Başkan Öz: “Kartalspor hakkında, bize gerekli uyarılar yapılmadı”

Yayın: 07:42 - 08.02.2010
Güncelleme: 07:42 - 08.02.2010

Kartal  Belediye Başkanı ve Kartalspor Onursal Başkanı Op. Dr.  Altınok Öz, Kartalsporun Genel kurulunda yapmış olduğu konuşmada,”Kartalsporun  önceki genel kurulunda , bazı arkadaşların bilgisi olmasına rağmen Kartalspor ile ilgili gerekli uyarılar bize yapılmadı.

Nedir yapılmayan şey. Kartalsporun bir İktisadi İşletmesi var. Bunun borçlarıda Kartalspor’a geliyor ve o zaman ki denetim raporları genel kurulda ortaya konulmadı ve ya bizim gözümüzden kaçtı” dedi.

Bizi kandırdılar

Öz, şöyle devam etti:

“ O İktisadi İşletmenin toplam borcu 12 Trilyon olarak karşımıza çıktı. Şu ana kadar yönetimin  eline gelen ve  büyük bir gayretle  kulübü bu noktaya getirdikleri rakamla,bana ilk söylenen toplam  9 Trilyon borç birbiriyle uyuşuyor açıkça söylüyorum.

Kandırılmasaydık, bu borçlar ortaya çıkmış olmasaydı bugün Kartalspor’un  durumu son derece iyi ve her hangi bir pozisyona  veya olağan üstü genel kurula gidecek bir durum söz konusu olmayacaktı.  Biz Kartal belediyesi olarak Kartalspora ne kadar yardım ediyor sakta sonuçta Kartalın yerel yöneticisiyiz.

Halkımızında ihtiyaçları var. Onun için yönetimdeki arkadaşlara dedim ki, ben sizlere bir süre yardım etmeyeceğim. Kendi durumunuzu göz önüne getirin, katkıda bulunabiliyorsanız devam edin. Bulanamıyorsanız gereğini yapın dedim. Arkadaşlarımız gereğini yaptılar ve bu gün bu olağan üstü genel kurul yapılmış oldu.

Huzurunuzda geçmiş yönetime yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Yeni yönetime de diyorum ki, bugün yarın demeden yarın toplanıyorsunuz ekonomik olarakta, yönetim olarakta gereğini yapıyorsunuz.

Bir sonraki güne işi uzatmıyorsunuz. Çünkü bu kulübün acil ödemesi gereken 850 bin civarında bir ödemesi var. Onun gereği yapılmalı. Yani verilen sözler yerine getirilmeli, sıkıntılar giderilmeli.

Kartalspor, Kartal’a mal olmuş bir kulüp” ifadesini kullandı.

Taraftara da seslendi…

Kartalspor’un önceki yönetim tarafından borç batağına saplandırıldığının bir kere daha hatırlatan ve altını çizen başkan Öz,” Geçmişi var altyapısı kuvvetli ve köklü bir kulüp. Bu kulübü yaşatmakta bizim görevimiz. Ama herkesinde bir görevi olmalı sadece yönetimin değil.

Taraftarında bir görevi olmalı taraftara buradan diyorum ki;  sizler taraftarsınız. Lütfen taraftar sorumluluğunu yerine getiriniz. Belediye olarak otobüs veriyoruz otobüslerin içinde taş çıkıyor. O taşları kime karşı atacaksınız arkadaşlar? Burada spor yapıyoruz. Veya otobüsün içinden başka şeyler çıkıyor.

Seçimden önce de söyledim şimdi yineliyorum.  Eğer Kartalspor’a layık seyirci olduğu sürece arkalarında olduğumu bilmelerini istiyorum. Diğer taraftan kişiliğime uygun olarak ne yapmam gerekiyorsa onu yaparım dedi.

Öz, Kartalspor’a yeni bir Stat kazandırma noktasında çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.

Fethi Satıcı

Exit mobile version