Sancaktepe Belediyesi heyeti, Kıbrıs’da teknik inceleme ve temaslarda bulundu

Yayın: 15:15 - 12.01.2010
Güncelleme: 15:15 - 12.01.2010

 Marmara Belediyeler Birliği’nin Yurtdışı Teknik İnceleme ,Tanıtım ve Temas programı çerçevesinde Sancaktepe Belediyesi Heyeti, 08-10 Ocak 2010 tarihleri arasında (Yavru Vatan) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gezi düzenleyerek teknik inceleme ve bir dizi temaslarda bulundu.

 Ana hatlarıyla Marmara Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin ortak protokol görüşmelerinin oluşturduğu teknik inceleme, tanıtım ve temas programına Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkan ,Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ,Sancaktepe Kent Konseyi Başkanı İsmail Karabiber,Sancaktepe Belediye meclis üyeleri,Sancaktepe Belediye Başkan yardımcıları,Marmara Belediyeler Birliği temsilcisi ve direktörü Aynur Acar katıldı. Kıbrıs programı ilk günü Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile yapılan ilk resmi temaslarda Marmara Belediyeler Birliği üyesi olan Sancaktepe Belediyesi heyeti ortak görüşmelerde bir araya geldi.

Lefkoşa’da belediyecilik faaliyetleri hakkında bilgi edinen Sancaktepe Belediye Başkan İsmail Erdem, Sancaktepe Belediyesi adına KTBB Genel Sekreteri Taşar Aybar’a gösterdikleri ilgiden ve misafirperverlikten dolay teşekkür ederek günün anısına Sancaktepe belediyesi logosu taşıyan bir plaket sundu.

Kıbrıs teknik inceleme, tanıtım ve temas programını değerlendiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Marmara Belediyeler Birliği’nin Kıbrıs programı kapsamında düzenlediği gezisinin belediyelerin ortak çıkarlarını geliştirmek noktasında çok yararlı geçtiğini söyledi. Resmi temaslar sonrasında Belediye Başkanı İsmail Erdem ,belediye meclis üyeleri,belediye başkan yardımcıları Lefkoşa şehrinin tarihi dokusunu yerinde inceleme imkaı buldu.

Ekip tarafından Osmanlı döneminden kalan ve yerli yapancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği Büyük Han,Selimiye Cami,Arasta Çarşısı,Lefkoşa surları gibi birçok tarihi mekanlar ziyaret edildi. Ardından Kıbrıs programı ikinci günü Girne ve Mağosa gezen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve beraberindeki kentleşme ve planlama üzerine bu şehirlerde incelemelerde bulundular. .

Exit mobile version