SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartallı sokak çocukları topluma kazandırılıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü suça eğilimli çocukları eğiterek, onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak topluma kazandırıyor.

Çoğunun mekânları sokak olan, sığınabildikleri bir köşede kıvrılıp yatan ve her türlü suça eğilimli çocuklara Kartal Kaymakamlığı ve Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu ilgilileri ilçe bazında başlattıkları örnek bir çalışmayla adeta kaderine terk edilmiş, ailesinden uzaklaşmış çocuklara sahip çıktı.

“Onları korumalıyız ve yeniden topluma kazandırmalıyız” anlayışı ile çalışma başlatan ilgililerden edindiğimiz bilgiye göre, bu kategoride olan çocukların ve gençlerin eğitilerek meslek sahibi olmaları hedefleniyor.

Meslek Öğreniyorlar

Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman, Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Coşkun Çelebi, “ Kartal Kaymakamlığı, Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu Pendik Şubesi ve Kartal Milli Eğitim Müdürlüğü aldıkları kararla eğitim verilerek topluma kazandırılması talebiyle çalışma başlatmışlar. Koruma Kurulu kararıyla bana geldiler ve velileri yanlarında olmak kaydıyla çocuk şube Müdürlüğü ilgilileri ile birlikte bir toplantı yaptık ve sunduğum 11 meslek branşında çocuklar elektrik tesisat ve fane motor branşını seçtiler.
Yaklaşık üç ay sürecek eğitim sonuncunda, çocuklarımıza Türkiye iş Kurumu tarafından sertifika verilecek. Aynı zamanda okulumuzda eğitime tabi tutulan öğrencilere 15 Tl günlük yevmiye veriliyor İş Kurumu tarafından” hatırlatması yaptı.


Emniyet Tespit Ediyor
Çelebi, şöyle devam etti: Ayrıca çocukların sağlık sigortaları da İş Kurumu tarafından yapılmaktadır. Kurs başladığında bizde tedirgindik. İşe ilk önce öğretmen arkadaşları ikna ederek başladık. Çünkü iş çok zordu. Ne var ki çocuklarla karşılaştık. Keşke bizim öğrencilerimizde böyle olsun diyorum. Çünkü çocuklar çok iyiler. Kısa süre içersinde de ilerleme kaydettiler. Meslek öğretmenleri fahri olarak çocuklara ders veriyorlar. Şefkate ve ilgiye ihtiyaçları olan ve suça eğilimli çocukları topluma kazandırmak hepimizin görevi olmalıdır.Çocuklar suça karışmış ve suça eğilimli çocuklar.Bunlar ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit ediliyor ve İlçe Emniyet Müdürlüğü çocukların listesini bize veriyor.Eğitim istemeyen çocukları ikna ediyoruz. Buraya gelen çocukların hepsi eğitim almayı kabul ettiler” diye konuştu.. Müdür Yardımcısı Coşkun Çelebi, tek merak ettikleri konununda eğitim sonunda çocukların çalışabilecekleri bir iş bulmaları olduğunu da sözlerine ekledi.
Tedirgindim
Elektrik eğitimi veren öğretmen Abdullah Şale, “Çocuklar çok kabiliyetli merak ettikleri konuları çekinmeden soruyorlar. Ben tedirgin olarak geldim. Ne var ki çocukları yakından tanıdıktan sonra tedirginliğim ortadan kalktı. Ağabey-kardeş ortamında eğitim aldıklarını anladılar. İki saatlik eğitim programında mekanik el aletlerini nerede, nasıl kullanılır ve hangi ortamlarda iş kazası yol açabilir, iş kazasına yol açmaması için alması gereken önlemlerde öğretiliyor.”dedi.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]