DOĞU KUDÜS FİLİSTİN’İN BAŞKENTİ MİDİR?

Yayın: 11:17 - 15.12.2017
Güncelleme: 11:17 - 15.12.2017

İslam İşbirliği Teşkilatı hepimizi çok mutlu eden ama bir o kadar da gecikmiş bir karar aldı ve Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak ilan etti.

Mutlulukla karşıladığımız bu kararı Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamış olmasına rağmen ülkemizde bile karşılık bulmadı ve Trump’ın açıklamasının yaptığı etkiyi yapamadı.

Trump kararını açıkladığında üzüntüden, kızgınlıktan sokağa dökülen milletimiz; ülkemizin başı çektiği, 48 İslam ülkesinin ortaklaşa aldığı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bu karara inanmamış olmalı ki sevinçten sokaklara dökülmedi, Kudüs kurtuldu diye sevinmedi, basınımız bile bu haberi vakayı adiye gibi verdi.

Demek ki bizler söylediğimize, söylediğimizi yapabileceğimize, başarabileceğimize inanmıyoruz ve demek ki bizler ABD’yi ve İsrail’i söylediğini yapacağı konusunda daha inandırıcı buluyoruz.

Bu arada Kudüs’ü kurtarmak için bir araya gelen 48 İslam Ülkesinin elleriyle Kudüs’ü Doğu, Batı diye bölerek Kudüs’ün (bizlere göre Batı Kudüs’ün) İsrail’in Başkenti olduğunu kabullendiğini de unutmayalım.

Ahmet Berhan Yılmaz
Exit mobile version