SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

EYT’yi Kaçıranlara Yeni FIRSAT! 3600-5000-7000 Prim Günü ile Taze Erken Emeklilik Tablosu

Yayınlanma:
ABONE OL

EYT’yi prim eksiği nedeniyle kaçıranlar için yeni müjde var. Altın tepside yeni erken emeklilik fırsatı geldi. 3600, 5000, 7000 prim günü olanlar yeni düzenleme ile erken emeklilik hakkına sahip olacak.

EYT yasası, geçtiğimiz yıl Mart ayında sigorta giriş tarihi 8 Eylül 1999 öncesi olanlar için çıkmıştı. Düzenleme kapsamında yaş şartı tamamen kaldırılırken kademeli prim getirilmişti. EYT’den şu ana kadar yararlanan kişi sayısı 3.5 milyonu geçti. Hala kademeli olarak Prim gün sayısını doldurup başvurusuna devam edenler de var. Bir yandan EYT başvuruları devam ederken bir yandan da yeni erken emeklilik düzenlemeleri yakından takip ediliyor. Son dönemlerde EYT’yi prim eksiği nedeniyle kaçıranlar için yeni düzenleme detayları ortaya çıkıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan prim eksiği nedeniyle EYT’yi kaçıranlar için önemli açıklamalarda bulundu. Bağ-kurlular için gelen yeni prim eşitlemesi düzenlemesi sayesinde milyonlarca kişiye erken emeklilik fırsatı geliyor. Küçük esnaf bu düzenleme ile birlikte artık SSK’lılar gibi 7200 günden emeklilik hakkına sahip olacak. Peki prim indirimi düzenlemesi ne zaman çıkacak? Bağ-kurlulara prim indirimi kaç gün olacak?

PRİM EKSİĞİ OLAN BAĞ-KURLULARA İNDİRİM MÜJDESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından EYT’yi prim eksiği nedeniyle kaçıran bağ-kurlulara Müjdeli haberi verdi. bağ-kurlular için prim eşitlemesi gündemde. prim eşitlemesi sayesinde artık bağ-kurlularda SSK’lılar gibi 7200 günle erken emeklilik hakkına sahip olacak. Şu anda bağ-kurluların emeklilik için doldurması gereken prim gün sayısı 9.000 gün. Yeni düzenlemede 1.800 gün prim indirimi uygulanacak.

SSK VE BAĞ-KUR PRİM EŞİTLEMESİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

SSK ve bağ-kur prim eşitlemesi müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıl genel seçimler öncesinde vermişti. bağ-kurlular o günden bu yana eşitleme düzenlemesini bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han düzenlemenin Kesin olduğunu duyurdu. ancak düzenleme tarihine ilişkin şu anda kesin ve net bir açıklama yapılmadı. TBMM’de yapılan torba yasa maddeleri arasına prim eşitlemesinin de eklenmesi ve bağ-kurlulara erken emeklilik fırsatının verilmesi bekleniyor.

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK HAKKI

SSK ve bağ-kur prim eşitlemesi yapılması ile birlikte bağ-kurluların kazanacağı yıl sayısı 5 yıl olacak. Böylece bağ-kurlular EYT kapsamına girerek yaş şartı aranmadan 5 yıl erken emeklilik imkanına sahip olacak.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Genel
16 Mayıs 2024
Migros’ta Yüzde 40 İndirim! A’dan Z’ye Tüm Ürünlerde DEVASA Fırsat

Migros’tan Dev İndirim Kampanyası geldi. Sepette İndirim ve Yüzde 40’a Varan Fırsatlar… Migros’tan Mayıs ayına özel yepyeni bir indirim kampanyası geldi. Hem yüzde 40’a varan indirim hem de sepette indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. A’dan Z’ye tüm ürünlerde efsane fiyatlar sunan Migros, aynı zamanda öne çıkan temel ihtiyaç ürünlerinde de ekstra indirimler yapıyor. İşte indirimli ürünler […]

Genel
16 Mayıs 2024
Sağanak ve Fırtına Geri Dönüyor! O İller İçin Uyarı Yapıldı

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre birçok bölgede sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Marmara’nın batısı dikkatli olmalı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkenin birçok bölgesinde sağanak yağış ve fırtına etkili olacak. Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Eskişehir çevreleri ile akşam […]

Genel
16 Mayıs 2024
A101’de Sürpriz Fırsatlar Haftası! Skechers, Nike, Converse, Birkenstock A101 İndirimi Başladı

A101, 16-23 Mayıs tarihleri arasında birçok sürpriz indirim ve fırsat sunuyor. Toshiba Smart TV’lerden Birkenstock terliklere, Skechers ayakkabılardan bahçe balkon setlerine kadar geniş ürün yelpazesi A101 mağazalarında. A101, 16 – 23 Mayıs 2024 tarihleri arasında müşterilerine sürpriz dolu fırsatlar sunuyor. Bu hafta yayımlanan “Aldın Aldın” kataloğunda, ev eşyalarından elektronik ürünlere, giyimden mobilyaya kadar birçok kategoride […]

Belediye
15 Mayıs 2024
ATATÜRK’ÜN MİRASI BÜYÜKDERE FİDANLIĞI BAHÇIVANLIK OKULU 27 YIL SONRA İLK MEZUNLARINI VERDİ

İBB’nin atıl durumdan, hak ettiği yeni görünümüne kavuşturduğu Atatürk’ün mirası Büyükdere Atatürk Fidanlığı ve Bahçıvanlık Okulu 27 yıl sonra ilk mezunlarını verdi. Tarihi mezuniyet töreninde 37 kursiyer sertifikalarını aldı. Yeni dönem kayıtları Eylül ayında başlayacak.  Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1928 yılında kurulan, 1997’ye kadar faaliyetlerini sürdüren ancak o tarihten bu yana da kaderine terk edilen […]