Sancaktepe Belediyesi Nasrettin Hoca’nın 800. yaşını unutmadı

Yayın: 11:43 - 26.04.2010
Güncelleme: 11:43 - 26.04.2010

Sancaktepe Belediyesi kültürel faaliyetler kapsamında yaptığı çalışmalara ünlü Türk düşünür ve mizahçısı Nasrettin Hoca’yı konu edindiği gösteriyi sevenlerine sundu.

 

Samandıra Kültür Merkezi’nde ve Sarıgazi Genco Erkal Kültür Merkezi’nde yapılan gösteriye ağırlıklı çocuklar katıldı. Yapılan her iki gösteriye ilginin yoğun olduğu gözlendi.

 

Türk İslam dünyasının gülen yüzü Nasrettin Hoca’nın 800. doğum yıldönümünde Hüseyin Goncagül’ün sahne yorumuyla sevenleriyle buluştu. Her çağda güncelliğini koruyan fıkraları, barış kardeşlik gibi sosyal temaları içeren mesajları ile dilden dile aktarılarak günümüze kadar gelen Nasrettin hocayı, geçler günümüze ulaşmış olarak karşılarında buldular.

Ders çalışmaya teşvikten trafik kurallarına varan yelpazede oluşan gösteri, çocukların zaman zaman sahneye alınmasıyla da katılımcıları keyifli anlar yaşattı.

2008 yılını Nasrettin hoca yılı olması münasebeti ile yapılan etkinlik; gülerken düşünmeyi öğretir nitelikte olan kültür mozaiğimizin en önemeli renkleri arasında yer alan usta mizahçıyı bir kez daha halkla buluşturma niteliğini taşıyor.

Exit mobile version