Güreşler güzel, organizasyon kötü

Yayın: 17:16 - 24.07.2010
Güncelleme: 17:16 - 24.07.2010

Sancaktepe Belediyesi’nce, bu yıl 2. düzenlenen Sancaktepe Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri iyi başladı, kötü bitti. Saha içi güvenliği ve saha içi disiplinin sağlanamadığı Sancaktepe Güreşleri’nde çok büyük kargaşa yaşandı. Güreşleri izleyen çok sayıdaki gazeteciye oturacakları ve kızgın güneşten korunacakları şemsiyeli bir ayrılamaması gazetecilerin sert tepki göstermesine neden oldu.

RUMELİ TV EKİBİ ZORLUKLA ÖNLENDİ

Saha içinde yaşanan onca zorluklara rağmen, ilgililerin olumsuzluklara seyirci kalması ve de müdahale etmemesi sonuncunda güreşleri banttan yayınlamak için çekim yapan ve Türkiye’nin yağlı güreşleri en çok yayınlayan TV kanalı olarak bilinen Rumeli TV Genel Koordinatörü ve güreş anlatıcısı Kadri Bolcan, Basın mensuplarına ayrı bir yer ayrılmamasına tepki gösterdi ve  iki görevlisini yanına çağırarak güreşlerin çekimini yapmamasını istedi. Görevlilere defalarca rica da bulunmasına rağmen güreşlerin notunu tutacağı bir masa temin edilmemesini sinirlenen yılların deneyimli TRT’ci ve spor spikeri Kadri Bolcan, güreşlerin sunucusu Özcan Başgül ve kameraman Hasın Tuzluca güreş alanını terk etmek istediler. Durumu fark eden Yağlı Güreş Yürütme Kurulu eski Başkanı ve Sancaktepe Yağlı Pehlivan Güreşleri Organizatörü Metin Başdemir, Rumeli TV ekibini zorlukla ikna etti ve güreş alanından ayrılmalarını önledi.

PEHLİVANI ELEKTRİK ÇARPTI

Sancak tepe’nin çalışkan ve başarılı Belediye Başkanı İsmail Erdem’in  bilgisi dışında gelişen olayların çok önemli bir konusuda şu oldu. Güreş alanının bir köşesine kurulan portatif WC’ ye çekilen Elektrik tesisatında meydana gelen elektrik kaçağı az daha genç bir pehlivanın ölümüne sebep olacaktı. Adını öğrenemediğimiz genç pehlivan elektrik çarpması sonuncunda baygınlık geçirdiği belirtildi. Sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapılan pehlivan sedye ile saha dışına gütürülerek hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

BAŞKAN AŞKINBAK MÜDAHALE ETTİ

Ordulu recep Kara ve Antalyalı Ali Gürbüz, arasında ki final güreşi yapılırken nerede ise güreş alanı içersine kadar sokulan seyircileri ve güreşlerini tamamlayan çok sayıda pehlivana maalesef Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkınbak, müdahale etmek zorunda kaldı ve seyircilerle pehlivanları Hakem Heyeti çadırının dışına çıkartı. Ne var ki asıl kargaşa ve disiplinsizlik Baş güreşlerinin sonuçlanmasında yaşandı. Yüzden fazla seyirci ve çocuklar kürsü önünde adeta etten bir duvar oluşturarak TV kameramanlarının ve gazetecilerin sağlıklı görüntü almalarını engellediler. Özellikle saha içi güvenliğinden ve disiplininden sorumlu görevli görevini tam anlamıyla yapmadı ve saha içinde yaşanan çok sayıda olumsuzluklara imza attı. Başkan Erdem’in aynı olumsuzlukları 2011 yılında yapılacak güreşlerde bir kez daha yaşanmaması için şimdiden önlem alması gerektiği vurgulandı. Bu arada Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkınbak, Vali Dalmaz, Kaymakam Kalkan, Başkan İsmail Erdem’e yoğun kalabalığın içinde, zor şartlarda ve kürsü önünde ancak plaketlerini suna bildi. Evet, güreşler güzel, organizasyon  (KÖTÜ” idi.

Fethi Satıcı

Exit mobile version