FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz artıracak mı?

Yayın: 15:04 - 06.12.2023
Güncelleme: 15:04 - 06.12.2023

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz arttıracak mı azaltacak mı? ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı Piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Açıklanacak olan faiz kararının dolar altın euro ve Kripto para piyasasına yön vereceği tahmin ediliyor. Birçok kişi de arama motorunda FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, faiz artacak mı yoksa düşecek mi sorularına yanıt bulmaya çalışıyor. Peki 2023 aralık ayı FED faiz kararı tarihi ne zaman?

FED faiz kararının ne zaman açıklanacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde 2024 yılı için faiz indirimi sinyalleri vermeye başlayan FED’in aralık ayı faiz kararı Piyasalar tarafından da merakla bekleniyor. Geçtiğimiz ay kasım ayı faiz kararını açıklayan FED, oy birliği ile faiz oranının sabit tutulmasını kararlaştırmıştı. Peki 2023 aralık ayı FED faiz kararı ne olacak?

2023 ARALIK AYI FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 aralık ayı FED faiz kararı merakla takip edilirken tarihler belli oldu. 12-13 Aralık tarihlerinde FED faiz kararı toplantısı gerçekleştirilecek. Kararın ise 13 Aralık akşamı 21’de açıklaması bekleniyor.

FED FAİZ ARTIRIR MI DÜŞÜRÜR MÜ?

FED faiz kararı ne olacak sorusunun yanıtı da Piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. ABD Merkez Bankası kasım ayı faiz kararını açıklamış ve faizleri sabit tutmayı tercih etmişti. 2024 yılı faiz indirimi sinyalleri de verildi. Aralık ayı FED faiz kararının yine faizlerin sabit tutulması yönünde olacağı düşünülüyor.

kader gun
Exit mobile version