SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

CHP Tuzla ilçeden önemli açıklama

Yayınlanma:
ABONE OL

Geçtiğimiz hafta sonu Tuzla’da yaşanan CHP – DSP tartışmasına yönelik CHP İstanbul İl Başkan Yrd. Hasan Uzunyayla ve CHP Tuzla  İlçe Başkanı CEMİL EKŞİ ortak basın açıklaması yaptılar.

       “Bazı gazetelerde ‘CHP Tuzla Başkanlığı mensuplarının DSP standına saldırı’   başlığı altında çıkan haberler tek taraflı bilgi alınarak kamuoyuna yansıtılmıştır. Olay bizi derinden yaralamış bulunmakta ve bu yüzden tarafınıza bir açıklama yapma gereği duymaktayız.

     Sözü geçen olay, 25.07.2010 tarihinde saat 21.00 sularında meydana gelmiştir. Belediyenin afiş standına Berat Kandili münasebetiyle CHP pankartları asmak isteyen parti mensubu gençlerimiz, hemen yan tarafta DSP Tuzla Başkanlığı ‘Arıtma Tesisi İmza Kampanyası’ standının başında duran, İlçe Başkanı Halil ÖZEN tarafından hakaret içeren sözlere maruz kalmıştır. Özen bununla da yetinmeyerek çağırdığı 5-6 kişilik bir grupla resmen ekibimizin üzerine saldırmıştır. Olayı haber alır almaz aynı gece saat 22.00 civarında olay yerine intikal ettik. Pankartımızı o noktaya asma hakkına sahip olduğumuz konusunda ısrarcı olduk ve orda bulunan emniyetimizin değerli mensuplarına durumu bildirdik. Emniyet gücümüzün haklılığımızı desteklemesi ve alınan izin doğrultusunda, pankartı asma girişimini yineledik. Tam bu sırada tahrik içeren davranışlarını sürdüren DSP İlçe Başkanı Halil Özen ve beraberindekilerin küfürlü hakaretleri ve  ‘Solcular kandil pankartı asamaz’ şeklindeki manalı sözleri üzerine karşılıklı bir söz düellosu vuku buldu.

    Olayda bahsedildiği gibi fiziksel tartaklama olmadığı gibi mevcut kalabalık sadece çevredeki vatandaşların olayı görmesi üzerine oluşan bir kalabalıktır. Yani herhangi bir grup falan tarafımızdan çağrılmış değildir.

 Görüldüğü üzere olay büyütülmüş ve hakkımızda yalan yanlış iddialar ortaya atılmıştır. Bu iddiaların sahibi Halil Özen aslında geçmişten bugüne Cemil Ekşi ve Hasan Uzunyayla’ya duyduğu husumeti büyütmüş ve her fırsatta bunu değerlendirmek istemiştir. Eski bir CHP’li olan DSP İlçe başkanı Halil ÖZEN bir anlamda geçmişin intikamını almak istemektedir. Özen,  2004 yerel seçimler öncesi 12. Maddeden üyelikle ‘ belediye başkan aday adayı’ olmuş parti yetkililerimiz tarafından aday gösterilmemiş bu yüzden seçimlerde aleyhimize çalışmıştır. Bu sebeple de partililerimiz tarafından ‘ihanet’ ettiği tescillenmiştir.

Partimiz tarafından dışlanmayı kabul edemeyen ÖZEN, 2009 yerel seçimleri öncesinde de partimizden istifa etmiştir.

   Seçimlerde DSP Belediye Başkanı adayı olan ve AKP’nin de desteğini alarak çalışmalarını CHP’ye karşı sürdürmüş aynı zamanda başkanı olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni de kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktan hiç çekinmemiştir. Sahibi olduğu gazetede yalan yanlış bilgiler yayınlayarak kamuoyunu yanıltan ve her defasında pervasızca ithamlarda bulunmaktan çekinmemiştir.

      Bununla birlikte yukarıda geçen olayda Halil Özen’in aldığı ‘İŞ GÖRMEZLİK’ raporunun alındığı, hastane başhekiminin AKP eski Tuzla Belediye Başkanı, şimdiki milletvekilinin damadı olması; raporu veren doktorun da  eski Saadet Partisi İlçe Başkanı olması da düşündürücüdür. Yalan yanlış iddialarda bulunarak şahsımıza hakaret eden DSP İlçe Başkanı Halil Özen ve herhangi bir darp almadığı halde darp görmüş raporunu veren doktor hakkında da davacı olduğumuzu siz değerli basın mensupları vasıtasıyla tüm kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” dediler.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]