SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eyüboğlu’ndan Uluslararası Başarı

Yayınlanma:
ABONE OL

Eyüboğlu Korosu ilk kez katıldığı uluslararası yarışmadan iki altın ve bir gümüş madalya ile döndü.

 

       

Eyüboğlu Çok Sesli Korosu Yunanistan’ın Karpenisi kentinde düzenlenen Uluslararası Koro Festivali’ne katıldı. Eyüboğlu öğrencileri, festival çerçevesinde gerçekleştirilen 7. Antonio Vivaldi Koro Yarışması’nda iki altın ve bir gümüş madalya kazandı.

 

Eyüboğlu öğrencileri, 24–28 Haziran 2009 tarihleri arasında, Yunanistan’ın Karpenisi kentinde bu yıl onüçüncüsü düzenlenen Uluslararası Koro Festivali’nde Türkiye’yi temsil etti. Atina Devlet Konservatuarı ve Karpenisi Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde, Portekiz, Bulgaristan, Yunanistan ve Polonya’nın katıldığı 16 koro sahne aldı. Eyüboğlu Çok Sesli Korosu ilk kez katıldığı uluslararası yarışmadan iki altın ve bir gümüş madalya ile döndü.

 

Eyüboğlu öğrencileri “Çocuk ve Gençlik Korosu” kategorisinde ünlü şef Vladislav Soucek yönetimindeki Çek korosu ile yarıştı. Ayrıca festivalde Portekiz’in dünyaca ünlü erkek korosu da yer aldı.

 

 

Festivalin Amacı Kültürlerin Tanıtımı

 

 

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Gösteri Sanatları Koordinatörü Öcal Öcalan “Bu festival koromuzun ciddi anlamda ilk yurtdışı tecrübesi oldu. Festivale katılan korolar teknik anlamda oldukça iyiydiler. Festival ve yarışmada katılımcı ülkeler hem kendi kültürlerinin tanıtımını yaparlarken hem de teknik anlamda değerlendirmeye girerek yaptıkları işin seviyesini belirliyorlar. Polifonik (çok sesli) koro kültürü ülkemizde çok gelişmediği için biz öğrencilerimize bu alışkanlığı ve kültürü aşılamak amacıyla festivale katıldık. Dünya çapında başarılara imza atmış koroları izleyerek motive olmalarını sağladık. Ayrıca ülkemizi ve okulumuzu böyle bir platformda temsil etmenin gururunu yaşadık.” dedi.

 

 

İlk Yurtdışı Tecrübesinde İki Altın Madalya Ve Bir Gümüş Madalya

 

 

Eyüboğlu Çok Sesli Korosu katıldığı ilk uluslararası yarışmada “en iyi sahne performansı” ve “en iyi iletişimci” koro dallarında birer altın madalya, “Çocuk ve Gençlik Korosu” kategorisinde bir gümüş madalya kazandı. Öcal Öcalan “İlk yurtdışı tecrübemiz olmasına rağmen kazanılan bu madalyalar bizim için oldukça önemlidir. Bizi çalışmalarımız açısından motive ediyor. Ayrıca bundan sonra her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılacak olan festival ve yarışmalara katılarak başarılarımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio