Sancaktepe’de Tokatlılar bir araya geldi

Yayın: 14:09 - 26.04.2010
Güncelleme: 14:09 - 26.04.2010

Sancaktepe Belediyesi, düzenlediği etkinlik ile farklı kültürleri aynı çatı altında buluşturmaya devam ediyor. “Yöresel Günler” adı altında birçok dernek ve sivil toplum örgütü kendi kültürlerini, düzenlenen programla sergileme imkânı buluyor.

Türkiye mozaiğini bünyesinde barındıran Sancaktepe çok zengin bir hemşeri potansiyeline sahip bulunuyor. Sancaktepe Belediyesi, ülkemizin bu zenginliklerini yaşatma amaçlı Samandıra Kültür Merkezi’nde başlattığı etkinliklere bir yenisini daha ekledi.  Her ay bir ilin tanıtımını ile dayanışma ve beraberliği sağlamak amacıyla yapılan etkinlikte ikinci olarak Tokatlılar bir araya geldi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan İsmail Erdem, “Yöresel günlere ilk Ordu ile başladık. Şimdide Tokatlı hemşerilerimizle beraberiz. Biz istiyoruz ki, 80 ilden gelen tüm vatandaşlarımız böyle etkinlikler yapsınlar” dedi. Sancaktepe’nin gelişmesi için var gücüyle çalıştığını belirten Erdem, “ Kültürel değerlere sahip olacak olan derneklerdir. Devletin yetişemediği yerde vakıflar ve dermekler devreye girmesi gerekir.  Çocuklarımızı Anadolu ile buluşturalım. Çocuklarımız annelerinin, ninelerinin, dedelerinin ellerini öpemiyorsa, onların doğduğu topraklara gidemiyorsa, ortada hemşerililik diye bir şey kalmaz. Bu yüzden geldiğimiz şehrimizi yeni nesillere tanıtalım” seklinde sözlerini tamamladı.

 

 25 Nisan Pazar akşam gerçekleştirilen programda Tokat yöresinin tanıtıldığı slayt gösterisi, ardından sevilen sanatçı Kıvırcık Ali’nin verdiği konserde Tokat türküleri seslendirildi.

 

Tokat halk oyunlarının sergilendiği folklor ekibi ve semah gösterisi beğeniyle izlendi.

Yöresel sanatçıların okuduğu türküler ve deyişler salonda bulunalar tarafından hep bir ağızdan okundu. 

Yöresel Günler programına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Belediye Başkan Yardımcıları, Sancaktepe’de oturan Tokat dernekleri yöneticileri ve halk katıldı.

Akşam saatlerinde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden etkinliklerde,  Türkiye’nin dört bir yanından Sancaktepe’ye gelip yerleşen hemşeriler bölgelerinin gelenek, görenek, örf adet ve giyim-kuşamlarını sergileme imkânı buluyor.

Exit mobile version