SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da Cem Evi kondu tartışması

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Yakacık Kuğu Sokakta bulunan bir arsa, Pir Sultan Abdal Derneği üyeleri tarafından işgal edildi. İşgal gerekçesi olarak “Cem Evi” isteğine cevap verilmemesini öne süren dernek üyeleri “Bize yer gösterilene kadar buradayız” diyorlar.

İstanbul’un en büyük Cem Evi komplekslerinden birine sahip olan Kartal’da, E-5 üzerinde “Cem evi” ısrarı, uzun yıllardan bu yana sonuçlanmadı. Mehmet Sekmen ve Arif Dağlar başkanlık dönemlerinde belediyeye sürekli bu taleple giden vatandaşların bir sonuç alamaması, Altınok Öz döneminde işgal getirdi.

Hemen hatırlatmakta fayda var. Mehmet Sekmen döneminde şimdiki Kartal Cem Evi yapıldı. Ancak e-5 üstü talepleri dikkate alınmadı.

ŞENLİK İZNİ ALDILAR, ARSADAN ÇIKMADILAR!

Geçtiğimiz Mayıs Ayı içerisinde Hıdırellez Şenlikleri için bölgede kurulu bulunan Pir Sultan Abdal Derneği Kartal Şubesi’ne etkinlikler için izin verildi.

 

3 günlük festival sırasında binlerce kişinin katıldığı törenlerle bu alana Cem Evi yapılacağı ilan edilerek, temsili bir temel atma töreni de yapıldı. Bu töreni müteakip bir gece içerisinde alanın caddeye yakın kısmına bir prefabrik yapı dikilerek Cem Evi olarak kullanılmaya başlandı.

ÖZ YAPMAYIN DEDİ AMA…

Şenlikler sırasında Nevşehir’de iznini kullanan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün telefon ile temas kurduğu dernek yöneticileri, başkanın “yapmayın. Ben izindeyim. Döneyim konuşacağız.” sözlerini dikkate almayarak başladıkları yapıyı bitirdiler.

BAŞKAN ÇOK KIZGINDI

Bunun üzerine geçtiğimiz hafta sonu alana gelen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Dernek yöneticileri ve vatandaşlarla konuyu konuştu. Başkan Öz, yapının kaçak olduğunu, alanın imarda başka kullanıma özel göründüğünü ve yapılan işin yasal olmadığını söyleyerek vatandaşlara başka bir yer için görüşülebileceğini söyledi. Ancak Pir Sultan Abdal Derneği yöneticilerinin bu alanda ısrarı üzerine de Başkan Altınok Öz “Bizim işimiz işi çözmek. Siz de bize yardımcı olacaksınız. Yok olmam derseniz o zaman yasalar işler” dedi.

ÖZ:”YAPTIRMAM”, VATANDAŞ:”YIKTIRMAM”

Başkanın alandan ayrılmasının ardından görüştüğümüz Pir Sultan Abdal Derneği yöneticileri ise kendilerinin de ibadet hakkının olduğunu belirterek, “Bize yer gösterilmesi lazım. Zeytinlik ve Ortadoğu otoparkı da alternatifler arasında. Ama önceliğimiz burası” diyerek, yer belli olmadan alanı boşaltmayacaklarını söylediler.

VATANDAŞLAR CEM VAKFINA TEPKİLİ

Cem Vakfı’nın ve Kartal Cem Evi’nin başkana baskı yaparak bu konuda adım atılmasını engellediğini öne süren Pir Sultan Abdal Derneği üyeleri, “bu alana cemevi yapılmasına engel olanlar düşkün ilan edilecek” dediler 

Arsa işgaline karşı, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün Alevi vatandaşları karşısına almadan, ancak kanunları da hiçe saymadan bir çözüm bulma arayışları da sürüyor.

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]