SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

SGK Yaş Gün Tablosu Revize Edildi: 4200-5400-7200 Primde Yeni Koşullar

Yayınlanma:
ABONE OL

Erken emeklilik bekleyenlere SGK’dan güzel haber geldi. Sosyal güvenlik kurumu emeklilikte prim yaş tablosunu güncelledi.

SSK Bağ-kur ve 4C ile çalışanlar için erken emeklilik fırsatları son derece önemli. Sosyal güvenlik Kurumu’nun dönemsel olarak düzenlediği prim ve yaş indirimleri ile erken emeklilik fırsatları vatandaşlara adeta ilaç oluyor. SGK ‘dan yeni bir müjdeli haber daha geldi. Fazla çalışma imkanları sınırlı olan vatandaşlar için yeni düzenlemeler var. Sigorta başlangıç tarihine bağlı olarak SGK yaş gün tablosu güncellendi. Artık 4200-5400-7200 prim gününü ile erken emeklilik mümkün.

Çalışma hayatında olan milyonlarca vatandaşın en büyük hayali emeklilik. Sigorta başlangıç tarihine göre emeklilik için farklı fırsatlar da ortaya çıkabiliyor. Sosyal güvenlik kurumu yeni bir son dakika açıklaması yaparak erken emeklilik bekleyenler için güzel haberi duyurdu. Uzun süre çalışma hayatında kalması kısıtlı olan vatandaşlara yeni erken emeklilik fırsatları geldi. Sadece on yıl prim ödeyerek emeklilik imkanı ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Peki kimler erken emekli olabilir? Kısmi emeklilik şartları neler?

10 YIL PRİM ÖDEYEREK ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

Sosyal güvenlik kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre kısmi emeklilik fırsatları sayesinde artık 10 yıl prim ödeyerek erken emeklilik imkanı mümkün olacak. Kısmi emeklilik sisteminde sigorta başlangıç tarihine göre şartlarda değişiyor. 8 Eylül 1999 veya daha önce sigorta başlangıcı olanlar on yıl prim ödeyerek emeklilik fırsatına sahip oluyor. Ancak sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 sonrası ise prim ödeme sayısı 12,5 yıla yükseliyor.

PRİM GÜN SAYISI DA DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR

Yine kısmi yemeklik sisteminde prim gün sayısı da değişiklik gösteriyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar için aranan prim gün sayısı 4200 gün iken sigorta başlangıç tarihi 9 Eylül 1999 ve sonrası olanlar için aranan prim gün sayısı 5000 gün ve 7200 gün arasında farklılık gösteriyor.

KISMİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi sonrası yeni yılda kısmi emeklilik düzenlemesi de milyonlarca vatandaş tarafından heyecanla takip ediliyor. Torba yasa maddeleri arasında olan ve TBMM’ye gelen kısmi emeklilik düzenlemesine ilişkin çalışmalar hala devam ediyor. Düzenlemenin şubat ayinin ortalarına kadar meclis gündemine gelmesi ve yapılacak oylama sonucunda da kabul edilerek yasallaşması bekleniyor.

BAĞKURLULAR İÇİN PRİM İNDİRİMİ DE VAR

Diğer yandan devletin çalışanlara sunduğu fırsatlar bununla da sınırlı kalmıyor. Bir güzel haberde bağ kurlu çalışanlar için var. Küçük esnaf için prim indirimi müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıl seçimler öncesinde duyurmuştu. Prim indirimi konusunda ilk adımlarda atılmaya başlandı. Bağ kurlu çalışanlar için yapılacak olan yeni düzenleme SSK ve Bağ-kur arasında prim eşitlemesi olacak. Prim eşitlemesi en geç Ocak ayı sonu gibi kabul edilmesi ve yasalaşması bekleniyor. Böylece yaklaşık 1 milyon bağ kurlu vatandaş 1800 gün prim indirimi ile beş yıl erken emeklilik fırsatına sahip olacak.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Genel
21 Mayıs 2024
Schengen vizesine zam geldi! İşte yeni vize ücretleri

Schengen vizesi ücretlerine zam geldi. Zam yüzde 12 olarak açıklanırken yeni zamlı vize ücretleri belli oldu. Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan duyuru ile Schengen ile yenileme ücretlerine zam geldi. Yüzde 12 zam yapılmasının ardından, yetişkinler için vize yenileme ücreti 90 Euro’ya yükselirken 6-12 yaş arası çocuklar için ise 45 Euro oldu. Avrupa Birliği Komisyonu tarafından […]

Genel
21 Mayıs 2024
Kırmızı alarm verildi! 18 il için uyarı: Sel, dolu ve fırtına geliyor

Meteoroloji’den 18 il için kırmızı alarm verildi. Aman dikkat: Sel, dolu ve fırtına geliyor. Meteoroloji, 21 Mayıs 2024 yeni hava durumu tahminleri yayınlandı. Yayımlanan yeni raporda tam 18 il için alarm verildi. Özellikle Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgesindeki illerde kuvvetli yapış bekleniyor. Meteorolojik uyarıya göre bugün tam 18 ilde yağışlar etkili olacak. Meteoroloji […]

Eğitim
20 Mayıs 2024
Duman’ın “Erzurum’a Selam Söyle’nin ardından, “Kars’a Selam Söyle” kitabı yayınlandı

Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Erzurumlu Prof. Dr. Halûk Harun Duman, Erzurum’u konu alan iki kitapla birlikte bir de Kars’ı konu alan yeni bir kitap yayımladı. Kitaplar hakkında değerlendirme yapan Duman, “Çok zengin anılar ve tarihsel bilgiler içeren kitaplar her iki şehrin 1960-1985 yıllarına ışık tutan ilginç bilgilerden oluşuyor. Adeta şehrin gizli tarihi sayılabilecek kitaplarla hiç […]

Genel
20 Mayıs 2024
Şaban Ataş cinayetinde yeni gelişme! Tutuklanan Emine Karabulut’un sözleri herkesi şoke etti

Muğla’da 53 gündür kayıp olan Şaban Ataş’ın, eski eşi Emine Karabulut’un sevgilisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Müge Anlı canlı yayında, cinayeti aydınlatırken Karabulut’un şoke edici sözlerini paylaştı. Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 22 Mart’ta kaybolan 3 çocuk babası Şaban Ataş’ın, korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında çözülen olayda, Ataş’ın eski […]