 metre en, 4 metre yükseklik maksimum 40 ton’a kadar olan malzemelerin taşınması için yıllık global izin belgelerimizi aldık” aldık diyerek konuşmasını tamamladı.
İlgili Haberler
Başkan Yüksel, Kartal’da o bölgeyi akıllı bir kent yapmayı planlıyoruz
Kartal Belediyesi kreşlerinde “Yes To Science” bilimsel eğitim projesi uygulanıyor
AYGAD Basının Problemlerini Gündeme Getirdi
Kayıt Dışı Korsan Çalışan Elektrikçilere Dikkat Edin
Kripto para Bitcoin haftaya yeni rekorlarla başladı
Koruncuk Vakfı “Eğitime Erişim: Sivil Toplum Kuruluşlarının Etkisi” Konferansı gerçekleşti